Umieranie na rakovinu - nádor na mozgu

12. jún 2024

Ahojte. Je tu niekto komu rodinnemu prislusnikovi povedali, ze jeho nador na mozgu je prilis agresivny a ze vyliecit sa neda? Proste ze mu povedali ze uz ma len par mesiacov? Po 2 rokoch liecby, viacerych operaciach, ratioterapii a chemoterapii. Proste nic nezabera. Ocitla som sa v tejto situacii a som z toho velmi mimo. Ak by tu mal niekto s tym skusenosti prosim dajte mi aspon cca vediet co ma caka. Musim sa aspon pokusit trosku pripravit.

veronicka1901
12. jún 2024

Áno, moja teta tak bojovala s rakovinou pľúc a nakoniec po troch rokoch podľahla. Prudko sa jej zhoršil zdravotný stav a v 50 podľahla. Celkovo u nás v rodine z otcovej strane viac ľudí zomrelo na rakovinu (pankreas, hrtan - dvojča tej tety, čo zomrela.na rakovinu pľúc). Prajem veľa síl 🧡☹️. Ak si nevieš rady, sú rôzne občianske združenia, ktoré s tým vedia pomôcť.

85miska
12. jún 2024

Bude to ťažké. Nedá sa nato pripraviť. Neviem v akej časti mozgu je nádor. No zažila som ze postupne odchádzala reč,potom zrak a pohyb. Proste úplne ležiaci dospelý človek ktorý nevidel a nevedel nič povedať. V zmenenom stave. Hlava opuchnuta. Bolo to krátko. Možno mesiac v takom stave. Dlhšie neviem ako by sme vydržali. Bolo to vykúpenie pre všetkých. Ale pripraviť sa nato nedá. Drzim prsty aby ste to zvládli.

simsalabim
12. jún 2024

Ano, moja maminka ❤️ Postupne odchadzanie pamati, reci, pohybu az smrt. Vdaka Bohu bez bolesti.

kp7333
12. jún 2024

Je mi to velmi luto. Moja mama mala metastazy na mozgu, postupne stracala zrak, pohyblivost, rec, vnimanie, ku koncu uz len spala. Prajem vela sil.

sofia1979
12. jún 2024

Ach je mi to ľúto, držím moc palce a veľa síl prajem z celého srdca 💪🙏❤️

zuzanapjat
12. jún 2024

Môj otec. Prognóza bola pol roka. Vydržal 2 a pol roka. Mama síce nemala nádor na mozgu, ale mala na mozgu mestastázy. Nebude to ľahké, ale koniec bude vykúpením z bolesti a trápenia. Smrť je len pokračovaním života.

lucka_ke
12. jún 2024

môj známy mal nádor v dutinách, postupne sa rozšíril vnútri na očný nerv a mozog, bolo to hrozné, čím kratšie takýto človek žije tým lepšie pre neho... ocko mi umrel na rakovinu prostaty, tiež len trápenie, netreba to zbytočne predlžovať, ku koncu len bolesť

stellarstar
12. jún 2024

Moja teta mala nádor v mozgu ( už nvm v ktorej časti ) ale ju skorej zobral infarkt ako ten nádor. Už bola v nemocnici ze ju budu OP a takto skončila.
Moja nebohá svokra mala tiež nádor v mozgu, odchádzala jej pamäť už nás nepoznala bola niekde v minulosti zakotvená a žiaľ do 3 m zomrela ...
Je mi to ľúto čím prechádzaš prajem veľa síl

kaja0210
12. jún 2024

Moj ocko.... rýchly spád, do 5 týždňov od diagnostikovania zomrel.... vitálny, energický človek. Mierne príznaky mal pred, pravidelné prehliadky,o svoj zdravotný stav sa staral...ale žiadny doktor netušil, že mu v centre mozgu rastie...
Najťažšie obdobie môjho života. Dosť dlho som sa z toho spamätavala...m
Veľa síl prajem!

maryetta
12. jún 2024

Mala som spoluziacku. davali jej 2tyzdne. Nasledne nasadili najagresivnejsiu formu liecby.
Kazdopdne sa lekari zhodli ze z medicinskeho hladiska je nerealne aby sa uzdravila.
Od vtedy preslo 17rokov.

ktochytavzite
12. jún 2024

Och to mi je luto,moja mama mala nador v 40tke na mozgu,frontaony lalok,nastastie jej ho vybrali a po chemoterapii sa uz nic neobjavilo,dnes ma 67 ale od tej 50 v dosledku ope to s nou islo dole mentalne a aj fyzicky

autor
12. jún 2024

Dakujem vam za odpovede. A ako to funguje co sa tyka toho kedy uz clovek musi byt v nemocnici az do konca? Lebo toto mi lekari nevedeli povedat.

