Tŕpnu mi prsty na ruke. Čo mám robiť?

dzeni
27. jan 2011

prosim nevie mi niekto poradit, asi pred 3mesiacmi mi zacalo trpnutie prstov ale len na pravej ruke,stale sa to zhorsuje, uz v nej skoro nic neudrzim.
U doktora som bola a pozerala na nma akoby som si to vymyslela.
krv,rentgen v poriadku, rehabilitacia nepomaha.
dakujem za kazdu radu.

maca_p
27. jan 2011

mozno karpalny tunel. chce to neurologa, alebo chirurga. kombinacia oboch je idealna. mam momentalne ten isty problem, akurat u zien v tehotenstve by to malo po porode ustupit. ja mam tiez pravu ruku "postihnutu."
inak sa to riesi operacne. je video aj na you tube: http://www.youtube.com/results?search_query=car...

ale je to len infoska, nie som doktor, takze nediagnostikujem 😀 😀

marianka79
27. jan 2011

mne to robí malíček a prstenník na lavej ruke ale vždy si pocvičím prstami a aj rukou a prejde to možno máš niečo pricviknuté a treba to uvolnit skús masáž alebo akupunktúru

dzeni
autor
27. jan 2011

@maca_p
No to som nemala pozerat 🙂
Ale robili mi rentgen, tam by sa to bolo ukazalo, ale vsetko OK
Bola som snad uz vsade a fakt na mna pozeraju akoby som nemala co robit, tak vymyslam si choroby 🙂

Ale dakujem

maca_p
27. jan 2011

tak neviem 😀 , ziadna ina dg. ma nenapada.

dzeni
autor
27. jan 2011

@marianka79
dakujem,
Rehabilitacie,masaze - nezabrali, uz som sa tam nachodila, ale ta akupunktura ma nenapadla, hoci ja a ihly ☹ ale co clovek nespravi preto aby mu bolo konecne lepsie.
dakujem

marianka79
27. jan 2011

@dzeni 😉 skús to ale nechod hocikomu

dzeni
autor
27. jan 2011

nikoho takeho nepoznam, nevies mi poradit? nech nenarobi viac skody ako osohu.dakujem

jarunka111
27. jan 2011

@dzeni a čo tak masáž chrbtice? Nebola si, môžeš mať aj tam problém. Mne tak v noci tŕpnu, keď ležím na chrbáte. Zmením polohu a ono to povolí. Ale tak ma stráááááášne bolí chrbát, od hlavy až po r.ť 🤐 , keby tak mám kde dať na chvíľku malého drobca a ísť sa dať niekde troška do poriadku!

dzeni
autor
27. jan 2011

@jarunka111
ved som bola,tak ma tam pokazde domagal, isla som odtial jak dochodkyna co ma vsetko bolelo 😖
Ani nevrav, chcelo by to riadnu rekonstrukciu, ved prave,ze deturence, nechat to na tata, teda nic moc 🙂

amdeis
27. jan 2011

@dzeni ja mam sy. karpalneho tunela stredneho stupna. Zacalo mi v tehotenstve a ani po porode nepreslo i ked je to lepsie. Urcite treba ist k neurologovi a ten ta posle na vysetrenie (za zivy svet si nespomeniem na nazov), ktore presne urci ci mas SKT a ak ano tak aky stupen. Ziaden rontgen som nikdy neabsolvovala. Ak sa chces nieco spytat nech sa paci. Neviem totiz co by ta zaujimalo.
@marianka79 pokial ti to robi malicek a prstenik tak to je od chrbtice. Palec, ukazovak prostrednik a polka prstenika je SKT.

jarunka111
27. jan 2011

@dzeni aha, tak som to zle pochopila, myslela som, že si bola na masáž s rukou, lebo ja som tak chodila (mám dg. Quarweinova choroba, neviem, či sa to takto píše) a nepomohlo to, tak už len trpieť alebo operácia ☹ tata je stále v robote, on by to aj zvládol, ale najprv by musel byť doma 😖

renab
28. jan 2011

@dzeni maca p má pravdu. Najskôr to bude karpálny tunel. ☹ Na rontgene sa to ukázať nemusí. Navštív neurológa skôr, ako ti začne tŕpnuť celá ruka. Prajem skoré uzdravenie.

mimikyky
28. jan 2011

@dzeni ak vylúčia karpálny tunel, tak:
moja dcéra bola kvoly trpnutiu prstov na rukách pred mesiacom v nemocnici, a zistili jej nedostatok vápnika!!! zlá vstrebateľnosť kvoly nedostatku vit.D..........nasadili doplnky,a prestalo (vita calcin a vigantol)

maca_p
28. jan 2011

@amdeis
@renab fiha baby, tak aj ja sa tu cosi poducim. ja som to spominala len gyndakovi a on, ze poslem vas na neurologiu a k chirurgovi. no a ja som mu hned na to povedala, ze po doktoroch nebudem behat 🙄 (30 tt a male dieta doma, nemam cas), ale asi svoje tvrdosijne stanovisko prehodnotim, mam trpnutie v celej ruke a neviem si predstavit, ze by mi to po porode nepreslo...

