Tvrdé brucho na pravej strane

anaviky
9. dec 2016

Ahojte ,neviem najst odpoved na moj problem tak zakladam novu diskusiu.
Moj problem spociva v tupej bolesti -obcasnej na pravej starne brucha... pri hmatani bricha som zistila,ze tam mam nieco tvrde od rebier sa to taha az skoro k rozkroku. Normalne ako keby som si tam citila crevo,taky valec. Viete mi niekto poradit co to moze byt? Dost ma to znervoznuje. Inak ziadne ine tazkosti ma netrapia,ziadne zvracanie ani hnacka ci zapcha. Dakujem za kazdu odpoved

ivec16
9. dec 2016

slepe crevo?

anaviky
autor
9. dec 2016

@ivec16 tskto by som si citila slepak... od vrchu az po spodok brucha?

ivec16
9. dec 2016

@anaviky ja myslim ze ano, ale nie som lekar... na tvojom mieste za nim zajdem

sandy152
10. dec 2016

@anaviky ahoj, ja mam presne toto iste a to uz dva roky, bola som s tym 3krat na usg, robili mi rozne vysetrenia z krvy a na nic sa neprislo. Ale mam taky subjektivny pocit, ze by to mohlo byt z chrbtice alebo bedroveho klbu lebo ten ma obcas pobolieva. Idem este k ortopedovi a uvidim, no snazim sa nevsimat si to, pri nicom ma to neobmedzuje. Moze to byt len nejaky sval mozno 🙂

misdan
10. dec 2016

No jednoznacne smer lekar a potom sono brucha. Takto ti nikto neporadi, moze to byt vselico aj nic- bolest sa prenasa rozne..

anaviky
autor
11. dec 2016

@sandy152 tiez mas pocit,ze mas tam cosi tvrdsie? Ties sa snazim nemysliet nato no niekedy to nejde
@misdan ano jasne dr,k tej sa chystam aj na sono som objednana, aj ked z inych dovodov ale to je az o mesiac.tak som chcela vediet ci nema niekto skusenost

sandy152
11. dec 2016

@anaviky ano a tieez mam pocit akokeby mi tam nieco zavadzalo. Ale su chvile kedy to aj mesiac necitim a potom to zrazu chvilu citim, ale nie je to bolest skor taky tlak

anaviky
autor
11. dec 2016

@sandy152 ano aj ja to mam skor taky tlak obcas to pichne alebo dokonca niekedy pocit jak ked mas s alovicu na bruchu. Mna len znervoznuje ta vec ktoru citim na ten hmat.

matejajanka
11. dec 2016

Tak toto isté trápi aj mňa a tiež mi nevedia prísť na to že čo to je. Pohadzuju si ma od gynekológie, chirurgie, teraz má poslali s tým na gastro.

anaviky
autor
11. dec 2016

@matejajanka och no uz sa tesim teda na tie behacky jak to vidim podla toho co s vami robia... asaach jaj

tanag
11. dec 2016

moze to byt skybala, cast stolice, ktora tam je, to moze sposobovat ztvrdnutie. ale aj zvysena plynatost. slepe crevo sa neda vylucit, ale bolo by to aj boestive hlavne pri pohybe a pri zatlaceni v lavom aj v pravom podbrusku, treba zajst k dr nech urobi usg brucha ci tam pripadne nie je aj vola tekutinova kolekcia plus zapalove markery z krvi . zvasca byva ale aj teplota zvysena pri apendicitide.

tanag
11. dec 2016

aj ja to mavam a mam histamnovu intoleranciu, cize ked zjem nieco co nemozem hned sa mi naduva brucho a tvrde v pravom podbrusku. tiez som s tym behala kade tade 🙂

anaviky
autor
12. dec 2016

@tanag chodim dr koli jemne zvysenym oblickovym hodnotam takze v posledom case sim odovzdala uz dva krat moc aj krv a nic ine nemalo zle hodnoty... no este som jej nehovorila o tom bruchu,resp o tej tvrdej casti

sandy152
12. dec 2016

@matejajanka mna s tym tiez poslali na gastro a chcu mi davat hadicku ale ja viek ze zaludocne tazkosti to nie su kedze nemam ziadne problemy tak sa snazim najst este nejaku alternativu

matejajanka
12. dec 2016

No mne hrozi kolonoskopia, len sa snazim tomu vyhnut. Vzdy si myslim, ze to je asi slepak. Mna tam boli, picha na zatlacenie a sem tam mavam take krce do brucha sako ked su zastavene vetry.

katrin21
6. okt 2017

@anaviky @matejajanka
@sandy152
baby, s odstupom, zistili vam nieco? ja mam presne toto iste.. citim napravo od slepaka hore az po pecen akoby pichavu bolest a tvrde nieco si tam nahmatavam, presne akoby zdurene crevo, viac je toho akoby.. sono za 3 roky som mala asi 3x a vsetko negativne.. gastroskopia tiez nic extra .... uz jedine kolono, alebo co....
zistili vam nieco? ja uz mam vselijake myslienky ... 3,5roka ma to tam boli picha... pocit tlaku, tvrdeho niecoho a sono nic.... este som minule tu citala o fibromatoze, to ma dost vystrasilo, snad by to nebolo ono, lebo to by asi videli na sone... tak neviem
tiez ma to na zatlacenie picha.. citim to ked sedim, stojim... este aj vzadu chrbat v tej istej casti akoby ma boli.... a ked spim, rano ma bolia krize a niekedy aj v noci nad ranom sa budim na pichanie na pravej strane... zeby slepak? a este ked si zatlacim dole, akoby pri vajecniku, slepaku, tak mi tam nieco vnutri zblnka.. stale.... som uz na nervy z toho.. na gyndu idem v novembri...

