Ahojte, chcela by som sa opytat, ci nema niekto skusenosti. Samozrejme, chystam sa k lekarovi, ale kym sa tam dostanem, tak sa popytam. Uz asi 2-3 mesiace mi zacali trpnut ruky. Najma v noci, ak ich mam v inej polohe ako vedla seba narovnane, tak sa celu noc budim na to, ze ich mam strpnute na kamen. Spim bez vankusa, s vankusom je to horsie. Tak isto napriklad pri soferovani, staci 15-20 minut a uz si ich necitim, pri bicyklovani, ked drzim mobil dlhsie v rukach a podobne. Cakala som, ze to nejako prejde, ale vobec. Pravdepodobne to bude nieco s krcnou chrbticou, ale kym sa dostanem lekarke nemate s tym niekto skusenost? Co by mohlo zatial pomoct?
Ja takto fungujem uz roky a doteraz som u lekarov nic nevyriesila. Bola som aj na merani karpalneho tunela, vysledky boli trochu zvysene, zevraj nic, co by mi malo sposobovat tieto problemy. Presne ako pises, nedajboh aby som si ruky zalozila pod vankus, do par minut som zobudena a vytriasam si ich. Uz som si ich zacala v posteli davat pod zadok, aby som si ich v spanku automaticky nevytiahla hore, ale aj tak to robim. Ani telefon nemozem dlho drzat pri uchu, musim ruky striedat.
môže to byť od krčnej chrbtice= hernia disku, osteochondróza, spondylóza, kalcifikáty.... môže to byť reumatodná artritída, skleróza multiplex, karpálny tunel, môže to byť po prekonaní covidu. Takže smer neurológia, určite vyšetrenie MR, a nedala by som sa odbiť len tým, že to máte od chrbtice... To je taká alibistická výhovorka. Aj keby to zrovna bolo od chrbtice, tak doktor nemá rontogenove oči a sklenenú guľu aby vedel, čo sa deje v chrbtici. Skús na uvoľnenie svalstva večer Guajacuran, voľne predajný v lekárni, prečítať príbalový leták. Ešte Revitanerv 500 by mohol pomôcť alebo Milgama N. Horčík vo vyššie vstrebateľnej forme Magnerot, alebo magnezium bisglycinát, chelát, malát. Žiadne masáže, cviky, pokiaľ nevieš čo sa v chrbtici deje. To je pár vecí, ktoré viem poradiť. Na neurológii by ti dali obstreky, infúzie, možno Dorsiflex.. .. Skoré zlepšenie prajem.
Dakujem vsetkym za rady, lekarke urcite skocim a v pondelok skusim lekaren aspon po to magnezium alebo Milgamu. Dakujem 🙏
Ahoj, nahodoi tu nie si este? Ak osi dopadla?
Mamina mala niečo podobné, dg. karpálny tunel, svokra tiež mala podobne príznaky, ona zasa mala výrastky na ranených kĺboch takže lekár ti poradí najlepšie. Jediné čo ma napadá je horčík čo by ti mohlo aspoň čiastočne pomôcť ale keď píšeš, že to máš aj pri takých bežných činnostiach tak určite smer doktor nech sa netrápis