Trpim depresiami, je mi stale smutno vsetko ma boli a nechce sa mi zit. Mam malu dcerku a snazim sa kvoli nej zit ale bojim sa ze to nesvladam.
K psychiatrovi, kam inam? On jediny ti dokaze pomoct s depresiou.
Urcite cim skor k lekarovi,
K psychiatrovi, nepotrebujes ani vymenny listok, staci ti karticka poistenca a vlastne odhodlanie riesit problem.
Moja kolegyňa má tiež tento problém. Je sama-mama a má dcérku. Trpela depresiami. Sama to nezvládla. Lakár - psychiater nastavil liečbu. Myslím, že pomáha. Problém je, že keď sa jej polepší, vysadí si lieky sama, mysliac si ,že je to preč...... Tak sa krúti v jednom kole.
Nastiv psychyatra ten ti pomoze. Depresia je tazka ale nemysli hned na najhorsie. Viem ze cloveku sa to lahko hovori a pise. Mas dieta ktore ta potrebuje. Neopustaj sa urob to pre seba pre dcerku😀
Jednoznacne lekar. Bez hanby. Psychiater. Potom asi kolektiv - materske centrum, kamosky, rodina, proste nebyt sama. Odporucam knihu Zivot napriek mojej voli.
určite nie k lekárovi, ktorý ti predpíše chémiu, ktorá ti na jednej strane uľaví, ale na druhej spôsobí iné problémy. chod veľa do prírody a uvedom si, aký je život krásny. že naň nie si sama a vyhrala si v živote tú najlepšiu lotériu, svoju dcéru. tam všetko začína aj končí. napokon si to sama povedala, že sa nsažíš kvôli nej žiť. ďakuj za všetko v živote, nie len za dobré, ale aj za zlé, lebo to ťa má niečo naučiť a niekam posunúť. a uvedom si, že väčšina ľudí na tejto planéte sa má horšie ako ty. tak bud vďačná a šťastná
Ked ma niekto depresiu tak mu priroda pomoze rovnako ako pri rakovine ist do kupelov namiesto liecby....
Ak mas depresie psychiater ta musi dostat z toho najhorsieho, je to prostw diagnoza, treba ju liecit antidepresivami.
A nasledne mozes zmenit zivotny styl atd s pomocou psychologa, ano tie prechadzky atd...ale najprv treba naozaj liecit liekami! Drzim ti palce a utekaj hned v pondelok k psychiatrovi, uvidis ze ta ti ulavi..... 😚
Ako pisali vyssie navstiv lekara...a ak ti predpise liekovu terapiu, je potrebne lieky uzivat pretoze dovod moze byt aj v nespravnej funkcii, napr. ked chyba serotonin a pod., samozrejme moze a nemusi.. dolezite je spravne stanovit diagmozu a da sa to, drzim palce 😄
Určite navštív psychiatra. Uvidíš koľko ľudí tam chodí, mladých aj starších. Je to ako každá iná choroba, treba ju len liečiť. Ak máš silnú depresiu, tak ti žiadne prechádzky v prírode nepomôžu, ani rady ako si zlepšovať náladu čítaním a pod. To budeš robiť, keď budeš trocha preliečená a budeš sa na svet pozerať "inými okuliarmi".
Jednoznacne k lekarovi. Mas dieta, za ktore si zodpovedna. Drzim palce!