Účinný repelent proti komárom

kristina27299
24. júl 2020

Ahojte, poradne ozaj dobrý repelent proti komárom. Hoc aj domáci recept, lebo ma zjedia 😄

mirellka
24. júl 2020

my sme dlho používali tea tree olej docela fajn hlavne proti kliešťom za 4 roky ani jedneho ...proti komárom to zas celkom nestačí alebo treba potierať častejšie čo nám celkom zas nevyhovuje...na komare teraz testujeme sprej proti isecktom od Justu zatial sa podarilo len jeden večer nakolko v posledné dni u ná bud prší alebo ostane taká zima že ani komáre nelietajú takže len z jedného testovacieho večera sa celkom vyhodnotiť nedá ale syn bol bez štípancov ani jeden som nenašla no uvidíme ako obstojí dalej..

ikonica
25. júl 2020

Klinceky nalozit na 2 tyzdne do alpy... U nas celkom zabera...

ovaaa
25. júl 2020

Robila som pred tyzdnom z toho isteho dovodu. Do hrnca som dala 2dc vody, povarila v nom balik klincekov, naktajany 1 citron na 5min. Potom pridala za hrst levandule kvetov, alpu lesnu a vsetko nechala odstat do vychladnutia.Scedila som, dala do rozprasovaca a do chladnicky. Testujrme vonku viaceri 🙂 a ucinkuje. Komare aj prisli aj odisli.Treba vsak nastriekat aj oblecenie lebo ked nie je stipu aj cez to, striekat treba castejsie.

h2
25. júl 2020

@kristina27299 Aj ja som tohto roku prvýkrát varila domáci repelent, povarila som vo vode sušený rozmarín a klinčeky, po vychladnutí som do toho dala eukalyptový olej (z DM) a asi pol fľaše Alpy. Robila som len tak, od oka, vody bolo asi pol litra, rozmarínu celý balíček, klinčekov za lyžicu, oleja možno tak 15-20 kvapiek. Mám ho v chladničke v rozprašovači, zatiaľ myslím, že celkom dobre funguje.

hermionia
25. júl 2020

@kristina27299 my skúšame modrú indulonu a zdá, že zabera a odrádza komárov, zatiaľ sme skúšali len dva dni, lebo alpa s klincekami už na tých našich nezaberala.