aduskalac
12. jún 2024

U nás v dedine prišlo jednému pánovi 60r náhle zle zobrala ho záchranka,ešte v ten deň oslepol a na druhý deň zomrel .Ani nevedel že má nádor akurát deň predtým sa v obchode sťažoval že mu tŕpnu ruky.Bolo to dost rýchle.Drzte sa

kp7333
12. jún 2024

to ti nikto nepovie dopredu, hospitalizuju podla potreby. mama bola do sameho konca doma, chodila sestricka z ADos-u jej podavat infuzie kvoli opuchu mozgu, injekcie som jej sama pichala, aj ostatne lieky davala.

lucka_ke
12. jún 2024

aj môj ocko bol doma, sestrička z Adosu mu chodila dávať infúzie, ten známy bol doma a potom na geriatrii kde aj zomrel

alickapusinka
12. jún 2024

Ak sa môžem opýtať koľko máš rokov.

autor
12. jún 2024
kiki68
12. jún 2024

Myslim, ze doktorandske prace su volne dostupne, skus v Rakusku na Med Uni vyhladat na tuto temu nieco. Moj muz na tom robil, konkretne nadory na mozgu, prezitie tam bolo okolo 2 rokov a je tam dost info. Ale hlavne by mali lekari vediet toto konzultovat aj za pomoci psychologa. Nakolko je vela moznosti c ze ako dalej. Ze co chces a nechces napriklad. Hlavne kym to ide, tak si podla mna uzivaj tento svet ako to ide. Uz dnes mame naozaj manazment paliativnej mediciny na urovni.

lucia.t
12. jún 2024

Možno skús pozrieť stránku homeopatiaok. Oľga Kalinova tuším sa volá. Nedávno som s nou videla rozhovor. Uzdravila sa aj keď jej už lekári nedávali absolútne žiadnu nádej. Dávalo mi to zmysel, hoci osobne o homeopatii nič neviem. Robí vraj konzultácie a venuje sa aj rakovine. Za vyskúšanie nič nedáš. Nie je to samozrejme len o tej homeopatii, ale aj o práci na sebe. Veľmi ti držím palce.

ivi85
12. jún 2024

Mrzí ma čo prežívas, veľmi držím palce. Sama som pred 30timi rokmi prekonala rakovinu....Ja by som sa obrátila na paliativnu starostlivosť a tam sa poradila, oni vedia aj so psychikou pracovať, poradia, pomôžu. Prajem veľa síl a pokoja v duši 🙏🙏🙏

ktochytavzite
12. jún 2024

25? to ma naozaj ,uprimne mrzi ze mas takyto osud,ale mozem ta aspon aj ked to je velmi male potesenie povzbudit ze moja mama nemala ziadne bolesti.Velmi ma to mezi ze sa ti to v zivote prihodilo😢
A naozaj uz nemas zidnu sancu na vyzdravenie?

nazu
12. jún 2024

Glioblastom? Ak to je ono na fb je skupina, kde ti radi vo všetkom poradia

alickapusinka
12. jún 2024

Och joj strašne verím že TI pomôžu. Nepáči sa mi to že lekár by TI povedal zostava vám toľko a toľko. Podľa mňa úplná hlúposť oni sami nevedia ja verím tomu že teraz je medicína na takej úrovni že sa TI polepši a že budeš žiť veľa rokov. Nemyslí na to najhoršie.MY sme mali ťažko postihnutú dcérku bola ležiaca išla domov tak lekár povedal že neprežije ani rok a žila 12 rokov. Takže si myslím že to oni vôbec netušia že povedia iba odhad. Držím palce v tvojej liečba a ťažkom bojí. Si hrdinka snád sa nevzdáš bez boja.

autor
12. jún 2024

Nie som chora ja ale manzel. Preto som sa pytala na co sa mam pripravit. Tiez sa snazimverit ze sa este zazracne vylieci, ale uz ma za sebou 5 operacii, jeden cyklus radio, skoro rok chemo a proste ten nador je stale agresivnejsi. Teraz mu idu nasadit paliativnu radioterapiu, dufaju ze ten rast aspon spomalia..

zuzanapjat
12. jún 2024

Treba sa pripraviť na to, že v poslednom štádiu keď už vyberie poslednú liečbu a keď sa mu priťaží, ho nevezmú do nemocnice, ale odporučia vám hospic. Ak nevybavíte hospic, budete ho musieť mať doma a volať k nemu zdravotnú sestru na podávanie výživy a morfia.

kvetkaxxx
12. jún 2024

@autor ak chces,napis ss

jozef950
13. jún 2024

@simsalabim prosím ako dlho to trvalo moja mama ma rakovinu pľúc mts v mozgu a tiež už nezrozumitelne rozprava a už nechodí a co.pred týždňom ešte chodila

simsalabim
13. jún 2024

@jozef950 15 mesiacov od diagnozy.

ivka27101
8. júl 2024

Ako je tvoj manžel na tom prosím ? Podobne riešime….

autor
8. júl 2024

@ivka27101 minuly tyzden odisiel