Účinok antidepresív

ludmilusik
29. aug 2019

Ahojte. Chcem sa vas spýtať,kedy vám začali účinkovať antidepresíva. Ja beriem 14 dní duloxetin ale nevidím veľké zmeny. Okrem vedľajších účinkov necítim zmenu. V noci mám menej kvalitný spánok. Ráno vstanem a cítim chvenie trás nechutenstvo. Sem tam má napne. Potom zjem niečo nasilu a vypijem tabletku duloxetin 30mg. Asi do dvoch hodín prestane trás. Začne motanie hlavy, ospalosť. Poobede je mi fyzicky celkom ok ale uzkistnot sa nezmenila. Treba ešte dlhšie ich brať alebo mi nezaberajú. Nechápem tomu. Každý deň sa to opakuje to isté. Čo vy na to? Kedy ste pocítili zlepšenie? Kedy ustúpili vedľajšie účinky?

sonnenshein
29. aug 2019

14 dni je prilis malo na to, aby si zistila, ci pomahaju, treba ich brat aspon mesiac. Pokial aj potom budes mat pocit, ze nepomahaju, odporucam obratit sa na lekara, ktory odporuci ine s podobnym ucinkom.
Triaska moze byt aj z pridruzenej panickej poruchy, treba to tiez povedat lekarovi.

ludmilusik
autor
29. aug 2019

@sonnenshein malo? Ja som myslela že po dvoch týždňoch aspoň vedľajšie účinky zoslabnu alebo pocitim nejaké zlepšenie. Zatiaľ stále rovnako. ranná triaška je určite z liekov. Nikdy predtým som také nemala. Ty si brala niekedy lieky? Kedy ti nastúpil účinok alebo odzneli vedľajšie?

kittykat22
29. aug 2019

@sonnenshein ja som mala SSRI a to co popisujes som mala ked mi doktor omylom predpisal iny druh aky som brala normalne - takto sa prejavovali vedlajsie ucinky. On hovoril, ze je to to iste, len s inym nazvom - ale mne z nich bolo pekne blbo. Nechala som si predpisat tie povodne a nemala som vedlajsie ucinky ziadne. Skus to iste ale od inej znacky. Je pravda, ze zacinaju ucinkovat az po 14 dnoch - ale tam sa nic nepise o tom, ze by ti mali odozniet vedlajsie ucinky ... nikdy som o tom nepocula.

sonnenshein
29. aug 2019

@ludmilusik Ludska biochemia je sialene komplikovana a absolutne individualna. Ked som dostala lieky ja, bolo mi povedane, ze v 2 az 4 tyzdni od zaciatku uzivania budem pocitovat vedlajsie ucinky. Lekar mi k Elicea dal ale aj Oxazepam, ze ked bude najhorsie.
Mala som stastie, Lebo som brala 2 tyzdne oba lieky, a potom uz len Eliceu, a "sadli" mi na prvy krat. Preto hovorim, treba to konzultovat s lekarom..

petkasaurus
29. aug 2019

Mne za 3 tyzdne pomohli, plny ucinok asi na 6.tyzden

lucia851
29. aug 2019

Ahoj aj ja beriem duloxetin ,tieto ad zacinaju ucinkovat po 2-4 tyzdnoch.Ale myslim.ze davka 30 mg je dost slaba,ja beriem teraz 60 mg a predt ym som mala az 120 mg.Mne sadli uplne super

ludmilusik
autor
30. aug 2019

@lucia851 a vedľajšie účinky ti kedy skončili?

lucia851
30. aug 2019

Ja som vedlajsiw ucinky z duloxetinu nemala ziadne

cisiatko
8. mar 2021

Antidepresíva

jefinka18
5. dec 2021

@ludmilusik Ahoj, ako si prosim dopadla? zaucinkovali nakoniec lieky? Viem ze je to starsi prispevok ale skusim.....aj ja beriem AD mesiac a mam presne rovnake neziaduce ucinky a zlepsenie este neprislo.

ludmilusik
autor
5. dec 2021

@jefinka18 ahoj. Pozdravujem 🙂. Ano zlepsilo sa len treba vydrzat. Myslim ze ten 3ti tyzden bol zlomový. Uz si to presne nepamatam ale zrazu sa to všetko ustalilo a bolo mi fajn. Neboj. Aj u teba to tak bude len ich dalej ber. Ja som si myslela ze to asi nikdy neskonci a zo dna na den to prestavalo. Drzim prsty. ♥️