Účinný liek na ekzém - bez predpisu

bilotti
3. aug 2022

Ahojte,
Chcela by som sa s vami poradiť ohľadom nejakého krému na ekzém. Dookola sa mi robievaju ekzémy lekárka mi na to predpísala elocom avšak nechcem ho neustále používať nakoľko je to kortikoid. Viete mi poradiť niečo účinné voľnopredajné na ekzémy?
Ďakujem za každú radu

katuska19
3. aug 2022

mojmu malemu bambucke maslo pomohlo

bilotti
autor
3. aug 2022

Prikladám ešte foto.

alexandramb
3. aug 2022

@bilotti nášmu malému pomohol lipobase

bilotti
autor
3. aug 2022

@alexandramb nebude to pre dospelého človeka slabé?

tayla
3. aug 2022

@bilotti skin-cap si neskúšala? Aj keď nedávno menili zloženie, neviem aký je teraz

marisoul17
3. aug 2022

@bilotti obe moje deti trpeli atopickym exemom a obom pomohol holtov krém (záležitosť 2€) pre mňa zázrak

bilotti
autor
3. aug 2022

@tayla neskúšala som

suge
3. aug 2022

No neviem, ja som minula ťažké prachy na voľnopredajné krémiky a nakoniec aj tak skončila na kortikoidoch a nielen. Takže pre bežne zarábajúcich smrteľníkov odporúčam skúšať skromne, možno si vypýtať nejaké vzorky krémov atď.

zuzka148
3. aug 2022

@bilotti vyskúšaj z DM lanolinovu masticku. Používa sa na popraskané bradavky pri kojeni. Cena tuším 2€. Mám syna s ekzémom a mali sme už veľa krémov. Toto mu funguje lepšie ako kortikoid. A cena...😀

bilotti
autor
3. aug 2022

@marisoul17 určite skúsim, tiež som počula niekde že je to účinné.

bilotti
autor
3. aug 2022

@zuzka148 čosi, naozaj? na to by som neprišla :D určite tiež vyskúšam

zuzka148
3. aug 2022

@bilotti fakt😂 ešte aj moja kamoška, čo má odmalička ekzém to používa. Skúšali sme všeličo. Keď bolo najhoršie aj ten kortikoid. Potom La Roche, Aderma, Bioderma a všetky tieto kadejaké. Mali efekt, ale po čase akoby to už neúčinkovalo. A samozrejme, treba hľadať príčinu. U syna sme biopsiou zistili laktozovu intoleranciu.

bilotti
autor
6. aug 2022

@zuzka148 no ja isto viem že mliečne výrobky mi nerobia dobre na pleť, stále sa mi urobia také biele upchaté bodky po tvári. Ale či to môže byť aj spušťačom ekzému to neviem. Prikladám foto, či túto konkrétnu masť si myslela 😀

zuzka148
6. aug 2022

@bilotti áno, presne túto 🙂

safrani
19. sep 2022

@bilotti dobrý deň ja používam Oilatum do kúpeľa je to veľmi účinné a potom potrieme Lipobase krém