Únava a vyčerpanosť

8. okt 2022

Ahojte, do práce chodím rok a pár mesiacov, je pomerne náročná, psychicky aj fyzicky, vstávam skoro ráno, celkom ma ale baví, no chodím odtiaľ strašne unavená-doslova zaspávam večer okolo 21 ani neviem o tom a to som mladá baba, mala by som byť aktívnejšia. Problémom je to, že mi vikend stačí akurat tak na to aby som mala silu na pondelok- max utorok a potom zas som unavená a nemám naladu na ďalšie aktivity po práci a vôbec nie na cvičenie ktoré som si predsavzala. Bývam už dosť aj nervozna na rodinu a zároveň nevidim zmysel života. Nemám priateľa ani deti zatiaľ. Neviem ako sa mám rozhýbať, chýba mi môj aktivny život a energia do všetkého. Dosť sa to zmenilo po covide keď mi začal long covid, napadla mi aj štítna žľaza keďže mam viac príznakov. Alebo psychika.
Nemá tu niekto podobné skúsenosti? Čo Vám pomohlo? Ďakujem za odpovede.

svetlonos
8. okt 2022

Ahoj,
faj si zobrat krv nech ti zistia, ci mas zazobnik zeleza plny, vitamin D a ostatne. Ja som okrem ineho mala zasobnik toho zeleza prazdny a bola som hrozne unavena. A urcite sa podpisuje aj narocna praca a vycerpanost z covidu teda. Blby navrh mozno, ale mas moznost dostat na mesiac neplatene volno ? Zregenerovala by si a videla, ci chces v tovnakej praci pokracovat alebo robit nieco ine. Aj to je moznost, pokial znova budes fit.

ildiko36
8. okt 2022

Pockaj ked ešte budeš mat rodinu a deti na starosti a domácnosť, budeš si spomínať na to ako ti bolo fajne a si sa sťažovala..Neber to v zlom od o mňa, no musiš si zvyknúť, bude to aj horšie, ale my ženy nepoznáme nezvládnuteľné.
Železo by som tiež dala skontrolovať, ale aj štítna žľaza vie celkom dobre znepríjemniť život s únavou.
Skus začať brať l carnitin , nebudes taka unavena, je to len doplnok výživy..

autor
8. okt 2022

@svetlonos ďakujem, no neplatené voľno nemôžem.. skúsim asi viac spať a na preventívke spomeniem obvodnej problém či by mi nevzala krv trochu rozšírené..
@ildiko36 veď toto :/ to mi je jasné potom to bude horšie.. ja si myslím že u mňa to môže byť aj psychika a že to mám v hlave.. skúsim keď tak lekara a potom zmeniť aj myslenie

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
8. okt 2022

Po roku a par mesiacoch nie si zvyknuta na pravidelnu pracu. Vela spat a aktivne sportovat, ci oddychovat. Komplexna lekarska prehliadka by tiez nebola od veci. Magnezium, C-cko,...
Z niektorych nazorov si nic nerob. Niektore matky si myslia, ze ludia do prace chodia oddychovat, plat im posiela zamestnavatel za spanie v praci a iba matky doma s detmi maju narok byt vycerpane.

samuelson35
8. okt 2022

Môže ťa podvedome vyčerpávať v práci aj niečo iné, napr.intrigy na pracovisku, keď píšeš, že práca je sama o sebe náročná. Zisti si to železo, to môže byť problém, pomôžu aj infúzie vitamínu C 1000mg. Do športu sa nenúť, radšej sa venuj niečomu, čo ti robí radosť veď keď sa ti vráti energia, potom si zacvičíš😉.
Ale skôr sa obávam, že smeruješ k vyhoreniu, keď spomínaš tu psychiku...

luccija
8. okt 2022

Vela ludi nici praca nie su stavany na taky druh prace.Mozno ranne vstavanie, ulohy, klienti..
stitna zlaza moze byt tiez dovod..Ak si mlady clovek niekde Ti unika energia ty porozmyslaj kde.Aj praca moze vystavit, ze si o 21 unavena preco nie?kolko spis v noci?
Ja, ked mam vstavat 5:30 cely den je zly, akonahle idem na 9 mam energiu.Nie som ranny typ cloveka, ale sova

ildiko36
8. okt 2022

@bilberryday hádam ti si jej lepšie poradila,jednoducho treba sa dat vyšetriť či nema daaku chorobu a keď nie je choroba treba si zvyknuť na pracu čo si vybrala, syndrom vyhorenia po par mes ...ako chce pracovať potom do dôchodku ..??