Ahojte. Je možná spojitosť medzi únavou a stresom? Uz druhýkrát po sebe, ak som bola vo väčšom strese sa na to par dni objavi neskutočná únava, bolesť svalov ako keby som mala byť chorá. Mavam Panické záchvaty sem tam...ale keďže som neskutočný stresman tak sa bojim niečoho vážnejšieho 😒 ďakujem
Áno aj organizmus reaguje na stres a toto je následok alebo aj nespavosť
@stellarstar ano veľakrát neviem zaspat, zaspavam aj 3-5 hodin 😥
Ano, ma to suvis, lebo ked je clovek v strese, tak telo je maximalne pripravene na "utok", tym padom musi zmobilizovat vela veci v tele, a to moze byt unavne
Ale radim ti, dat si dokopy psychiku, nechcem ta strasit, ale ja som si takymto zivotnym stylom privodila rakovinu
Poznám to veľmi dobre, ja teraz 2x týždenne užívam polku zolpidemu aby som vedela zaspať. Ale ja mam poruchy spánku to je iný level ( mám to už od detstva ca )
áno, súvisí to spolu. Ja keď cítim len náznak tetánie, alebo panicko-úzkostný pocit, napriek tomu že mám dobrý režim, cítim, že sa niečo deje. Napr. dnes, od rána ma bolela hlava, ale teda statočne, napriek tomu že bolo krásne počasie. Pravdou však je, že som zle spala, ale nemusel to byť vážny dôvod na to, aby môj mozog začal dávať nepríjemné signály. Dala som si Panadol Rapide, neprešlo, potom ešte 2 Magneroty. Asi po hodine mi začala tŕpnuť pokožka hlavy, veľmi slabo aj tvár. Vedela som o čo ide, a že nič sa nedeje. Ale... neskutočne ma to vyčerpalo. Negradovalo to, ale tá slabosť a vyčerpanie, ako keby som mala vrecko zemiakov na ramenách. Musela som si poobede ľahnúť a oddýchnuť. Teraz na večer už ok. V minulosti, keď som sa v týchto stavoch doslova "kúpala" som bola úplne vycucnutá zo sily a energie. Trvalo to týždne, mesiace, až kým sa mi neuľavilo.
Áno, jasné, 100% súvis.