Trvalo porušený tvárový nerv

viera1107
7. aug 2020

Ahojte, ešte v januári mi vyberali spodnú osmičku a niečo sa pri zákroku asi pokazilo.. Ani po pol roku si poriadne necítim spodnú polovicu zubov, polovicu brady, pery a kúsok jazyka.. Na začiatku som necítila vôbec nič, stŕpnutie sa mesiacmi zmiernilo.. Aj som si zvykla, čo ma ale fakt trápi je hrozné suché hrdlo. Až tak, že sa mi zle rozpráva, prehlta a keby si chcem odpľuť ani nemám čo .. Máte niekto rovnaké problémy? Myslíte, že sa mi nerv ešte obnoví? Ďakujem..

eriksonka1234
7. aug 2020

@viera1107 mam rovnaké problémy ako ty od novembra, ale ja som k tomu mala oveľa vážnejšie veci. Pod sankou som opuchla až som mala zdeformovanu tvár a zablokovala sa mi sánka na cca mesiac, nevedela som nič jest, piť iba so slamkou. Až MRI mi potvrdilo osteomyelitidu a zápal kostnej drene, tiež to však začalo zubom, konkrétne 7 mickou. Keď mi ju vytrhli, sánka sa mi pomaly uvoľnila aj bolesti ustúpili. Ja som však mala ukrutne bolesti, až zachvatovite, brala som 8 flectorov za deň, infúzie, injekcie, lieky na utlmenie a 5 mesiacov silné Atb. Fakt som myslela, že mi je koniec. Už som 10 mesiacov na PN, pomaly sa z toho dostavam. Tiež mám trvalo poškodený nerv.

janinah
7. aug 2020

a robila si s tým niečo? bolo treba užívať milgammu,ísť na neurologiu....ja som úrazom podobne poškodený nerv na tvári u dcéry vrátila do plnej funkčnosti skorým zásahom,milgamma,repíkové obklady,biolampa....ide o čas pri takej dg

viera1107
autor
8. aug 2020

@janinah užívala som Milgamu, priateľova mama má doma biolampu, používala som aj červenú lampu.. Pýtala som sa aj neurológa, ten mi povedal, že je to len narušená citlivosť a nemusím sa báť, že by mi ochabli svaly..Viac ako to, že si poriadne necítim tie spomenuté časti ma veľmi trápi to suché hrdlo.. Ten nerv ma občas páli v pere, stále dúfam že sa to ešte obnoví..

viera1107
autor
8. aug 2020

@eriksonka1234 ja som to mala nevyrastenú osmičku ktorá mala krivé korene a zapálilo sa mi to.. Bolesť bola brutálna, na snímke bolo vidieť nerv ktorý bol veľmi blízko ku koreňom.. A to bol ten problém, ešte mi ten zubár hovoril že sa mu ešte nestalo aby sa citlivosť nevrátila.. No teraz neviem.. Kontrolný snímok neukázal, že by bol nerv úplne prerušený.. Aj tak sa mi nevie zregenerovať..

eriksonka1234
8. aug 2020

@viera1107 súcitim s tebou, ja som mala taký pocit, akoby som mala chlpy v hrdle, alebo proste niečo, čo neviem vybrať a dráždilo ma to. Našťastie to pominulo. Mne trpla horná pera.

20erika07
8. aug 2020

@viera1107 ja mam asi 3 alebo 4 roky po trhani uz neviem ktoreho zuba asi poškodený nerv, lebo doteraz polovicu brady akoby som mala strpnutu, ako ked este posobi injekcia ,ale suche hrdlo a ine starosti nemam. Ja som cakala a cakala ze kedy to prejde, a nepreslo. Ked ti to velmi prekaza a sposobuje ti to problemy s tym suchom v hrdle, skus poriesit s neuro alebo s kym neviem:-/

viera1107
autor
9. aug 2020

@20erika07 aha, tak začína mi byť jasné.. Nedočkám sa 🙊.. To stŕpnutie mi až tak nevadí ako to sucho v hrdle..

