Týždeň trvajúca migréna

lucia851
13. mar 2020

Ahoj môžem mať migrénu už týždeň v kuse? Co vám pomáha?

deti95060810
13. mar 2020

mne pomáha Sumatriptan....je na predpis, predpíše aj obvodný...

lucia851
autor
13. mar 2020

@deti95060810 ja idem k neurologicke v utorok ale neviem ci môžem užívať niečo také keď beriem antidepresiva

deti95060810
13. mar 2020

@lucia851 môžeš...

lucia851
autor
13. mar 2020

@deti95060810 som čítala že lieky na migrény sú v interakcii s ad

gabika0825
14. mar 2020

A nemáš náhodou problém s krčnou chrbticou? Ono to nemusí byť migréna. Ja som mávala takéto problemy, ale odkedy chodím na masáž tak ovela lepšie. A inak môže to byť aj nejaký prievan v uchu, alebo v oku, trojklanný nerv...

lucia851
autor
14. mar 2020

@gabika0825 boli ma aj krčná aj medzi lopatkami

veronice
14. mar 2020

Mozes. Moja najdlhsia migrena trvala 13 dni v kuse. Lezala som vtedy na neurologii s prasknutou platnickou a uz ma aj na MR posielali ked videli ako dlho to trva ale nebolo tam nic "len" migrena (na druhej strane Bohu vdaka ze len to....) ale. Je to na palicu.... Ako pisu baby, mozes to mat aj z chrbtice. Neurolog ti povir viac.
Ja uzivam na migrenu nasledovne
- nalgesin forte ked citim.ze.to na mna ide.... Zapijem kavou a vacsinou do chvilky zaberie
- rizatriptan ked to na mna pride nahle alebo si nestihnem. Dat nalgesin v zaciatkoch
- imigran (injekcne) ked nezabrala liecba vyssie a nechce to prejst... Citim. Sa po nej hrozne ale. Od migreny ulavi...

Teraz ked som. Bola tehotna a kojila som tak som bola na paralene a to teda nebolo nic moc.. Akoby som lentilky jedla....
No a stale. Plati ze vela pit, studeny obklad na hlavu, zapi paralen kavou (rada od mojej doki - znasobuje ucinok tabletky) a podla moznosti lahni a spi...

gabika0825
14. mar 2020

@lucia851 Tak to je potom z toho... ja som rada že som minulý týždeň ešte stihla masáž... lebo už som bola tiež riadne stuhnutá ale to treba chodiť pravidelne. Mne masérka odporúčila minimálne 3x do mesiaca ak nie viac

lucia851
autor
14. mar 2020

@veronice mne nalgesin forte nepomaha

alchemilkazltozelena
14. mar 2020

Mne prejde iba od algifenu, plus dam si kavu a horuca sprcha... sprchujem celo prudom horucej vody z lavej strany na pravu a naopak..

veronice
14. mar 2020

@lucia851 stane sa ze aj.mne nezaberie. Preto mam. Tie dalsie lieky. Vsetko.na predpis od neurologa. A samozrejme kazdy organizmus je individualny a jedinecny a co zaberie mne nemusi zabrat tebe... To mas ako s porodom - milion zien, milion scenarov....

lucia851
autor
14. mar 2020

Ja tu bolesť mam asi z krčnej chrbtice strašne ma boli krk aj plecia a ruky

marca12
14. mar 2020

Nahrievaj si fenom krcnu chrbticu aj miesta,kde ta boli medzi lopatkami a popros niekoho doma,nech ti poriadne rozmasiruje krk vzadu aj z bokov . Hlavne v miestach v zahlavi az do polovice,kde mas vlasy. Skus sa napit naraz aj 3/4 litra vody,teda nie naraz ale aspon v case 5 minut,ak nezvladnes ,tak aspon 1/2 litra vody. Toto nahrievanie zvykne pomoct trosku a hlavne masaz. Najdi si cviky na krcnu a pomaly rozcvicuj. Ale predtym nahriat,masaz a potom cvicit