Ahojte,posledny tyzdem mam pri sedeni,hlavne v aute, trpnutie v rukach ukazovakoch a malickoch na oboch rukach, krce v prstoch. Boli ma snad cely chrbat. Mam brnenie v spodnej pere. Ma niekto podobny skusenost? Bol to pricviknuty nerv ? V pondelok idem k neurologicke, ale zaujimaju ma vase skusenosti.
Ano, je to od chrbtice. Zacviknuty nerv. Zrejme v driekovej oblasti. Cvicit, rehabilitovat a k neurologovi.
fyzioterapeut
@stanulienkat
@rozculena vdaka zeny. A ten zacvkinity nerv ako odhalia? Treba ist na CT ci MRI?
predpokladám,že problémy máš z dlhodobého sedenia za volantom....neustále rovnaká poloha,preťažovanie tých istých svalových partií,vôbec to nemusí byť spôsobené útlakom nervu,MRI alebo CT rozhodne neurológ,ale on ti nijako nepomôže,pomôže ti jedine fyzioterapeut
@rozculena praveze nie som vobec sofer 🤔proboemy mam odkedy mam dieta,asi z toho neustaleho dvihania a zohynania a kadejakych nevhodnych pohybov. Len som nevedela za kym ist ci obvodny alevo rovno neurolog alebo ortoped alevo fyzioterapeut.
jaj tak to je potom jasné,dieťa preťažené kríže....k neurológovi a ortopédovi sa bez výmenného lístku nedostaneš.
K fyzio lístok nepotrebuješ,lebo to je súkromný podnikateľ. Treba ísť najprv tam a možno potom nemusíš ísť ku žiadnemu lekárovi
@rozculena vies co,praveze k neurologovi som sa sama objednala,to je sukromnik,co ma uvedene na stranke ze vymenny liatok netreba,len som nevedela ci som zvolila vhodneho lekara. Lebo suhlasim s tebou,ze treba cvicit ze tomu sa nevyhnem
jaj súkromník...ale ak ti on dá odporučenie na mri alebo ct,budeš si to musieť zaplatiť.
Neurológ ti nijako konkrétne nepomôže........
@rozculena tak ho radsej zrusim a pozriem toho fyzio ;)
to bude najlepšie
Zistia to z MR. Najdi si neuro aj ked sukromneho, ale nech ma zmluvu s poistovnou. Rhb ti predpise aj PL.
@stanulienkat rehabilitácie,aké sa robia u nás,sú nanič