U zubára ma nadrapuje

ratka800
12. aug 2022

Dobrý deň. Dosť dlho som sa prekonávala k návšteve u zubára.
Bola som na preventívke, a už mi robil aj kaz. Dnes mi nemal ani vŕtať len dokončiť nejaký zub. Ale z nejakého dôvodu má stále nadrapovalo, už na začiatku ako mi tým zrkadielkom pozeral zuby. Stále som tam kašlala a už som si naozaj myslela že mu tam vyvraciam čistú vodu. Povedal mi že si mám ísť domov oddýchnuť a urobíme to nabudúce. Len ako mám zabrániť tomu aby ma nenadrapovalo?
K zubárovi som šla s prázdnym žalúdkom, keďže som tam šla ráno, nestihla som jesť. Ale nikdy som nejedla keď som šla ráno k zubárovi, ale on mi povedal že mi pomôže keď prídem trochu najedena ale neviem. Čo by ste vy robili na mojom mieste? Bojím sa tam ísť nabudúce, po takejto skúsenosti, že má zas nebude môcť vyšetriť .
Nedával mi ani injekciu. Počula som že môže pomôcť aj to, ale ani na preventívke mi ju nedával a má mi nebolo z toho zle. Ale dnes hej :(
Nikdy pred tým ma nenadrapovalo. Dnes to bolo prvýkrát. Ďakujem za každú odpoveď.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baskustek
12. aug 2022

Skús medovku aspoň čaj alebo niečo na ukľudnenie. Napína ťa zo stresu, nie z jedla

cervenaruza123
12. aug 2022

@ratka800 Mna stale velmi napina u zubarov. Vela robi strach, ked sa viac bojim, napina ma pomaly uz ked otvorim usta. Menila som zubarku, u novej ma zrazu tak nenapina. Berie na to ohlad a tak sa snazi vsetko robit, aby ma nenapinalo. Mala som akutny problem, sla som na pohotovost, povedala som, ze ma napina, ok. Nenapinalo ma takmer vobec, este som sa divila, ci mi to preslo ci co. Pri kontrole sestricka meskala, tak lekar zacal bez nej, jak prisla a zacala pomahat, okamzite ma zacinalo napinat. Lekar ju upozornil, ze ma zvykne napinat, nech na to berie ohlad. Od tej chvile ma nenaplo uz ani raz. Taze zalezi aj od zubara. Plus niekto ma vacsie prsty, to viac v ustach vadi ako tenke ci male prsty. Ja som si davala aj nejake tablety proti zvracaniu, na ukludnenie mozes vyskusas. Injekcia tiez pomohla, najprv ma napinalo sice, ale jak uz to strplo, uz to bolo v pohode.

evica17
12. aug 2022

Daj si pichnúť injekciu,pomôže to

kitycat
12. aug 2022

A ked si umyvas zuby, tiez ta tak napina?
Hadam, ze si mala odsavacku slin...

Ak v zubnej kefke nie je problem, povedala by som, ze to je hlavou a treba to vstrebat. Super zubarka, ze sa nevzdava

werony
12. aug 2022

@ratka800 svokra ma takyto problem cely zivot, riesi to kinedrylom pred navstevou zubara. Manzel je na tom podobne, jemu pomohlo chodit na vysetrenia az neskor v priebehu dna, ranne vysetrenie nezvladal. Tiez obcas pouzije homeopatikum coculline. Hlavne sa nad tym nestresuj, to iba zbytocne zhorsi to napinanie. Pomaha mat chapaveho zubara 😉.

kulumulu123
12. aug 2022

@ratka800 aj mna riesim to tak ze chodim nenajedena inak by som ho asi ogrcala v momente ked mi strci ruky do pusy....

bloger
12. aug 2022

Aj mňa to trápi. Volá sa to dávivý reflex. Je to prirodzená obrana tela. Najhoršie zvládam trhanie zuba. Chytí ma panika, že nemôžem prehltať. Normálne mám strach, že sa zadusím. Pomáha dýchanie nosom.

ratka800
autor
12. aug 2022

@kulumulu123 no mne dnes povedal že sa mám trochu najesť 😅

ratka800
autor
12. aug 2022

@bloger a ako to celé prekonáte?

ratka800
autor
12. aug 2022

@werony ďakujem 🙂 ja sa zubárov veľmi bojím ale toto sa mi ešte nestalo.

ratka800
autor
12. aug 2022

@cervenaruza123 no mne to dnes už vadilo keď som len ústa otvorila 😀hneď ma nadrapovalo

ratka800
autor
12. aug 2022

@evica17 no dnes mi povedal že mi netreba. Myslela som si ze to bude ok keďže mi ani na preventívke nevadilo že sa mi tam špara. A dnes len keď som otvorila ústa už má nadrapovalo. A keď už začal mi tam dačo dávať no to bolo už dosť zle

viky173
12. aug 2022

treba sa pred tym najest, samozrejme nie prepchat, ale nieco zjest treba a dychat nosom, snazit sa upokojit a nemysliet na to, ze si u zubara... mam s tym tiez problem, nie len u zubarov, ale aj pri vyteroch z hrdla, mam za sebou iba jeden neuspesny pokus o vyter z hrdla, viac sa uz lekarka ani neskusala 😀

cimage
12. aug 2022

Mna ked zacne napinat, tak mi hovori nech dycham nosom a tym padom sa sustredim na to dychanie a uz ma nenapina.

ratka800
autor
12. aug 2022

@kitycat iba ráno keď si čistim zuby, keď už večer je to ok. Ráno mi ako keby vadí ťa chuť pasty. Ráno som aj vyberáva v raňajkách, veľa mi toho ráno nechutí.

ratka800
autor
12. aug 2022

@viky173 niečo malinké teda skúsim jesť, to mi aj on povedal. Ďakujem 🙂 o týždeň tam idem zas.

ratka800
autor
12. aug 2022

@werony môj zubár to zobral úplne dobre sám mi povedal že tak dnes nech si už oddýchnem, že nech si tým nelamem hlavu ale že nabudúce to už spravíme že to sa stáva 🙂 som sa mu aj ospravedlnila a povedal mi že sa nemám vôbec za čo že je to normálne ale že tak dnes má ndcha tak že nabudúce sa tym nejak prebojujene 🙂

viky173
12. aug 2022

@ratka800 drzim palce, nech je to uz znesitelnejsie, daj potom vediet ako si dopadla 🙂

bloger
12. aug 2022

@ratka800 Snažiť sa to predýchať.