Týždeň mám bolesti brucha

28. mar 2024

Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať. Mám týždeň bolesti brucha. Aj na dotyk. Mám za sebou ultrazvuk,rentgen,krv aj moc všetko v poriadku.bolest je skôr kŕčovita stolicu mám vodovu,dosť zapáchajúcu vetry mám oveľa menej ako som mával.dnes ma už sj napína. Poslali ma na kolonoskopiu ale termín až v máji najbližší.som aj unavený.
Ospravedlňujem sa ale musel som sa už vyrozprávať.

taktotedanie
28. mar 2024

Dieta? Alergie intolerancie vysetrene?

autor
28. mar 2024

@taktotedanie momentálne jem len vývar a jogurt probio ale výsledky na t c si spomínala nemám. Lenže mňa to boli aj na dotyk

danniiee8
28. mar 2024

Ahoj, koľko máš rokov? Ja som toto mala minulý rok v lete. Niekoľko dní som nejedla nič absolútne, iba vodu po lyžičkách, všetko ostatné som vyvrátila. Na sono mi vtedy dali termín ,,o 5 týždňov"
... Celý tento stav mi trval asi 2-2.5 týždňa, potom ok. Prípadne skús ísť na pohotovosť, povedz čo máš, že sa ti to zhoršilo napr. v priebehu poobedia.. spravia ti vyšetrenia hneď - predpokladám minimálne chirurgiu a sono. Možno ťa prijmu do nemocnice a naporiadok ti pomôžu. Nie je na čo čakať. Môžeš mať aj rozvrat minerálov pri takomto stave, ja som mala... Ja som brala ATB aj kaldyum (minerály). Držím palce

autor
28. mar 2024

@danniiee8 ďakujem za koment. Bol som na pohotovosti pred dvoma dňami tam mi robili sono, rentgen. Krv a moč všetko som mal ok. Včera som bol u chirurga a on ma poslal na gastro ale vravím čakacia je niekoľko mesiacov

autor
28. mar 2024

@danniiee8 mám 33 rokov

autor
28. mar 2024

@danniiee8 a čo si to teda mala ?

danniiee8
28. mar 2024

Ja som mala vtedy 24 r a diagnózu gastritidu + ešte niečo ale už si nepamätám diagnózu. Mňa vtedy vyšetrovala iba obvodná lekárka. Najhoršie ochorenie ktoré si pamätám, že som mala (jedine horšie ochorenie som zažila ešte ako novorodenec, inak nič...). Mne sa to vtedy spustilo zrejme po tom ako som bola na návšteve v nemocnici (vraj to tam vtedy malo pár pacientov aj sestier, možno nejaký ,,vírus vo vetre") a cestou odtiaľ som si dala ako bonus nanuk z pumpy a do 15 minút po príchode domov to začalo z ničoho nič v plnej sile. Ale postupne sa mi to upravilo. Prvé dni som vyzvracala aj vodu, potom som mohla už postupne tekutiny, sucháre a mrkvovoryżovy výraz, neskôr diétnu šunku.. na tomto som žila 2 týždne. Za prvý týždeň som ,,schudla" 7 kíl

taktotedanie
29. mar 2024

Tak si ich sprav cim skor

autor
29. mar 2024

@taktotedanie mozno to bola iba nejaká červená viróza, dnes sa mám už odvolací lepšie ani brucho ma už tak moc neboli iba hnačku som mal

jaruska6
29. mar 2024

Určite vysaď jogurt.Skus sucháre, trošku banán, suché zemiaky, ak to pôjde tak aj uvarená mrkva. Mám histaminovu intoleranciu a SIBO takéto stavy som mala viac krát.Na gastro vyšetrenia sa čaká dlho, väčšinou som sa na ne dostala až keď priznaky ako tak odzneli.Skore uzdravenie.

danniiee8
29. mar 2024

Možno máš také niečo ako ja a kým sa na Slovensku dočkaš vyšetrenia, budeš ok, tak ako ja. Aj na testy na intolerancie sa čaká, aspoň v mojom okrese. Ja mám momentálne čakaciu dobu k danému lekárovi mesiac a to ani neviem, či mi nieco vyšetrí (momentálne mám iné problémy pre ktoré tam idem). Držím palce

autor
29. mar 2024

Tak ma teraz napadlo že som pil veľa čaju s medovky denne som vypil aj liter a pól nemôže to byt aj z toho ?

danniiee8
29. mar 2024

Ako dlho si ho pil

autor
30. mar 2024

@danniiee8 View čo pár dni 3-4 dni

danniiee8
2. apr 2024

Ahoj, ako? Už lepšie ?

autor
2. apr 2024

@danniiee8 ahoj, ďakujem za záujem 🙂 vieš čo kŕče už nemám a je mi oveľa lepšie ale ešte mám slabé bolesti ale beriem probiotiká

dollyzv
2. apr 2024

Daj si probiotiká, je možné že sa ti len premnožili zle baktérie v črevách, jogurty aj keď probioticke vysad,skús radšej ryžu,zemiaky keď bude lepšie tak kuracie na prírodno..ľahšiu ale tuhú stravu, ja som týždeň bola len na klasických Bebe keksov,sucharoch a tyčinkách,neskor len na diétnej strave, hlavne skús tie probiotika (pri jedle aby ti nebolo ťažko), slabý si kvôli tomu že 2 týždne žiješ len na vývare a jogurtoch,nemáš potrebné živiny zo stravy,...po 2 týždňoch to našťastie preslo.

autor
2. apr 2024

@dollyzv ďakujem, áno beriem probiotiká a je mi už lepšie nehovorím že sa cítim už úplne fit ale je to na dobrej ceste 🙂