alenka6
28. jan 2011

Sestra mala trpnutie v palci, až keď jej v tom začalo trhať išla ortopédovi, myslela že je to zápal ale mala ten karpálny tunel. Zabrali jej lieky inak by musela ísť na operáciu.

amdeis
28. jan 2011

@maca_p v tehotenstve sa s tym nejak neda vela robit. Ja som si davala len zabaly a spala som v kresle alebo na posteli s rukami vylozenymi na vankusoch, mala som aj take neoprenove rukavice aby som mala palec odtiahnuty viac od ruky. V tehotenstve ti to nebudu ani diagnostikovat lebo to sa vysielaju elektricke impulzy do tela a to si nikto nevezme na svedomie ak by sa vam dvom nieco stalo. Riesi sa to az po porode. Zvycajne spontanne odozneje do niekolkych tyzdnov, nie hned.

maca_p
28. jan 2011

@amdeis veru nieco mi hovor o spani. ruka drevenna... tak pockam, vydrzim. 😉 co mi ine zostava, vsak?

amdeis
28. jan 2011

@maca_p mozes si to natierat liotonom 10000, odstanovou mastou (tu potom treba obalit igelitom a do nejakej rukavice cez noc). Najhorsie to byvan nad ranom. S tym ti nikto nepomoze vtedy najviac kulminuje hladina hormonov (besneju nam hormony). Mne pomahalo najviac spat v kresle. Len my mame polohovatelne. A tie neoprenove rukavice mi tiez dost pomahali, drzali palec.

maca_p
28. jan 2011

no kvoli dvom mesiacom nebudem z priestorovych moznosti kupovat kreslo. 😀 masti vyskusam, dakujem za rady 🙂

staronova
28. jan 2011

Treba navštíviť neurológa.Mal by ťa poslať na zmeranie prietokov.Neviem odborné názvy.Ja si tiež myslím,že je to karpálny tunel.Trpne to hlavne v noci,pri práci na počítači,pri telke ak je nejaká blbá poloha ruky atd....Veľmi pomáha rukavica od ortopéda predpísaná, vtedy mi vôbec netŕpli.Ale najnovšie som si začala nasvecovať ruku kvôli RA, a trpnutie úplne prestalo.Tak zjavne pomáha aj Bioptron lampa.Aj som si to v návode na použitie čítala.Ja som na to trpela už veľmi dlho.Momentálne mám úplný pokoj.

evickav
28. jan 2011

môžu to spôsobovať aj výrastky na krčnej chrbtici,,, tie tlačia na nerv a to spôsobuje to tŕpnutie

dorothy77
29. jan 2011

@dzeni tak to bol pekne blbý doktor, veď dnes v dobe pc to nie je nič výnimočné 😠

maca_p
29. jan 2011

baby, mne to najviac trpne pri spani, soferovani, ked drzim lyzicu, ked kocikujem juniora, ale nikdy nie, ked drzim mys 😀 ! dobre, nie? a dnes v noci som zaregistrovala, ze mi zcina trpnut aj na lavej ruke palec a ukazovak. juj ale mne sa nechce k dokimu. najviac neznasam sediet v cakarni...

dzeni
autor
29. jan 2011

Ja neviem povedat, ze ktory prst, mne to robi cela ruka a taha mi to vyssie k ramenu, ked nesiem trebars pohar musim si pomahat druhou rukou a taky mam cit, ze ked mi vypadne ani si nevsimnem ze kde som ho stratila ☹

dzeni
autor
29. jan 2011

@mimikyky
jednoducho neviem nic, aj napriek tomu ze som behala po doktoroch, vsade ma odbili, snimok,krv,...... v poriadku, tak co tam otravujem.
V dnesnej dobe fakt radost chodit po doktoroch 🙂 ked si nestanovis diagnozu sam-dovidenia

dzeni
autor
29. jan 2011

@renab
ved som bola a dal mi nejake magneziove tabletky, fakt super zaberaju 😠

staronova
29. jan 2011

@maca_p je to 100% karpálny tunel

maca_p
29. jan 2011

@staronova skoda, ze si nemozem predpisat ort. rukavicu, ked uz som si stanovila dg. 😀 aj s púomocou MK...
@dzeni magnezium beriem, proti tvrdnutiu brucha. a na ruku mi veru nezabera 😲 😲 , zeby som si pridala davky? ale to potom neporodim ani do konca roka...

erikasadek
2. feb 2011

@dzeni tym som tiez trpela po porode kratko najprv malicek potom az ku prostredniku na konci som mala pocit az chladu v rukach. bola som u kine....; a tem mi po 10 seancach dal vsetko do poriadku mala som pricviknuty nerv len to trebalo najst , mysleli si ze na pleci , alebo od chrbata, ale na koniec to bol v ruke nad laktom.. 😉
nenechavaj to tak.. 🙂
drzim place;. 🙂

maca_p
2. feb 2011

@erikasadek myslis u kineziologa? pozeram, ze si vo francii, takze bola si u fr. odbornika?