Tvrdé prsia po odstavení

eribel
30. nov 2017

Maminky, 6. den po odstaveni mam stale tvrde prsia, su tam hrce. Nebolia, normalne fungujem, neodstriekavam (robila som to prve dva dni, ale asi zbytocne, iba sa opat doplnilo mlieko). Mate niektora skusenost, ci to mozem nechat tak, ci sa to upravi samo, alebo mam navstivit lekara? Dakujem moc za rady!

sarah226
30. nov 2017

@eribel ahoj..podla mna by si mala ist do lekara s tym,lebo mozes dostat zapal prsnych zliaz a z pocutia viem,ze je ho horsia bolest ako samotny porod..uz len z toho,ze sa ti tvoria tvrde hrce na prsiach ..lekar ti moze predpisat lieky,neviem presne ako sa volaju,ze ti dopomozu uplne stratit mlieko..dufam,ze som nejako pomohla prajem pekny den 🙂

ivuskao
30. nov 2017

Ja som po odstavení mala tiež tvrdé. Odsaj si a kúp si homeopatiká na zastavenie kojenia. Ricinus communis. 30ch. Čím vyššie ch,tým skôr zastaví. Oni ti povedia v lekárni. Lebo oni sa používajú aj na tvorbu mlieka to jr 5 ch aj na zastavenie dojčenia 30ch. Závisí od množstva látky. Mne to hneď zabralo. Po dvoch dňoch som už vôbec nemala mlieko.

inka04
30. nov 2017

Ja som to mala pri odstaveni oboch deti, hrce, prsia ako kamen, navyse som mala i zvysenu teplotu. Mne pomohol obklad/zabal na prsia na noc zo silneho salvioveho caju. Plus som pila i vnutorne. Ziadne ine lieky som nebrala.

sarah226
30. nov 2017

@ivuskao presne to som myslela 🙂 hmeopatika

evittam
30. nov 2017

@ivuskao To si radšej kup cukor a rozried vodou.
Btw.-tieto homeo mi odporúčali na zvysenie laktacie. Ale ja nastastie nie som hlupa aby som kupovala čistú vodu v inom skupenstve za nemalo penazi.😉

matabb73
30. nov 2017

Ja som mala veľké problémy po odstavení, stále sa mi nalievali a hrozne ma boleli. Možno preto, že som kojila 2 roky. Nakoniec som si prikladala obklady z octu zmiešaného s vodou. Pomohlo to, prsia mi potom zmäkli.

chrissie_kf
30. nov 2017

@eribel to mlieko bolo treba odstriekavat do povolenia pnutia, postupne by uz sa prsia nenalievali tak. u mna napr to trvalo 2 tyzdne kym som nemusela odstriekavat. to je individualne. Hrce masirovat, tepla sprcha, obklady, pomáha aj do podprsenky vlozit studene kapustove listy. (nech to znie akokolvek smiesne naozaj to pomaha).

ivuskao
1. dec 2017

@evittam prečítaj si riadne čo som napísala. Tieto homeopatiká du aj na podporu aj na zastavenie laktácie. A nechápem,prečo spomínaš cukor s vodou.. ricinus communis je prírodná látka,nie cukor.Ako neuraz sa,ale Aak nevieš niekomu poradiť tak nechápem,načo sem píšeš. Neviem,či tebe cukor s vodou pomohol na zastavenie laktácie,ale mne a viacerým babám tieto homeopatiká Áno.

sany90
1. dec 2017

Odsat to sem tam musis... ne tak casto aby se ti nedelalo zase mleko ale odsat obcas musis... me trvalo cca 2 tydny dokud ti prestalo. Jestli prsa mas tvrde ti mas tak musis masirovat nejlepsi v teple vode a nebo obklady jinak zacnes mit hrce a potom ti bude bolestive.

sannussi
1. dec 2017

Och, nedavno som toto zazivala, pomohlo mi parkrat odsat do uvolnenia alebo rozmasirovat hrcky pod horucou vodou + 3 salky salvioveho caju kazdy den tyzden v kuse + obviazat prsia a kapustne listy na ne. 🙂 Niekedy aj vsetko naraz...do dvoch tyzdnov bolo po mlieku. 🙂 A to prve dni otrasna bolest a hrce...bala som sa neodsavat, aby som nedostala zapal, tak som najskor len trosicku a nic nepomahalo, potom som odsala az do uvolnenia (kym som nemala taky lepsi pocit 😁), dala kapustne listy, obviazala, ked bolo treba zase trosku odsala/masirovala a po par dnoch bolo ovela ovela lepsie.
Ono ked neodsajes vela, tak postupne sa tvorba mlieka bude znizovat, ale neriskovala by som uplne neodsavanie, aby si neskoncila so zapalom. 😕

evittam
2. dec 2017

@ivuskao Nemam sa preco urazit. Ty si nastuduj ako sa vyrábajú homeopatiká a kolko obsahuju tej tvojej prírodnej latky.😉

eribel
autor
6. dec 2017

@matabb73 Dakujem za radu, tvoja mi prisla najjednoduchsia, tak som si dala na noc octovy obklad. Vydrzala som sice iba jednu noc, strasne to smrdi a aj maly bol z toho zapachu nervozny, ale moc moc pomohlo a dnes (po 12 dnoch) mam svoje povodne prsia.....konecneeeee ☺ Dakujem este raz!

0silvia0
6. dec 2017

@eribel myslím, že stačilo použiť octanovú masť, tá síce tiež smrdí, ale nie až tak ako ocot, ale viem že píšem neskoro, už si ok.

eribel
autor
6. dec 2017

@0silvia0 Dakujem! V prvej chvili mi napadlo, ze odpisem, ze vyuzijem nabuduce, ale ja uz nabuduce nechcem 😁 Odporucim sestre, tu to caka na jar.....

matabb73
6. dec 2017

Tak to som rada, že pomohlo. Mne pomohlo len toto po dvoch týždňoch trápenia. Má to aj psychologický efekt na dieťa, z takých prsníkov určite nebude chcieť mlieko.

janamexico
17. aug 2018

Ja ked som.prisla od dvojicky v 20 tt tk sa mi stasme nalialy prsia mala.som.hrce a boli ako kamen .odstrekavala som iba trosicky nahrievala horucim dala citu plieku som nahriala zehlickou dala na prsia potom nastruhala zenik pokvapkala octom s vodou a stiahla obvazom dva tyzdne tak a pila salviovu alebo matovy caj a to som mala.aj tabletky na zastaviem lak.

jurcackovanatalia
30. apr 2019