Tŕpnutie a bolesť rúk v noci

janula2511
12. dec 2024

Ahojte, mám problém,už skoro 2 mesiace mi každú noc tŕpnu ,mravčia ruky.a bolesť prstov do toho.mam ich preťažené ja si myslím.lebo som začala novú prácu a od vtedy sú problemi.co máte osvedčené?neurobion alebo revitanerv Strong? ktoré je lepšie

perthes
12. dec 2024

@janula2511 ahoj, poznám ten pocit. Mala som to isté, je to karpalny tunel. Ja som týždeň po operácii ľavej ruky a k mesiac idem s pravou. Beriem revitanerv strong

janula2511
autor
12. dec 2024

@perthes zrejme ti tak nepomáha revitanerv keď si skončila na operácii.toho sa bojím že to bude karpalny tunel.

letfenixa
12. dec 2024

@janula2511 pozri si web rozhybto. Mne cviky pomohli.

perthes
12. dec 2024

@janula2511 keď raz je nerv chyteny nič nepomôže. Ja som to odkladala dva roky a prišla som za 5 minút 12. Cvičenie pomôže, ale dočasne. Keď raz robí človek manuálne tak tie ruky sú zaťažované. Ja kvôli tomu musím zmeniť operáciu. Teraz marodujem s jednou rukou a idem s druhou a v práci končím

perthes
12. dec 2024

@letfenixa mne nie

earlgrey
12. dec 2024

Sú speciálne ortézy na ruky na karpálny tunel, používajú sa na noc...a potom cviky...keď sú to len 2 mesiace, ešte sa zachrániť dá...ja som sa z toho "vyliečila" bez operácie...ale chodila som aj na špeciálne masáže zamerané na karpálny tunel..fyzio masér mi všetky potrebné body rozmasíroval...len do toho treba vraziť pekné peniaze..

perthes
12. dec 2024

@earlgrey
@earlgrey aj kamarátka žijúca v
O Švajčiarsku si to vyliečila masážami. Stalo ju to dokopy 600€, ale v konečnom dôsledku zmenila prácu

earlgrey
12. dec 2024

@perthes No áno, ide aj o prácu, ja zase poznám ľudí, ktorí išli na operáciu a aj tak im tŕpnu ruky, nie tak veľmi ako predtým, ale tŕpnutie a určitá bolesť ostala...

perthes
12. dec 2024

@earlgrey
@earlgrey mne povedal doktor keby som prišla neskôr, už by mi nepomohol. Nerv bol prerastený a ťažko sa k nemu dostával. Keď ho uvoľnil, dostala som ako kopnutie elektrikou.

earlgrey
12. dec 2024

@perthes a ako ti je teraz?

perthes
12. dec 2024

@earlgrey
@earlgrey musím ju mať v polohe , dlaň hore. Keď ju zvesim tak na pichá do prstov, nervy ešte trhá keď sa pozabudnem a urobím nejaky pocit.

earlgrey
12. dec 2024

@perthes A ideš teda aj do tej druhej operácie?

perthes
12. dec 2024

@earlgrey áno, lepšie to už nebude jen horšie s horšie. To je rýchlovka,po polhodine som už išla dole výťahom. Robili mi to ambulantne

earlgrey
12. dec 2024

@perthes Áno, viem, že to robia aj takto...ale tak ja som do toho nešla, radšej som zaplatila za masáže 🫣 ale hlavne, že pomohlo...tak verím, že ti bude len a len lepšie

perthes
13. dec 2024

@earlgrey
@earlgreysj kamarátke pomohli masáže, ale pokiaľ by nezmenila prácu tak sa to vráti

earlgrey
13. dec 2024

@perthes Môže na tom niečo byť...keďže ja nepracujem momentálne, takže v mojej hlave to mám "vyriešené"...uvidíme neskôr, keď začnem pracovať

janula2511
autor
13. dec 2024

@perthes ambulantne?len znecitlevene si mala?

ysseba
13. dec 2024

@perthes A koľko ťa vyšla operácia jednej ruky, ak sa smiem spýtať?

tetapetra
13. dec 2024

@janula2511 3m trpnutia a odpoved karpalny tunel to nie je. 🤷🏻‍♀️ MR ukázalo zápal. Ten mi asi behá po celom tele. Pretože už som mala bolesti krížov, krčnej chrbtice a ruky samozrejme.

janula2511
autor
13. dec 2024

@ysseba ja si myslím že neplatila nič.cez poisťovňu hradené.

perthes
13. dec 2024

@ysseba 7€

perthes
13. dec 2024

@janula2511 ambulantbw lokálne umrtvene. Injekcia veľmi bolela

janula2511
autor
15. dec 2024

@tetapetra berieš niečo na zápal?

janula2511
autor
15. dec 2024

@earlgrey tá masáž aká bola?to dlaňe a zápästie masíroval?alebo celé ruky?

tetapetra
15. dec 2024

@janula2511 bola som v piatok, kvôli výsledkom. Nič mi nedala 🤷🏻‍♀️. Vlastne áno. Ziadanku k reumatilogovi, ortopedovi a na rehabilitáciu

perthes
15. dec 2024

@tetapetra mne neurológ zistil karpálny tunel.

earlgrey
15. dec 2024

@janula2511 Dlane, zápästie, prsty, celé ruky, chrbát...proste oni vedia, kde sú tie nervové body na tele

tetapetra
15. dec 2024

@perthes mne povedali,že trošičku 🤨 ale najväčší problém je asi ten zápal, ktorý si lieta po tele

princkrason
16. dec 2024

@janula2511 min. tyzden mi zacala trpnut prava ruka asi od modreho konika🙂 a dnes som bol na neurologii a idem na nejake emg vysetrenie , dali mi laser ukazovatko , na ruku ci co, lieky ,injekcie a zajtra zase na laser ukazovatko
a taka blbost to bola 😲🙂

perthes
16. dec 2024

@princkrason na emg vyšetrení vám ukáže rozsah, stupeň karpálneho tunela. Mne sa to zhoršilo a odchádzala som s papierom objednať sa na operáciu. Injekcie som odmietla. Ruku mám zoperovanu a o mesiac idem s druhou.