Umelý kĺb a šport

2. aug 2024

Ahojte, prosím je možné pri umelom klbe - operácia po úraze, neskôr po uzdravení športovať alebo vykonávať ťažšiu fyzickú prácu. Ďakujem opred.

ninka1234
2. aug 2024

Určite áno, môj manžel aktívne športuje po výmene bedrového kĺbu

autor
2. aug 2024

@ninka1234 Ďakujem.

marianarem
2. aug 2024

Ja sa sem pridam, mna by zaujimal kolenny klb. Mama sa prave snazi zo vsetkych sil rozhybat koleno tak, aby.mohla bicyklovat. Celkom aj napreduje, ale este tam uplne nie je. Je tu niekto, kto normalne bicykluje s totalnou endoprotezou?

aniele
2. aug 2024

@marianarem Manželovi menili kolenný kĺb pred necelými 7 týždňami. Síce sa klasicky nebicykluje (ani nebude, nevie to), ale už vyše dvoch týždňov cvičí na stacionárnom bicykli. Takže ten pohyb zvláda. Nuž si myslím, že mama sa po dobrej rehabilitácii pokojne môže bicyklovať.

marianarem
2. aug 2024

@aniele Na rotopede fici uz dlho, ale tam nepotrebuje az taky velky ohyb kolena. Na klasickom bicykli je to uz horsie, preto ma zaujima, ci sa niekto realne rozbicykloval. Mama to mala ako zalubu.

marianarem
18. aug 2024

Len som sem chcela pridat update, mama 70rocna vymenu kolenneho klbu rozchodila a uz normalne bicykluje. Dosiahla ohyb 110-112 stupnov. Vsetci lekari aj fyzioterapeuti jej hovorili, ze klasicky bicykel uz asi nebude, ale nie je to tak. Ona dost makala, dala si rehabilitacie navyse a dala to. Je to ozaj o tom cviceni.