Tŕpnutie v krku

7. aug 2022

Ahojte. Mávam problémy krčnej chrbtice. Dnes som začala cítiť trpnutie v krku neviete z čoho to môže byt ? Je to dosť hnus.

0silvia0
7. aug 2022

Vysunuta platnicka?

autor
7. aug 2022

@0silvia0 tak až tak nie ale mám to tam skoro všetko v krčnej vyrotovane. Hlavne ale je, moja stuhnutosti svalov okolo krku to je masaker

0silvia0
7. aug 2022

A co s tym robis? Nejaka rehabilitacia?

autor
7. aug 2022

@0silvia0 nič. Nemám nato čas a bohužiaľ aj čo sa týka spánku. Spíme na rozkladacom gauči čo je mučenie

autor
7. aug 2022

Mám malé dieťa a nemám ho kde dávať na tie rehabky… bola som už x raz na neurologii a vždy mi povedali že rehabilitácie mi treba ale tak moja vina

0silvia0
7. aug 2022

No budes musiet zacat na seba mysliet, inak ta caka operacia.

autor
7. aug 2022

@0silvia0 ale povedal mi že na operáciu to nieje

0silvia0
7. aug 2022

Ked to nebudes riesit, moze sa ti to zhorsit. Ved pozri aspon nejake cviky ba youtube a skus cvicit

yoxinka
7. aug 2022

Keď nebudeš cvičiť, nepomôže ti nič. Mne takto akoby trplo v krku a okolo ucha a môj fyzio mi zistil poškodený 11. hlavový nerv, neurologička to potvrdila, ale ja som mala ešte ďalšie problémy k tomu. Rehabka zatiaľ 8mesiacov a ešte nie je stále hotovo. Všetky veci od chrbtice, pokiaľ nebudeš cvičiť, bude sa to len zhoršovať. Mám prasknutú platničku v drieku, dve vysunuté, rehabilitujem to už rok. Chce to aktívne cvičiť, pravidelne a asi aj nafurt. Je to v podstate životný štýl.

autor
7. aug 2022

@yoxinka tak ďakujem pekne. Musím sa rado toho oprieť. Ja mám celkovo z nervami problém. Mne tŕpne a skáče kadečo

yoxinka
7. aug 2022

Ja mám deti tri a radšej si moj muž našiel čas na to, aby som ja chodila na rehabku, ako keď som každý druhý mesiac ležala 3týždne v posteli, o deti sa starali babky a na WC ma nosil chlap, lebo som nebola schopná prejsť sama. Keď som sa postavila, odpadla som od bolesti. Dovtedy som tiež nikdy nemala čas … robíš blbosť, keď s tým nič nerobíš, lebo krčná, to vedia byť iné stavy. Zatiaľ to tŕpne, ale môžu byť z toho také migrény, že budeš grcať celé
dni, závraty, že sa nepostavíš, hrozné bolesti … fest si koleduješ, podľa mňa.

yoxinka
7. aug 2022

Ja viem svoje, v 18tke som mala komplet ochrnutú pravú ruku. 3/4roka rehabky, mesiac hospitalizácia, skoro som kvôli tomu opakovala maturitný ročník.

autor
7. aug 2022

@yoxinka ano tiež začínam vnímať že sa to zhoršuje. Mávam aj fascikulacie prinútime rúk, tvare, migrény už som zažila od chrbáte neraz takže viem ( však len raz som grcala)stavy úzkosti a strachu (mam ľahkú tetaniu), trasu sa mi ruky a pod. Mám len 23

yoxinka
7. aug 2022

Ja som posledné takmer dva roky strávila s fyzioteraputom toľko času, že si už tykáme a sme v podstate kamoši. Boli stavy, že som sa na to celé mala chuť vykašľať, lebo to bolo 5krokov dopredu, dva dozadu a toto dokola. Keď sa niečo zlepšilo, iné vyletelo a bolo treba hasiť tam. Ja mám problém takmer v každom segmente chrbtice, najviac ten driek, ale ani vyššie to nie je ideál. Ale po 10 rokoch, čo sa chrbát trápi, som sa rozhodla na tom zamakať a teda, je to makačka riadna, ale keď som vytrvala, začala som vidieť výsledky a to ma nakoplo ísť ďalej. Základ je chcieť a fest dobrý fyzio. Ja som mala rovno dvoch!

autor
7. aug 2022

@yoxinka ďakujem. Určite sa do toho pustím

zuzu586
8. aug 2022

@autorka ja mám podobný problém a zistili mi vyskočené platničky v krčnej chrbtici od 2. polky augusta začínam s rehabilitáciami, resp. cvičením, ktoré musí byť dlhodobo a najmä pravidelne, inak sa to nezlepší, holt treba si na to nájsť čas

autor
8. aug 2022

@zuzu586 tak ja mám len vyrotovane neviem akčnej medzi tým rozdiel

zuzu586
8. aug 2022

či už je vyrotovaná alebo sú vysunuté platničky je úplne jedno ak tŕpnete, tam naozaj pomôže len cvičiť, najlepšie zájsť na ortopédiu odkiaľ vás po vyšetrení pošlú k rehabilitačnému lekárovi a on rozhodne čo ďalej

zuzu586
8. aug 2022

poprípade vás ešte pošlú na neurológiu kvôli tomu tŕpnutiu

autor
8. aug 2022

@zuzu586 už som bola neraz. EEG všetko ok, povedali mi že mám aj tetaniu tak to môže jedno s druhým súvisieť. Nedávno som tam skončila kvôli závratom