Únava po Covide-19

1. máj 2022

Ahojte, mám 25 rokov a odkedy som začala pracovať po škole (od jesene) som o dosť viac unavená. Vstávam o 6, pracujem fyzicky aj psychicky. Vo februári som prekonala covid s pomerne dlhým priebehom a tesne po covide to je ešte horšie, mám pocit že ide o postcovid.
Od covidu (tj 3 mesiace) ma trápi o dosť väčšia únava, cez voľný víkend si vôbec neviem oddýchnuť, najradšej by som ho preležala, kondičku nemám skoro žiadnu, pred rokom som stále behávala, cvičila, teraz na to nemám energiu, nemám motiváciu, pribrala som navyše som o dosť viac zabudlivá z tej únavy a spomalená a taktiež ma posledné dni akoby boleli kĺby na ruke. Rozvinuli sa mi alergie, mám pocit, že som omnoho viac psychicky labilnejšia a nevidím zmysel v ničom, že mám viac depresívne myšlienky a celkovo sa cítim akoby som nemala 25, ale 50. Sedí všetko na chronický únavový syndrom.
Čo robiť? Dožadovať sa u lekárky aspoň o krvný obraz alebo poslať niekde ďalej? Alebo to je normálny stav a je to len moja lenivosť/postcovid? Môže vôbec covid toto všetko rozvinúť? Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zorkahorka
1. máj 2022

Moze to byt covifom. Ale... nemas kliešťa?

haanovajana
1. máj 2022

Ja sa tak isto cítim,mala som ho pred pol rokom.

veroniak12
4. máj 2022

Moze to byt covidom, tiez som to mala. Sama som sa na seba hnevala, ze co sa to so mnou deje. Ci som leniva alebo co. Ale beriem teraz uz niekolko mesiacov Karnozin Extra a ten mi pomohol s tou unavou vyrazne. Nemam problem ani poobede na nejaku dlhsiu prechadzku ist, co pred par mesiacmi bolo pre mna nepredstavitelne 😀

balaskovae
15. feb 2023

moze to byt covidom, nemusi🙂 na mne nastastie covid nezanechal nijake nasledky, ale unavena som bola aj pred coronou :D sestra to iste, doktor jej odporucil Revitanerv Strong, tiez som vyskusala a super, unava zmizla, citim sa ovela lepsie odkedy ho beriem.