prosim nevie mi niekto poradit, asi pred 3mesiacmi mi zacalo trpnutie prstov ale len na pravej ruke,stale sa to zhorsuje, uz v nej skoro nic neudrzim.
U doktora som bola a pozerala na nma akoby som si to vymyslela.
krv,rentgen v poriadku, rehabilitacia nepomaha.
dakujem za kazdu radu.
mne to robí malíček a prstenník na lavej ruke ale vždy si pocvičím prstami a aj rukou a prejde to možno máš niečo pricviknuté a treba to uvolnit skús masáž alebo akupunktúru
tak neviem 😀 , ziadna ina dg. ma nenapada.
@marianka79
dakujem,
Rehabilitacie,masaze - nezabrali, uz som sa tam nachodila, ale ta akupunktura ma nenapadla, hoci ja a ihly ☹ ale co clovek nespravi preto aby mu bolo konecne lepsie.
dakujem
@dzeni 😉 skús to ale nechod hocikomu
nikoho takeho nepoznam, nevies mi poradit? nech nenarobi viac skody ako osohu.dakujem
@dzeni a čo tak masáž chrbtice? Nebola si, môžeš mať aj tam problém. Mne tak v noci tŕpnu, keď ležím na chrbáte. Zmením polohu a ono to povolí. Ale tak ma stráááááášne bolí chrbát, od hlavy až po r.ť 🤐 , keby tak mám kde dať na chvíľku malého drobca a ísť sa dať niekde troška do poriadku!
@jarunka111
ved som bola,tak ma tam pokazde domagal, isla som odtial jak dochodkyna co ma vsetko bolelo 😖
Ani nevrav, chcelo by to riadnu rekonstrukciu, ved prave,ze deturence, nechat to na tata, teda nic moc 🙂
@dzeni ja mam sy. karpalneho tunela stredneho stupna. Zacalo mi v tehotenstve a ani po porode nepreslo i ked je to lepsie. Urcite treba ist k neurologovi a ten ta posle na vysetrenie (za zivy svet si nespomeniem na nazov), ktore presne urci ci mas SKT a ak ano tak aky stupen. Ziaden rontgen som nikdy neabsolvovala. Ak sa chces nieco spytat nech sa paci. Neviem totiz co by ta zaujimalo.
@marianka79 pokial ti to robi malicek a prstenik tak to je od chrbtice. Palec, ukazovak prostrednik a polka prstenika je SKT.
@dzeni aha, tak som to zle pochopila, myslela som, že si bola na masáž s rukou, lebo ja som tak chodila (mám dg. Quarweinova choroba, neviem, či sa to takto píše) a nepomohlo to, tak už len trpieť alebo operácia ☹ tata je stále v robote, on by to aj zvládol, ale najprv by musel byť doma 😖
@amdeis
@renab fiha baby, tak aj ja sa tu cosi poducim. ja som to spominala len gyndakovi a on, ze poslem vas na neurologiu a k chirurgovi. no a ja som mu hned na to povedala, ze po doktoroch nebudem behat 🙄 (30 tt a male dieta doma, nemam cas), ale asi svoje tvrdosijne stanovisko prehodnotim, mam trpnutie v celej ruke a neviem si predstavit, ze by mi to po porode nepreslo...
Sestra mala trpnutie v palci, až keď jej v tom začalo trhať išla ortopédovi, myslela že je to zápal ale mala ten karpálny tunel. Zabrali jej lieky inak by musela ísť na operáciu.
@maca_p v tehotenstve sa s tym nejak neda vela robit. Ja som si davala len zabaly a spala som v kresle alebo na posteli s rukami vylozenymi na vankusoch, mala som aj take neoprenove rukavice aby som mala palec odtiahnuty viac od ruky. V tehotenstve ti to nebudu ani diagnostikovat lebo to sa vysielaju elektricke impulzy do tela a to si nikto nevezme na svedomie ak by sa vam dvom nieco stalo. Riesi sa to az po porode. Zvycajne spontanne odozneje do niekolkych tyzdnov, nie hned.
@maca_p mozes si to natierat liotonom 10000, odstanovou mastou (tu potom treba obalit igelitom a do nejakej rukavice cez noc). Najhorsie to byvan nad ranom. S tym ti nikto nepomoze vtedy najviac kulminuje hladina hormonov (besneju nam hormony). Mne pomahalo najviac spat v kresle. Len my mame polohovatelne. A tie neoprenove rukavice mi tiez dost pomahali, drzali palec.
no kvoli dvom mesiacom nebudem z priestorovych moznosti kupovat kreslo. 😀 masti vyskusam, dakujem za rady 🙂
Treba navštíviť neurológa.Mal by ťa poslať na zmeranie prietokov.Neviem odborné názvy.Ja si tiež myslím,že je to karpálny tunel.Trpne to hlavne v noci,pri práci na počítači,pri telke ak je nejaká blbá poloha ruky atd....Veľmi pomáha rukavica od ortopéda predpísaná, vtedy mi vôbec netŕpli.Ale najnovšie som si začala nasvecovať ruku kvôli RA, a trpnutie úplne prestalo.Tak zjavne pomáha aj Bioptron lampa.Aj som si to v návode na použitie čítala.Ja som na to trpela už veľmi dlho.Momentálne mám úplný pokoj.
môžu to spôsobovať aj výrastky na krčnej chrbtici,,, tie tlačia na nerv a to spôsobuje to tŕpnutie
baby, mne to najviac trpne pri spani, soferovani, ked drzim lyzicu, ked kocikujem juniora, ale nikdy nie, ked drzim mys 😀 ! dobre, nie? a dnes v noci som zaregistrovala, ze mi zcina trpnut aj na lavej ruke palec a ukazovak. juj ale mne sa nechce k dokimu. najviac neznasam sediet v cakarni...
Ja neviem povedat, ze ktory prst, mne to robi cela ruka a taha mi to vyssie k ramenu, ked nesiem trebars pohar musim si pomahat druhou rukou a taky mam cit, ze ked mi vypadne ani si nevsimnem ze kde som ho stratila ☹
@dzeni tym som tiez trpela po porode kratko najprv malicek potom az ku prostredniku na konci som mala pocit az chladu v rukach. bola som u kine....; a tem mi po 10 seancach dal vsetko do poriadku mala som pricviknuty nerv len to trebalo najst , mysleli si ze na pleci , alebo od chrbata, ale na koniec to bol v ruke nad laktom.. 😉
nenechavaj to tak.. 🙂
drzim place;. 🙂
@erikasadek myslis u kineziologa? pozeram, ze si vo francii, takze bola si u fr. odbornika?
mozno karpalny tunel. chce to neurologa, alebo chirurga. kombinacia oboch je idealna. mam momentalne ten isty problem, akurat u zien v tehotenstve by to malo po porode ustupit. ja mam tiez pravu ruku "postihnutu."
inak sa to riesi operacne. je video aj na you tube: http://www.youtube.com/results?search_query=car...
ale je to len infoska, nie som doktor, takze nediagnostikujem 😀 😀