Únava po Covide

viera1107
16. dec 2021

Ahojte, mala som covid.. Priebeh taký horší, včera som po 3 týždňoch nastúpila do práce ale cítim že ešte nie som fit.. Stále cítim niečo na prieduškách, pokašliavam a veľmi rýchlo sa unavím.. Mali ste to niekto takto? Po akej dobe ste boli úplne v poriadku..

aalt
16. dec 2021

@viera1107 Unava este tak mesiac, mozno aj dva. A to som mal skor lahsi priebeh.

weggie
16. dec 2021

Pred covidom nikdy nikot nebol unaveny ? 🙂 Nie ja som to tak nemala, mam lepsiu kondicku ako kedykolvev predtym. Hybem sa na slnku, otuzujem, jem zdravo a vyhybam sa TV a radiu, kde chrcia nieco o nejakej pandemii. Zo zasady sa vyhybam noseniu nahubku, pretoze si nemyslim, ze to prospieva imunite. Dusite sa a potom sa cudujete, ze vas dusi !

wonder13
16. dec 2021

@weggie to ze vy nemáte ťažkosti neznamena, že autorka ich nemôže mať...
Autorka: je to individuálne, kamoška bola tiež zopár týždňov po prekonaní ukaslana, ale postupne prešlo. Skore uzdravenie prajem

ratira
16. dec 2021

Vsetko je to individualne. Proste niekto nema po covide nic a niekto veru pocituje takuto unavu. Moju mamku drzala takato unava v podstate skoro este mesiac po covide

laila22
16. dec 2021

@viera1107 ja ťažký priebeh vo februári a ožila som až na jeseň. Lekárka mi odporučila vit. C infuzky pomohli...

viera1107
autor
16. dec 2021

@weggie to ja som tiež športovala niekoľko krát do týždňa - všetko na čerstvom vzduchu.. Handru nenosím iba veľmi výnimočne, správy som nevidela rok a aj tak ma ten svisnský covid dobehol..

viera1107
autor
16. dec 2021

@wonder13 ďakujem

weggie
16. dec 2021

@viera1107 po sporte treba kvalitnu regenraciu, inak nas dobehne vsetko. ja som si nasadila vyssie davky askorbanu sodneho, mne to pomohlo, ale to neradim nikomu, len konstatujem, co bolo u mna. Zdravie a telo je jedna velka a nesmierne komplikovana skladacka, casto nenajdem pricinu, vidime len nasledok.

aalt
16. dec 2021

@weggie vies ako som byval unaveny prve tyzdne? Ze z postele na wc a lahnut si, lebo ma to unavilo. Ist sa k stolu do kuchyne najest a potom unaveny lahnut. Osprchovat a unaveny si lahnut ... Alebo potom vonku hodinova prechadzka a pocas nej prestavky na oddych, lebo som proste nevladal. Toto som fakt pred kovidom nikdy nemal. V karantene som prespal celu noc a 2/3 dna. A to som nemal takmer ziadne dychacie problemy, len proste unava.

weggie
16. dec 2021

@aalt aj si si daval nejake lieky/vitaminy na podporu? myslim pocas a proti unave..

aalt
16. dec 2021

@weggie Od zaciatku "epidemie" c-cko, d-cko vlastne stale aj teraz. Nie kazdy den, ale tak kazdy druhy urcite. Inac tiez takmer kazdy den nejake ovocie a tak, to stale "odjakziva". Ta "handra" zachranila vela ludom zivot. Ano, obcas to s nou prehanaju, ale aj tak.

luciar260
16. dec 2021

Ja som uz cca 8 mesiacov po a stale niesom fit

katren
16. dec 2021

@viera1107 to mas celkom ok, ocino sa po 3 tyzdnoch v nemocke vratil domov koncom januara a do roboty bol schopny ist okolo Velkej noci.....a aj to sa stazoval, ze nevladze vyskocit na naves ako predtym (sofer z povolania) a musi si nosit maly rebrik, ze si ho sam nedokaze zaplachtovat, zadychany bol hned...

mariali31
16. dec 2021

Môj 15 ročný syn dva mesiace po covide stále unavený 🥺

zooeynka
16. dec 2021

@viera1107 aspon mas protilatky a si za vodou 🙂

luci310
16. dec 2021

@viera1107 prosím ta, keď si mala kovid predpokladám že si bola na pandemickej pn a keďže si nastúpila po troch týždňoch nemusela si sa po skončení karantény, po desiatich dňoch, dávať na normálnu pn alebo niekde to nahlasovať? Či si len na začiatku začala pandemicku pn a po troch týždňoch ju ukončila?

venusa85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristiii
17. dec 2021

@luci310 karanténa môže trvať aj dlhšie ako 10 dní, ja som mala 3 týždne, o tom rozhoduje lekár. Ale keby máš byť doma napríklad dva mesiace, tak ti ju určite časom prehodí na normálnu PN, aby si mohla mať napríklad vychádzky.

viera1107
autor
18. dec 2021

@luci310 áno, mala som pandemickú pn a doktor mi povedal, že mi ju predlžuje.. Tak dúfam, že to mám celý čas tú pandemickú..ešte mi neprišlo žiadne rozhodnutie zo sociálnej poisťovne..

viera1107
autor
18. dec 2021

@katren juj to je mi ľúto.. Ja sa ani moc nezadýchavam, aj keď ešte som nešportovala a všetko robím pomaly.. ale keď začnem niečo robiť tak po krátkom čase nevládzem 😐..

katren
18. dec 2021

@luci310 ak si nastupila na PN po 1.12., tak mas len klasicku PN, lebo tu pandemicku od 1.12 rušili....

luci310
18. dec 2021

@katren ešte pred 1.12

katren
19. dec 2021

@luci310 tak pandemicka PN

smajcii
19. dec 2021

Ja som mala covid koncom marca a trval mi celý mesiac, s takým mierne ťažším priebehom. Následky čo sa týka únavy, pocitu že mi sedí niečo na pľúcach a ťažkosti s niektorými jedlami dodnes. Pomaly sa človek vráti do normálu, chce to čas 🙂

cukroska
22. apr 2022

@aalt toto súhlasím. Veru veľa ľuďom zachránila život. Nebyť respirátorov( ochrany) naše mami ti už nemusia byť s ich vekom a imunitou.