Ahojte žienky. Máte niektorá skúsenosť a viete poradiť čo mám robiť ked pociťujem neustálu únavu, pocit vyčerpania slabosti a potreby si ľahnúť a spať. Dakujem
@misiak2014 možno problémy so štítnou žľazou...
súhlasím s @piacere môže ísť aj o štítnu žľazu, vlastná skúsenosť. A napadá mi ešte aktuálne, či si nemala kedysi kliešťa a nemôžeš mať prechodenú boreliózu. Nechcem samozrejme strašiť, no minule som pátrala na nete ohľadom boreliózy, lebo ma uštipol kliešť a začervenalo mi to. Dočítala som sa tam, že chronický únavový syndróm sa pripisuje aj tejto chorobe.
Tak príčin môže byť naozaj veľa...... treba si dať spraviť kompletné krvné testy, nie je načo čakať, tu ti nikto nepomôže ☹ ...... ja bývam často unavená a veľa spím a zistili mi vysoký bilirubín, čo sa nejak nedá liečiť, len ovplyvniť stravou čiastočne a veľa spať
možno anémia :-/
Baby minule som bola darovat krv a stopli ma lebo som mala velmi nizku hladinu zeleza hranicnu. A minuly vikend som si nasla kliesta v oblasti bikin. Odstranila som si ho ale este 3-4 dni so. Mala to miesto cervene a opuchnute...
@misiak2014 a s tym zelezom nieco robis? lebo to moze byt dovod... ja som mala takyto stav ca. pred 3-4rokmi - brala som pol roka zelezo v tabletkach. trvalo ca. 2m kym som zacala fungovat normalne... ja som nevladala vobec vstat rano z postele....
@misiak2014 U mňa to bol príznak tehotenstva v začiatkoch
@bubelko uzivam zelezo avsak nepravidelne niekedy zabudnem
@sednaja uzivam hak takze to neprichadza do uvahy
@misiak2014
Mne sa tak prejavil helicobakter... Navyse sa mi nic nechcelo,absolutne nikam chodit len spat..nebola spm schopna ani muzeum.prejst bez toho,aby som si niekolkokrat nesadla.. Po nasadeni liecby sa to upravilo..
U teba to moze byt tym zelezom..alebo ak to trva od toho kliesta,tak ako tu jedna pisala..nejaka nakaea z toho.. Asi by som zbehla za lekarkou a vsetko jej vysvetlila,nech ti vezme krv na potrebne vysetrenia.
@misiak2014 ak mas nizke zelezo, ries to, ber zelezo....beries? ber zodpovedne a hlavne davaj pozor, lebo su potraviny a mineraly, ktore vstrebavanie zeleza urychluju, ci niektore mu brania.
mala si kliesta a cervene, opuchnute miesto? let k dr. nech ti spravi testy.
nie si nahodou tehotna????
Môže to byť aj depresia. Niekto má nespavosť a niekto naopak veľkú potrebu spať....
Dala by som skontrolovat hormony u gynekologa. U mna to bola pricina
@misiak2014 Najpravdepodobnejsou pricinou unavy vo Vasom pripade bude zrejme anemia - chudokrvnost. Su to caste priznaky, ktore opisujete. Vhodne je zvysit prisun zeleza, najlepsie v organickej forme. Zelezo v tabletkach castokrat zatazuje travenie, sposobuje zapchu.
Vybornym zdrojom prirodneho zeleza ja trstinova melasa, o.i. posilnuje aj imunitu. Je to zaroven zdravsia nahrada sladidla, staci si dat za lyzci denne, bud samotnu alebo do napoja, caju, na kasu, do jogurtu.
http://www.nutrimas.sk/Trstinova-melasa-Blackst...
Ako doplnok stravy je bohata na zelezo aj spirulina, bud cista alebo s organicky viazanym zelezo, tzv. Ferospirina.
Spánok 😀 studená sprcha, beh, zelený čaj a ak to nezaberá tak rum a chilli :D Ja osobne milujem tyčky s rumom 🙂
vies co mam s tym skusenosti. pri malom ma vzdy okolo obeda chytila strasna unava a potrebovala som hrozne spat. tieto tabletky mi pomohli:
http://www.guaranaplus.sk/
@misiak2014 Ja tak žijem celý život. Čo robíš? Ak si naozaj nevyspatá tak sa niet čo čudovať. U mňa zaberá šport, keď sa trošku vybehám tak som hneď čulejšia.