sandy152
6. okt 2017

@katrin21 ahoj, u mna nic, stale to citim, naposledy mi lekar vravel, ze to moze byt lenove crevo, bol by fajnnejaky detox. Ja som si uz zvykla zit s tym

katrin21
6. okt 2017

@tanag moze byt tekutina v bruchu tam? lebo mne tam nieco zblnka.. to byva pri slepaku? ze by som mala chronicky?

sandy152
6. okt 2017

@katrin21 tu tekutinu by ti videli na usg

katrin21
6. okt 2017

@sandy152 aha.. ale co mi tam teda moze zblnkat.. :( na USG som bola naposledy v juni a nic.... vsetko ciste.... ale je fakt, ze az dole ku vajecniku asi nepozeral, uvidime, co teraz gyndos na preventivke , spomeniem mu to..
Este mam za sebou 2 cisare a je fakt, ze toto brucho sa mi zhorsilo po tom druhom pred 1,5rokom.. je mozne, ze mi tam nejako narusili svaly, alebo co... ja uz fakt neviem, napada ma vsetko mozne.... ale zas zeby som take tvrde citila... neviem... fakt mi to pride ako tvrde useky criev, podla tvaru.. a tym ze je toho viacej

sandy152
6. okt 2017

@katrin21 a nemozu to byt zrasty aj? No mne sa to ozyva po jedle vacsinou. Mne pred mesiacom prehmatavalbrucho vseobecny na preventivke a ja mam tu pravu stranu citlivu tak ze sa ma ani dotknut nemohol tak s mojou rukou to stlacal lebo s jeho ma to neskutocne steklilo ale povedal ze tam neciti nic, hoci som mala aj trochu bolest. Tak ja uz fakt neviem co tam mam. Ukludnujem sa tym ze keby to bolo nieco zle, urcite by sa to uz za ten cas rapidne zhorsilo

anaviky
autor
8. okt 2017

@katrin21 ahoj,nie mne nic nezistili len na ct,ze mam nieco s platnickou,tak neviem ci to mohlo byt z toho alebo stresy nakolko som mala take na prd obdobie,ze som sa az moc bala.kazdej hluposti. Uz som to velmi dlho necitila.

katrin21
8. okt 2017

@anaviky aha, no to aj ja som obcas dost v strese a namyslam si uz hocico a krize ma bolia tiez, mozno tiez aj chrbtica tam robi svoje. ktovie..

katrin21
8. okt 2017

@sandy152 mozu byt aj zrasty, to je tiez jedna z moznosti, ale aby sa potvrdili, musela by som ist na laparku

danka_111
14. júl 2018

@katrin21 Dobry...viem, ze je to uz stara tema...ale chcem sa opytat, ako ste nakoniec dopadli..? Ja mam presne to iste. Po dvoch cisarskych a ta nestastna prava strana, kde si tiez vyhmatam cosi tvrdsie. Vysetrenia ako sono 4x, ct za mnou a ziadny zaver. Tak neviem co si mysliet. Dakujem🙂

katrin21
14. júl 2018

@danka_111 stale rovnako, nic mi nikto nezistil, naberam odvahu este na kolonoskopiu.. ale momentalne to neriesim...

danka_111
14. júl 2018

@katrin21 Mozno to ma suvis s porodmi. Pred tym, som nic take neriesila. Az po druhom cisarskom, ked som mala malu ulozenu cele tehotenstvo priecne a tym padom aj tie creva boli pritlacene a potom sa nejak zle poukladali. Neviem🙂 Chcela som to tiez poriesit, ale este sa mi to nepodarilo. Nenaslo sa nic. Bola som aj na kolonoskopii, ale ta nebola urobena az do konca, tak neviem ako vyzera ta prava strana. CT neukazalo nic a este ma caka MR tenkeho creva. Uz som si kadeco namyslala..preto som sa aj pytala doktora, ci sa da nahmatat crevo, tak na mna pozeral ako na ufo🙂 Uvidime teda. Uz som myslela, ze len ja riesim takuto vec a som rada, ze som nasla tuto temu🙂

danka_111
23. júl 2018

@katrin21 Ahoj..chcela som sa Ťa opýtať, či si to nahmatáš stále, alebo sa to mení, od toho či ideš na WC, či je ráno, že si nenajedená alebo sýta..Vieš, riešim to, lebo mám aj iné zdravotné problémy a už neviem čo mám so všetkým robiť, tak sa chytám všetkého čo nájdem. Ďakujem.

katrin21
24. júl 2018

@danka_111 vies co, neviem.... na jednom mieste yo mam asi stale rovnako...

danka_111
25. júl 2018

@katrin21 Myslim si, ze to je asi fakt to hrube crevo..tiez to mam na tom istom mieste, ci po wc alebo pred tym..som chuda, ziaden tuk na bruchu, no svaly oslabene dvomi tehotenstvami, preto sa da vyhmatat. Len keby to potvrdil nejaky doktor, pre pokoj duse🙂 A nie, ze clovek sa zmagori, ze si mysli, ze tam ma nejaky nador alebo jakeho frasa.