Dobrý deň, dňa 22.11.2013 som podstúpila interupciu. Dnes sú to už tri týždne a ja nie som riadne vyčistená. U gynekológa som za posledné obdobie veľmi často. Stále mám vo vnútri tkanivo vo veľkosti 11x6mm. Gynekológ mi povedal, že nebude ďalej čakať a chce podstúpiť čistenie. Poslal ma na ďalšie gynekologické oddelenie, kde mi povedali, že mám počkať do prvej menštruácie a sledovať si teplotu, bolesti a i. veci a po menštruácii ísť hneď na kontrolu. Vraj sa mu zákrok robil ťažko, lebo mám zahnutú maternicu. Je to pre mňa veľmi ťažké najmä po psychickej stránke a zdá sa mi to nekonečne zdĺhavé. Nie je to situácia, o ktorej by som sa mohla podeliť aj s ostatnými. Snažím sa byť silná, ale neviem dokedy to vydržím. Už mi dochádza sila. Neviem vôbec kedy mám očakávať prvú menštruáciu.. o mesiac? o dva? Teraz idú sviatky a neviem čo budem robiť, napr. ak dostanem menštruáciu cez sviatky - doktor nebude ordinovať. Nechcem, aby ste ma súdili, že som podstúpila potrat. ☹
Bola by som rada, keby ste napísali svoje skúsenosti. Ďakujem ☹
@janka8882 ja som mala spontánny potrat v 5.tt, vtedy sa to ľahšie čistí je to ešte maličké, vlastne samo mi odišlo ☹.... povedali mi, že prvá menštruácia príde za 4 týždne od potratu... Keby si začala krvácať moc silno, bolesti, chod na pohotovosť, prípadne maj doma ascorutin a ten si dáš 3 krát denne
cecil36 zatiaľ som nemala žiadne bolesti, len sa bojím toho, aby mi vôbec prišla tá menštruácia, tak rada by som to mala už za sebou
martinkatinka to mi je ľúto :( ... dúfam, že aj príde čím skôr, mne by mala prísť do 6tich týždňov, mám z dnešného dňa celkovo obavy po vyšetrení ...
@janka8882 po mojej skúsenosti by som nečakala a išla by som niekde inde kde mi nepovedia ze mám čakať... Ostalo mi kúsok v maternici a odviezla ma mesiac po zákroku sanitka s masivnym krvácaním,hrce zo mňa padali a nezabrali ani tri injekcie na zastavenie... Nemá to tam čo hľadať môžete dostať otravu krvi...
Ja som spontánne potratila pred tromi rokmi. Urobili kyretáž, ale zle, tak som musela podstúpiť druhú. Menses som mala normálne za 28 dní.
@janka8882 ja ked som raz bola takto po potrate a kusok mi tam ostal, cistili ma druhy krat a aj napriek tomu to tam ostalo, tak mi povedali cakat, ze sa to vyplavi samo a naozaj sa aj vyplavilo. Ked nemas bolesti a ani nekrvacas, podla mna sa nemusis obavat. Ja som mesiac po potrate a tiez cakam na menzes, dufam, ze do Vianoc pride, pri poslednom potrate mi prisiel po 6 tyzdnoch.
Ale vidis, zas kazdy ma na to iny nazor...dokonca aj lekari. Takze to je tazke, rozhodni sa podla toho ako sa citis. Nech ti na sone povedia, ci je to velmi prirastene o maternicu, ak ano, nevyskrabovat, mohli by ti spravit dierku...toto bol moj pripad, potom sa to samo uvolnilo a odislo
@nefertitka ja nechcem, aby to vyznelo odsudzujuco, to vobec nie, ale kolko umelych potratov mate za sebou?
@danik1505 ani jeden? co som sa zle vyjadrila? ja som napisala potrat, nie umele prerusenie alebo interupcia
@nefertitka prepacte, asi sa mi to poplietlo, ked je tema taka... mate napisane, ze ste boli po potrate, tak som si to asi hned spojila...
@danik1505 v poriadku🙂
@janka8882 ja som sice mala spontanny potrat, ale tiez mi po nom ostal v maternici jeden kusok, este vacsi ako mas ty (4 cm x 0,5 cm) a dr. to nechal na prirodu... a naozaj o 4 tyzdne som dostala normalne MS a presne som videla, kedy to vyslo von, nemusela som uz potom nic riesit... ak nemas nejake bolesti, tak by som ozaj pockala na tu MS... ak pride, moze byt o nieco silnejsia ako normalne, ale ak by sa z teba vyslovela neliala krv, tak by som nesla za dr., az po MS na kontrolu...
ďakujem Vám všetkým za Vaše komentáre, pevne dúfam, že aj ja budem ten prípad a menštruácia mi príde a všetko bude v poriadku a hlavne, že nebude nutné ďalšie čistenie
mna cistili v 11tt a menstruaciu som nedostala dost dlho, tiez mam zle ulozenu matericu,je otocena nejak opacne,ako by nemala byt. Mna vycistili dobre,ale aj tak som pri tej prvej ms mala velke komplikacie a skoncila v krcoch na pohotovosti. A to ako robili tu interrupciu? som myslela,ze to je automaticky s cistenim..ved aj to cistenie maternice je to iste,len ked je MA,tak uz je ten plodik mrtvy. Inak ak to nie je docistene,mozu este napichat oxytocin a este nieco,aby sa ta maternica stahovala a vyplavila to. Ja vobec netusim ako sa to robi pri interrupcii,ale asi to neni ine ako bezna kyretaz,lebo mna sa jedna necitliva lekarka, co sa nejak pomylila spytala po kyrete,ze ci to mne po tej interrupcii am pichnut tu rhegu...by som ju dorazila...som sa na nu pozrela, vtedy pochopila,ze sa pomylila...hovado jedno...mne je do revu z toho ze som prisla o male este teraz... 😒
po zákroku - o 4 dni mi pichol doktor injekciu, aby mi privolal vyčistenie maternice krvácaním, čistila som sa týždeň-veľká časť odišla sama, ale stále tam ostali čiastočky, preto chce počkať do ďalšej ms a ak nie, tak budem musieť ísť znova na zákrok-čistenie, teda aspoň tak mi to dnes hovoril ... :/ určite sa podarí mať ďalšie krásne bábätko znovu, len netreba zúfať .. ja sa bojím len toho, aby ešte mohla mať v budúcnosti dieťatko a aby som bola schopná ho aj donosiť, lebo ako čítam na internete, tak rôzne ženy reagujú a veľmi sa toho obávam, lebo určite v budúcnosti chcem mať dieťatko a budem pre neho tá najlepšie matka a vtedy budem najšťastnejšia, teraz bola interupcia nevyhnutná ☹
http://humennesokolej.rimkat.sk/rachelina-vinica/
Prajem vam pokoj v duši, jemi luto, zienky.
@janka8882 mas nejake bolesti? Ak nie naozaj pockaj do prvej ms, ono sa to vie vycistit aj same pri ms. Ak by si mala teplotu, bolesti, krce, silne krvacanie chod na gynekologicku pohotovost.