ketrin2749
25. júl 2022

@janinah ako dlho trvala liečba? Akym sa vam to zlepšilo po obkladoch a nasviecovani? …ja som zatiaľ len 6dni po extrakcii a mám strpnutú bradu a polku dolnej pery.

janinah
25. júl 2022

@ketrin2749 presne nepamätám.ale niekoľko týždňov.mozno aj pol roka

anemy18
19. sep 2022

@ketrin2749 ahoj, chcem sa opýtať ci sa ti to už zlepšilo, lebo momentálne trápi toto iste mňa. Po trhani komplikovanych obidvoch dolných osmiciek mam tak strpnutu časť líca, brady a vnútornej pery uz 5ty deň. Užívam milgamma N, ale už som z toho nervózna.

ketrin2749
19. sep 2022

@anemy18 ahoj, ja milgammu nemôžem užívať, lebo dojčím no postupne sa to zlepšuje, už cítim ak kušem na tej strane, lico ustúpilo, ale ešte kútik a polku spodnej pery mám necitlivú, casto tam cítim take mravencebie a svrbenie tak predpokladam, že sa to hojí. Dnes sú presne 2mes od zákroku.

anemy18
19. sep 2022

@ketrin2749 Ďakujem krásne za odpoveď. Som rada, ze je ti uz lepsie🍀, lebo je to veľmi nepríjemný stav. Co sa týka Milgammi, tak bohvie ci vôbec pomáha. Niektoré baby vravia ze aj zbytocne kupili... A bolesti po trhani si mala asi ako dlho? V živote by ma nenapadlo, ze osminy môžu spôsobiť takéto problémy 🙄

ketrin2749
20. sep 2022

@anemy18 najhorší bol prvý týždeň, potom druhý ešte trosku bolelo a potom už vpohode.. no veru tez som nevedela te pri spodných 8mickaxh sú take kompilácie.

veronikaronecova
12. feb 2023

Ahojte chcela by som sa spytat ci sa vam stav zlepsil ja uz mam 2tyzdne po a ide ma .... necitim si polku brady peru a zuby 🥺a mam pocit ze to mam horsie ako pred tyzdnom strasne ma to ako keby pali ta pera take mravcenie tam stale mam je to normalne ?

littleblueberry
6. nov 2023

@veronikaronecova ahoj, už sa ti to zlepšilo? Lebo aj ja mam taky istý problém, pred troma týždňami mi vybrali osmičku, a stále necítim polovicu jazyka... Niekedy cítim pálenie a mravcenie, potom zase nič. Ďakujem za odpoved

ketrin2749
7. nov 2023

@veronikaronecova mne vytiahli osmičku v Juli 2022 a síce sa mi to zlepšilo, zmenšilo sa miesto kde som to mala strpnute, ale stále mi ostala časť brady smerom k pere malo citlivá a často mi mravenci, niekedy na nervy som z toho, lebo to svrbí… beriem milgammu, ale nakoľko som kojila nemohla som ju nasadiť hneď až teraz a musí sa užívať dlhšie ako 3mesiace takze ešte neviem či mi pomôže, ale tak skúšam, sú to len Bvitaminy.

sarika15900
26. okt 2024

Ahojte dievčatá, je to staršia téma ale skúsim, ako ste na tom s odstupom času? Ja mam 2 týždne po trhani spodnej osmičky a tiež si stále necítim zuby a polovicu brady a pery. Citim také brnenie a svrbenie. Prešlo vM to ? Boli ste s tym aj na neurologii? Ďakujem

littleblueberry
27. okt 2024

@sarika15900 mne vybrali aj spodnú aj hornú osmičku pred rokom, a stále necítim časť jazyka - niekedy je to lepšie, niekedy zas horšie. Neviem, co všetko to ovplyvňuje. Naučila som sa s tým žiť, nemám bohužiaľ na výber...

veronikaronecova
5. nov 2024

@sarika15900 Ahoj mne to preslo ale 100%to nemam obcas to citim ale je to zanedbatelne ;!