Tupozrakosť u dospelého

28. feb 2024

Mate niekto skusenost s uspesnou liecbou tupozrakosti u dospeleho? Resp. mozte doporucit doktora, ktory sa zaobera liecbou tupozrakosti aj u dospelych?

misickaa4
28. feb 2024

📌

kabinka11
28. feb 2024

https://www.uvea.sk/sk/tupozrakost skúste pozrieť, chodili sme s dcérou.

autor
28. feb 2024

@kabinka11 dakujem. Kolko mala dcera rokov? Pytam sa, lebo u malickych deti sa to viacmenej lahko lieci. U starsich tazsie a u dospelemu uz sance na vyliecenie nik nedava..

kabinka11
28. feb 2024

Začali sme tam chodiť keď mala cca 9 rokov. Spravili také kroky, čo ani naša očná lekárka nechápala, ale pomohli. Sú tam lekári, ktorí majú konkrétne zameranie. Pri objednávaní sa pýtali na problém a podla toho nás objednali, kedy pracoval ten kontretny lekár.

kabinka11
28. feb 2024

Jej to oko nevyliecili, prišli sme na tu vadu dosť neskoro, ale už len v tom jej pomohli ze nepotrebuje nosiť okuliare. Stále naň vidí horšie.

autor
28. feb 2024

@kabinka11 ja s mojim tupozrakym neprecitam text na telefone, pokial nie je telefon ca 10cm od oka 🙊 (len priklad, ze ako blbo vidim na jedno oko), takze by som za akekolvek zlepsenie vdacna bola.
Skusim ich kontaktovat. Dakujem

taktotedanie
29. feb 2024

Kulanga poprad
Ale naozaj tam necakajte nic, tupozrake oko tupozrakym ostane navzdy

neillys
9. mar 2024

@kabinka11 nepotrebuje nosit okuliare tak to je výhoda 😀 co z toho ked nanho nevydí.. bohuzial na tupozrakost nepomoze nic vsetko co mozete urobit je nedovolit aby otupelo aj to druhé oko…

kabinka11
10. mar 2024

@neillys pre dcéru to je výhoda, nakoľko jej okuliare nevyhovovali. To, že na to oko vidí horšie vieme, ale keďže to má od narodenia, tak to nerieši. Naučila sa s tým žiť.

petronelak
28. sep 2024

@kabinka11 mozete mi popisat prosim ako dlho str chodili a ako casto dcere 8 rokov toez dost neskor zistili a chceme sa pokusit vsemozne zmienit stav

kabinka11
28. sep 2024

@petronelak Nejako si to presne nepamätám. Boli sme tam asi 4x. Každé vyšetrenie sme platili 40e, raz sme dávali nové okuliare robiť a raz len sklíčka sme menili. Bolo to dávno, tie cenu budú už vyššie.