Vzadu niekde pod lebkou na krku už vo vlasovej časti som si nahmatala tvrdé nepohyblivé miesta, akoby hrče…veľké asi 1 cm. Nachádzajú sa v tesnej blízkosti krcnej chrbtice..akoby na šľache. Uzliny to určite nie sú… skôr možno nejaký svalovy uzol, alebo nieco s väzivom. Samozrejme ja sa bojím najhoršieho - rakoviny. Ma niekto podobnú skúsenosť? Za akým lekárom ísť…alebo stačí fyzioterapeut ?
@deedol lebo uzliny sú mäkké pohyblivé… toto je tvrdé nepohyblivé.. akoby prirastené k slache… samozrejme nebránim sa… kiežby to boli len uzliny..
@vanduliena syn ma teraz za usami take, tiez bol na sono, tiez su to uzliny. Radiologicka vysvetlila, ze sa v nich moze ukladat vapnik a potom su take tvrde. Ale chod si to dat pre vlastny pokoj skontrolovat 🙂
@deedol ďakujem krásne za odpoved… trosku som spokojnejšia
@vanduliena napodobne a tiez to boli uzliny
Ja detto, tiez su to uzliny
Baby, len tak pre zaujimavost, viete, preco ich mate zvacsene? Choroba, alergia,…?
@deedol ja osobne mám aktívnu psoriazu vo vlasoch a artritidu. Čiže i to môže byt dôvod mojich reaktívnych uzlín. Ale toto na mna pôsobí inak ako ostatne uzliny. Preto mám obavy.
Ahoj, určite choď k lekárovi, tvrdé, nepohyblivé a nebolestivé hrčky na krku môžu byť vážne, ak sa to dr nebude zdať, mal by Ti zobrať krv a poslať na ultrazvuk...
@kate_ke aj u teba boli tie hrcky tvrdé a nepohyblivé? Na internete píšu o takých hrckach strašne veci… v pondelok idem samozrejme k lekárovi…
@vanduliena Lekárovi spomeň aj iné prípadné príznaky, ak máš (únava, chudnutie, nechutenstvo, zimnica, svrbenie kože, výsev na tele, nočné potenie, kašeľ, tlak na hrudi, či iný príznak choroby...)
@danyelia nič z toho nemám … chvalabohu…
@vanduliena tazko sa mi to opisuje, ale nieco take.. ale mam aj lipomy a to su tiez na dotyk podobne.. dr. mi to pozrel ultrazvukom
@vanduliena na sono by som sla najprv. (Aj som nedavno bola s rovnakou vecou a boli to uzliny). Ako vies, ze u teba to nie su uzliny?