Ahojte, mám problém,už skoro 2 mesiace mi každú noc tŕpnu ,mravčia ruky.a bolesť prstov do toho.mam ich preťažené ja si myslím.lebo som začala novú prácu a od vtedy sú problemi.co máte osvedčené?neurobion alebo revitanerv Strong? ktoré je lepšie
@perthes zrejme ti tak nepomáha revitanerv keď si skončila na operácii.toho sa bojím že to bude karpalny tunel.
@janula2511 pozri si web rozhybto. Mne cviky pomohli.
@janula2511 keď raz je nerv chyteny nič nepomôže. Ja som to odkladala dva roky a prišla som za 5 minút 12. Cvičenie pomôže, ale dočasne. Keď raz robí človek manuálne tak tie ruky sú zaťažované. Ja kvôli tomu musím zmeniť operáciu. Teraz marodujem s jednou rukou a idem s druhou a v práci končím
Sú speciálne ortézy na ruky na karpálny tunel, používajú sa na noc...a potom cviky...keď sú to len 2 mesiace, ešte sa zachrániť dá...ja som sa z toho "vyliečila" bez operácie...ale chodila som aj na špeciálne masáže zamerané na karpálny tunel..fyzio masér mi všetky potrebné body rozmasíroval...len do toho treba vraziť pekné peniaze..
@earlgrey
@earlgreysj kamarátke pomohli masáže, ale pokiaľ by nezmenila prácu tak sa to vráti
@perthes ambulantne?len znecitlevene si mala?
@janula2511 3m trpnutia a odpoved karpalny tunel to nie je. 🤷🏻♀️ MR ukázalo zápal. Ten mi asi behá po celom tele. Pretože už som mala bolesti krížov, krčnej chrbtice a ruky samozrejme.
@ysseba ja si myslím že neplatila nič.cez poisťovňu hradené.
@janula2511 ambulantbw lokálne umrtvene. Injekcia veľmi bolela
@tetapetra berieš niečo na zápal?
@earlgrey tá masáž aká bola?to dlaňe a zápästie masíroval?alebo celé ruky?
@janula2511 bola som v piatok, kvôli výsledkom. Nič mi nedala 🤷🏻♀️. Vlastne áno. Ziadanku k reumatilogovi, ortopedovi a na rehabilitáciu
@janula2511 Dlane, zápästie, prsty, celé ruky, chrbát...proste oni vedia, kde sú tie nervové body na tele
@janula2511 min. tyzden mi zacala trpnut prava ruka asi od modreho konika🙂 a dnes som bol na neurologii a idem na nejake emg vysetrenie , dali mi laser ukazovatko , na ruku ci co, lieky ,injekcie a zajtra zase na laser ukazovatko
a taka blbost to bola 😲🙂
@princkrason na emg vyšetrení vám ukáže rozsah, stupeň karpálneho tunela. Mne sa to zhoršilo a odchádzala som s papierom objednať sa na operáciu. Injekcie som odmietla. Ruku mám zoperovanu a o mesiac idem s druhou.
@janula2511 ahoj, poznám ten pocit. Mala som to isté, je to karpalny tunel. Ja som týždeň po operácii ľavej ruky a k mesiac idem s pravou. Beriem revitanerv strong