Ahojte kočky ktorá máte skúsenosti s umývaním vlasov bez šampónu? Co používate a akým spôsobom si umývate vlasy? Aké s tým máte skúsenosti? Ja idem do toho hlavne koli psoriaze na pokožke hlavy ale čítala som aj o iných benefitoch, nikoho kto by to praktizoval ale nepoznám tak hľadám skúsenosti tu 🙂
bio šampúchy
cistiaci kondicioner s kokosovym olejom Asiam - alebo As I am.
ponio.sk, maju super sampuchy, ja uzivam sampuchy vyse roka a som velmi spokojna, treba vyskusat, ktory sadne, mne sadnu tiena rychlo mastnuce sa vlasy a same benefity, hlava nesvrbi, pekne sa rozcesu vlasy a ziadna chemia
1 sampuch vydrzi mi na 3-4 mesiace
Klasicky sampon nepouzivam uz viac ako rok - zacinala som tzv. Suchym samponom od yves rocher, neskor som vynechala aj ten a umyvala som vlasy striedavo nicim alebo ciernym cajom, kavou, citronovou vodu, vodou s ruzi, vydrhla vlasy so supkou s granatoveho jablka a pod. A na farbenie pouzivam hennu. V sucasnosti som max. Spokojna- vlasy bez supin, zamastia sa cca. za 10 dni ( predtym som rano umyla a vecer som mohla hranolky na hlave vyprazat😒😒) a vyzeraju zdravsie ako predtym...
ja som dost dlho pouzivala alepske mydlo, vlasy boli vdaka tomu pevne, huste ( inak ich mam velmi jemne ).
Jedina vec, co cloveku moze vadit je, ze kedze je to v podstate tuhy olej, vycesavas potom z vlasov olej 🙂 to vidis na hrebeni, nikomu ho neukazuj radsej :D inak vlasom to robilo naozaj dobre. Ale farbim len hennou, neviem ako by taketo veci reagovali v kombinacii s chemickymi farbami
Tiez som to raz skusala. Najskor som len natahovala interval medzi umyvaniami samponom, lebo som ich umyvala pomaly kazdy den. Potom som skusala umyvat vsetkym moznym z babskych receptov, vlasy boli stale trocha mastne... po case sa to celkom stabilizovalo a potom som opat pouzila normalny sampon, stacila jedna kvapka na cele vlasy, napenil ako divy. Myslim ze vlasy sa zbavili nanosu ktory sa na nich usadil rokmi, boli take odlahcene. Presla som vtedy na tuhe prirodne mydlo, po nom ale mavam problem rozcesat sa
@michaela2301 sampon nepouzivam uz cele roky. na umyvanie pouzijem roztok zo sody bikarbony a potom zriedeny jablcny ocot. casom sa ti vlasy prestanu mastit a na dlho ti vystaci aj pravidelne oplachnutie cistou vodou ,,,pri sprchovani , plavani v jazere a pod.
Super, že tu opäť niekto tuto tému otvoril, rada nachytám skúsenosti 😊
Ja aktuálne umývam bez šampónu druhý mesiac, používam sódu bikarbonu a potom citrónovú vodu - inšpiráciu som našla tutok - https://vrbicanova.blog.sme.sk/c/418545/uz-dva-...
vlasy vyzerajú velmi slušne cca 2 dni, vydrzatelne to s nimi je asi 4-5 dni, potom treba opäť procedúru 😃 ale dúfam, že to bude stále lepšie.
Ja som skusala par tyzdnov, najprv neumyvat asi tyzden, potom soda bikarbona a ako kondicioner jablcny ocot, ale zo sody som mala strasne vysusene vsetko, tak som potom presla na zitnu muku zmiesanu s vodou na kasicku len. Bolo to fajn, ale nejake sialene zmeny som neregistrovala a neskor som z pohodlnosti presla naspat na normalne sampony 🙂 Kupujem Alverde z DMka, tie su aspon bez silikonov, aj ked stale je to chemia no...
Ahoj ja som to skusala jeden cas so sapmuchom od jednej kocky ktora to vyraba sama a tvrdili ze sa nemusi robit kysly oplach potom,no diky pekne :D vlasy som nemohla poriadne rozcesat tak som pouzivala aj kondicioner...na nejaky cas to bolo v pohode cca po 2 tyzdnoch ale potom som presla spat k normalnemu samponu 🙂