Ahojte prosim vas stretli ste sa niektory stym ze vam trpla ruka od ramena a prsty sem tam od chrptice? Mne vzdy zvykne pomoct masaz na masazy som bola ale nejak to neprešlo 😞 mam dve male deti mensia často vysii na rukach tam my povedal dr ze my trpi chrptica a moze to byt z toho ...co vam nato prosim zabralo pomohlo? Nejake lieky alebo nieco lebo fakt uz nevi3m aj ked upratujem zle sa my drzi aj handra a tak neviem uz co :( ďakujem
@tanyag a ako sa ti to prosim prejavilo? A prejavuje? Citala som otom asi zavolam dr ze co 🙏ja som toto uz mala asi 2 krat toto je 3krat a vždy po masazy my to prejde do 2 dni a teraz nie🤷♀️
@miriam7979
Tŕpnutie hlavne v noci, bolesť nenormálna...počas dňa nemôžem upratovať...nemožem napísať 2 súvisle vety, lebo mi tŕpnu prsty, kresliť s dcérou nemôžem...nemôžem si dať make up bez bolesti...ani vyčistiť zuby bez toho, aby mi tŕpli prsty ..o nosení dcery na rukách ani nevravím, to som nemohla od narodenia viac ako 5 minút, fľašu som jej nedokázala držať keď papala ..ale môže to byť od chrbtice tiež ..mňa po pôrode 3 roky bolel chrbát a pomohol mi až fyzioterapeut...ale s rukami nepomohlo absolútne nič...samozrejme všetko robím, naučila som sa s tým žit, ja to už mám 7 rokov...plánujem operáciu, keď dcéra pôjde do škôlky...ale treba to vyšetrenie...aspoň budeš vedieť, čo a ako...
@miriam7979 áno, tiež celá ruka, 1.x temer bez citu, vypadavali veci z ruky. Až keď mi napravili chrbticu (Dornova metóda je jemnejšia ako u chiropraktika, dobrá skúsenosť, no nesmie byť aktuálne zápal,ale to ani na masáži), tŕpnutie prestalo. Občas sa stavce opäť posunú, vždy mi to vyráža do ruky, napravia ma a fungujem zas naplno. 14 rokov od 1.napravy.
Keď máš maličké deti a natahujes sa s nimi, skôr sa ti napravena chrbtica zas posunie. Ale ako deti budú samostatnejsie, budeš si to vedieť lepšie chrániť.
@lilke ano? Prosim koho mam vyhladat fyzioterapeutku alebo koho na napravu? Lebo na masazy som bola a nepomohlo a vzdy zaberie teraz nie :(
@miriam7979 Odporúčam, pozri si z týchto. Títo pracujú pod superviziou. Lebo mnohí iní si to naštudovali iba z kníh (viacerí maséri,u ktorých som bola a ponúkali to), a ty to nezistis.
https://www.dornova-metoda.com/dornova-metoda-m...
Ja som bola u inej, ktorá už skončila. Ale napr. prvá z BA je vraj fajn, tá moja chodila ku nej, keďže sa nevedela sama napraviť. 🙂
Na tej stránke si môžeš aj viac naštudovať o dornovke.
@miriam7979 v každom prípade najskôr skús tu neurologiu nech ti spravia dobrú diagnostiku(MR,CT).Suche teplo na chrbtici prípadne lieky na uvoľnenie
@miriam7979
Nemáš syndróm karpalného tunela? Ja to mám na oboch rukách...a je to utrpenie...Skus si vypýtať výmenny lístok na neurológiu, tam sa ti pozrú aj na ruky aj na chrbticu...