Damy, prosim pomozte a ak mage nejake typy budem vdacna.
Minuly utorok som bola na oslave, konzumovala som alkohol a dalsi den mi bolo nevolno, taka ta standardna opica. Vecer a najblizsich par dni az doteraz ma jemne bodavo boli/picha pod rebrom, povedala by som, ze najma lavym ale mam pocit ze aj pravym.
Dlzim uz tych par dni dietu, ryza, vyvar, suchare, varena mrkva - viem, ze cca tam sa nachadza zaludok.
Teraz vyslovene som si vsimla, ze ked si chytim a zakvacim lave rebro tak ta bolest je podobna pichaniu v boku. Takze som zmatena ci to vobec je zaludok.
Ano, viem, popijat som nemala ale stretli ste sa s niecim takym?
(Mala som v inkrimovany vecer sushi, a neskor vecer aj sackovu pokievku (pre komplet info))
No toto je presne pankreas
Bud je podrazdeny alebo rovno zapaleny co je zivot ohrozujuci stav. Kedze nevracias a nehnackujes, bude chvalabohu len podrazdeny. Ak vydrzis, daj si uplnu hladovku. Potom najlepsie len cisto suchare,. Den dva, sama budes vediet ci Ti je lepsie alebo nie.
Mala som ho akutne zapaleny 2x v nemocnici, takze viem.
A alkoholu sa vyhybaj oblukom zdaleka na velmi dlhu dobu. Ani kvapka
Priklanam sa k pankreasu, chod k lekarovi.
@ivik4 ak sa mozem spytat, citili ste hlad? Ja napriek diete, necitim. Dakujem za pomoc
Nie , ked pankreas nepracuje ako ma, hlad necitis
@lubkovaandrejka podla odpovedi aj dam vyssie, zajtra vyrazam🙂
Napis potom ako si dopadla, drzim palce 🙂
@lubkovaandrejka tak bola som u obvodnej, cele brucho mi prehmatala a postlacala. Pri nicom ma to nebolelo. Tak ma poslala na sono a ze mam sa najest normalne potroske a sledovat ci bude viac boliet.
Pre info: ta bolest nikdy nebola na dotyk, ale taka neurcita tupo bodava, alebo pocit “prekazky”
Takze tak😄
Pane boze 🤦♀️
Som vedela ze to takto nejak dopadne. Obvodaci 🙄
Treba vziat krv na amylazu a lipazu a aj crp
@ivik4 dam si poradit a v unilabs to za par (mrkla som to) z krvi vysetria. A ked sa nic nenajde, aspon budem pokojnesia🙂 Dakujem velmi pekne za pomoc a ochotu
Tiez som ti chcela navrhnut unilabs. Jaaj ti doktori poniektori ..
pankreas... možno.
určite k lekárovi keď to bude častejšie.