Ahojte, minulý týždeň som absolvovala endodoncia u zubára, teda vybratie nervov, vyčistenie kanálikov, liečivá vložka a uzavretie zubu. Za toto si zubár naúčtoval nenormálnu sumu, avšak myslím, že niektoré zákroky si naúčtoval neoprávnene - napr. na účte sú 4 paliativne endo ošetrenia, 4 endo ošetrenia (aj keď výplň ešte nemám) aj 4 exstripacie drene, aj keď to je zahrnuté v endo ošetrení. Je tu niekto, kto sa v tomto vyzná?
Ďakujem.
no na MK to isto neporiešiš....samozrejme mohol učtovať každý kanálik zvláť čiže ak mal zub 4nervy , tak za každý kanálik sumu zvlášť....pokiaľ si išla aj cez poisťovňu, prever si to u svojej poisťovne, pokiaľ je čisto súkromný bez zmluvy s poisťovńami tak si pozri jeho cenník a vydiskutuj si to s ním
@e1i Boli to 4 korene, ale len toto prvé sedenie stalo 420, celé aj s korunkou by to bolo viac než tisíc :( Ide mi len o to, že som našla, že napr. paliativne endo sa na 1 zub môže vykázat len raz, ja som platila za 4.
@mogaa ja rozumiem, že tu to nevyriešime, len som chcela vedieť, či si existujú nejaké pravidlá čo si môže zubár účtovať alebo je to len na ňom.
Neviem akého máš zubára a či ti to nauctoval správne.. Ale moja kamarátka platila za vybratie nervov jej dcéry u zubára 1000 € .. Nepomylila som sa, áno 1000€ ani ja som neverila keď mi to povedala.
Pozri si v e-pobocke poistovne co vsetko si uctoval. Moj podla poctu korenov. Jeden bol aj kalcifikovany tak tam bol priplatok este za to ale nie horibilny
Ak to bola 6 alebo 7 zúbok a bolo ošetrenie robené pod mikroskopom, tak tá suma je taká vysoká. Žiaľ zúbky sú dráha záležitosť.
Nemyslím, že by si dovolil účtovať niečo neoprávnene a ako je to na bloku závisí proste od toho ako to má nahodené v cenníku/pokladni... Príklad z trošku iného súdka, ale dávala som si teraz robiť nové okuliare... Tiež mám na bloku 4x sklíčko, aj keď samozrejme mám len 2 oči 😅 ale jedna suma je za dioptrie, druhá za filter, po sčítaní to sedí presne tak ako sme sa dohodli, len to nie je presne pomenované 😊 viem, že toto je trošku iný prípad, ale proste nemyslím, že by ti tam len tak pridal položky
@gemerka17 bol to síce 6 ale bez mikroskopu. Na konci by to malo byť minimálne 1200e a to mi príde už veľa aj na mikroskopom
@lindous chápem, ale ja ten účet vidím pred sebou a napr. endo ošetrenie je za každý kanálik zaúčtované ok, ale paliativne endo má byť za celý zub, napriek tomu je tam 4x.
Mohlo sa podľa mňa stať aj také, že jedno dal 4x, v zamyslení automaticky aj druhé 4x nechcene a keďže si sa hneď neozvala, tak si to neuvedomil 😅 stane sa hocičo, určite by som sa na to ešte spýtala 🙂
Áno suma 1 200 € je veľa, aj s mikroskopom aj s korunkou na počkanie. V tomto prípade máš lekára vyžírku, a utekala by som preč od neho. Je enormne drahý na to aké služby ponúka. Ceny má tvoj také, ako by mal veľkú kliniku s najmodernejšími prístrojmi a okolo teba behali lekár s 3 sestričkami, a manažment pacienta by zabezpečovali 4 recepčné.
Mala si si pozrieť cenník a dohodnúť sa na sume pred zákrokom.
Ja mám súkromného, nemá zmluvu si žiadnou poisťovňou a maximum som platila za zub 400€, ale to bolo dlhšie liečenie, opravoval po inej zubarke a zub mi zachránil. Inak platím 70-100€ za zub. Robí cez mikroskop, má vlastne rtg aj všetko vybavenie.
Informuj sa u iného zubára čo všetko sa zarátava, alebo v poistovni s odfotenim cennikom
Tak to je dost.. moj chlap bol sice uz pred 3 rokmi, ale veru stolicku mu osetrovali, a neplatil viac ako 200EUR na milion percent. JEmu ale nerobili korunky ani nic, nakoniec mu to zavreli normalne plombou. Zalezi aj ci maju zmluvu s poistovnou atd. Treba sa tam informovat. Ak by malo cele osetrenie zuba stat 1000EUR, tak to by co? cely zub menil..??
Keď sa ti niečo nezdá neviem prečo nezavolas sestričke alebo recepčnej, však to je úplne normálne sa opýtať na ceny alebo si pozrieť cenník, aj keď podľa mna takéto ceny sú v tomto prípade normálne ak je súkromný
@chrumka120 ďakujem za odpoveď, určite tam budem volať, cenník som si pozrela, aj o približnej sume som sa informovala, tá však bola nižšia pred zákrokom, po ňom som bola dosť mimo tak som ten rozdiel úplne nevnímala.
Ja mam zubara ako samoplatca na sukromnej klinike, kde sa vsetko robi pod mikroskopom. Za reendodonciu 4 korenoveho zuba som platila 385€ aj s vyplnou, bolo v tom kofferdam aj anesteza. Cerec korunka na pockanie stala 380€.
ja som dokopy za vybratie nervov z dolnej stoličky, 3x čistenie, kontrolný RTG a uzavretie zubu neplatila viac ako nejakých 150-180euro. Presne si nepamätám, lebo v rámci toho robila ešte preventívku deťom.
Fakt horibilná suma za endo s nejasnou prognózou - zub môže vydržať ale aj nemusí... za 1200 máš už implantát
Ktory zub to bol. Ja som mala stolicku a toto ma vyslo 136 eur. 4 korene boli tak moze byt ze za kazdy uctuje. Potom este som platila korenovu vypln docasnu korunku a trvalu korunku, cely zub ma vyšiel asi na 480 eur.