Ahojte, v podstate cely život mam ekzemy no skôr len sezónne. ALE od kedy som porodila je to hrôza 🫣 úplne zhoršenie hlavne na rukách - na prstoch. Už som skusila rôzne krémy a maste aj volnopredajné aj lacnejšie aj drahsie aj na predpis od kožnej. Vacsina nemala ale že vôbec žiadny účinok a ak sa nejaký účinok aj dostavil tak veľmi rýchlo sa akoby vytratil 😃 skratka ekzem sa vyliečil na 2-3 dni (samozrejme kremovala som dalej) a následne sa opat začal objavovať a daný krem už nemal účinok. Mam hrozne ruky doskriabane zjazvené 😭 kto ma ekzemy vie alo strašne to svrbi a ja si to podvedome hlavne v noci rozškriabem stále. Už mam strach aké to bude v zime pretože celkovo mam suchší typ kože a v zime mi vždy ruky praskali ale teraz keď tam je ešte aj ten ekzem ach 😭 skúste mi dať tipy čo vam pomohlo ? Možno tu najdem ešte niečo čo som neskusila
skus tie parafinove mydla co su a zabaly. potom este imazol krem pasta je dobry.
Prva pomoc je pre mňa bepanthen sensitive, a ani tak nezáleží na kremoch, ako na mydle na ruky u mňa, to používam cetaphile