Trvalé odstránenie pigmentových škvŕn

speci
7. nov 2023

Ahojte.
Prosím Vás mate niekto skúsenosti s laserovým odstránením pigmentových škvŕn ?
Už dávno som si začala depilovať časť tváre nad hornou perou, kvôli chĺpkom. Po letnej dovolenke som ale prestala, pretože sa mi tam vytvorila pigmentová škvrna ale že otrasná 🙈 počula som že laserom sa to dá po par sedeniach odstrániť.
Za aké kolvek informácie budem vďačná 🙂

vakatko
7. nov 2023

Aj Stukovatená Pečeň môže spôsobiť pigmentové škvrny na tvári, najprv by som riešila Pečeň, ak to nepomôže potom Laser.
Skúste očistu pečene Zdravá strava + Pestrec mariánsky.

stanulienkat
7. nov 2023

Skus pogooglit, ale citala som, ze to nie je velmi spolahliva metoda. Vraj to ziadne zazraky nerobi. Treba Spf celorocne.

monika4487
7. nov 2023

Ja to teraz riesim, ale v zahraničí. Tiez som chcela laser, ale tak dali mi aj inu alternativu. Laser mi navrhli jedno sedenie mesacne a tvar je velmi podrazdena, cize sami mi povedali, ze by skusili krem. Cize som si vybrala tu druhu alternativu. A po siestich tyzdnoch mam taku pokozku, ze skoro nevidno. Podotykam, ze pestrec uzivam pravidelne z prevencie, pecen mam ok, ale vzniklo to hormonalne v tehotenstve pred par rokmi. Nepomahal Eucerin, ani ine babske rady. Napriek tomu, uz budem musiet stale pouzivat vysoky faktor UVA a taktiez klobuk (ja som mala cele celo, nos a pri usiach).

kiki68
7. nov 2023

@speci ide to IPL, chod s tym na esteticku dermatologiu

speci
autor
7. nov 2023

@kiki68 vďaka za tip 🙂 máte s ty skúsenosti ?

speci
autor
7. nov 2023

@monika4487 ja som mala už v minulosti nad hornou perou slabšiu pigmentovu škvrnu tu mi aj make up zakryl a vždy mi aj zmizla po chemickom peelingu tak som to ani nikdy neriešila ale tento rok som asi podcenila spf pri mori a od augusta sa s tým trápim škvrna nie a nie zblednúť nech používam čokoľvek googlim všetko čo by na to pomohlo ale asi len ten laser 🤷🏼‍♀️

monika4487
8. nov 2023

@speci mne odporucili krem cosmelan 2 alebo mi navrhli IPL, ale tak raz mesacne pol roka chidit na peeling, je pre mna casovo dost. Davam si ho 3 x denne a skvrny som mala tmave, cele celo a pri ušiach. Uz som skusila aj Eucein, babske rady a pomohlo len trosku. Po mesiaci uzivania uz skor to vidno ako keby opalene celo, tak snad o mesiac na druhej kontole bude hotovo. Ale taktiez ma upozornili, ze uz ziadne opalovanie a vzdy ked pojdem von tak opalovaci krem s UVA a mat klobuk na hlave. Kedze tie svrny mam hlboko a koza ma pamat, tak aby sa to nevratilo.

renata1405
8. nov 2023

Jedine co pomoze je plazma lift fibroblast mam odskusane vsetko a len toto zabralo a ja som mala tmave flaky cele celo aj lica.

kiki68
8. nov 2023

@speci Ano mam, zmazali mi skaredy flak z nosa. Na spicke nosa som mala skoro 1cm flak. Na kazdej foto bol vidiet.

speci
autor
10. nov 2023

Ďakujem za všetky odpovede a recenzie 🙂
Objednala som sa na liečbu laserom volá sa to CARBON PEEL tak uvidím s pani kozmetičkou sme sa dohodli že vyskúšame toto a keď nie tak ipl 🙂
Ak chcete môžem Vám potom napísať ako to prebiehalo a dopadlo 🙂

renata1405
23. máj 2024

@speci dobry den.pomohol vam ten carbon peel a boli to?dakujem.

speci
autor
23. máj 2024

@renata1405 Dobrý deň.
Áno bola som 2 krát a 1 krát na laserový.
Cena za jedno sedenie je 60€ teda aspoň u nás niekde inde možno viac možno menej 🤷🏼‍♀️
Ale môžem povedať že mi to pomohlo samozrejme že výsledky neuvidíte hneď ale po par týždňoch a dobrej starostlivosti mi krásne fľaky po akné zmizli som s tým veľmi spokojná.
Nie je to nejaká extra bolesť dá sa to v pohode zvládnuť pokiaľ teda nemáte nejakú extra citlivú pleť je to inak v pohode aj ten Carbonový aj ten Laserový. Samozrejme SPF denno denne aj keď slnko nesvieti inak sa fľaky vrátia.

kiki68
23. máj 2024

Mne IPL vytiahlo priamo ten pigment. Vraj to je najucinnejsie. Ja som platila 90eur