Trombóza v ruke

jaju_ska
19. nov 2016

ahojte, mali ste niekto skusenost s trombozou v ruke? Je toho strasne malo na nete, vacsinou len v nohach. Mna ukrutne boli prava ruka (ako keby presilena ale nema byt z coho presilena) v predlakti a tesne nad laktovym zhybom (vnutorna strana ruky) akoze biceps ktory tiez nemam mat bohuzial odkial, ale mam to tam ovela tvrdie ako na druhej ruke. Ja viem ze to moze byt aj xy inych chorob ale kedze som rok po cisaraku a vtedy ma strasili ze tromboza je jeho komplikaciou a mam hustu krv tak sa bojim :/ a kedze je u nas pohotovost taka aka je aj to 25km v dalsom meste tak neviem ci tam ist.

dadka1977
19. nov 2016

toto iste som mala. odkedy beriem 2ks Detralexu rano tak problem zmizol.

jaju_ska
autor
19. nov 2016

@dadka1977 A bola ti zistena tromboza v tej ruke?

dadka1977
19. nov 2016

nie nebola ale bolo to cievneho povodu

jaju_ska
autor
19. nov 2016

@dadka1977 Akoze cievy reaguju na zmenu pocasia pritlacenia nervu a podobne? Detralex doma mam ale nechcem si ho sama naordinovat

mama10
19. nov 2016

No ja by som radsej sla na pohotovost,ja som mala trombozu v nohe a prisla som v hodine dvanastej na pohotovost,predtym som bola u lekara ale dal my iba lieky na riedenie krvy ktore my uz nepomohli taktiez som mala tvrdu nohu v lytku

janinah
19. nov 2016

ukrutná bolesť by mala doviesť človeka na pohotovosť,na to ich máme...nie na net....

ka10
20. nov 2016

ja som mala trombozu na ruke...bolest v lakti,akoby presilená ruka a nakoniec opuch a chlad...chod k lekárov nech ta vyšetrí... nehazarduj so životom áno so životom ,pretože ak je to tromboza je to nebezpečné...

dadka1977
20. nov 2016

@ka10 presne toto som mala! a este mi aj trpli prsty

jaju_ska
autor
20. nov 2016

@ka10 mala si ruku studenu nie horucu? Ja mam bolesti z opacnej strany lakta v tej laktovej jamke a prsty ladove. Ide minto az hore do pleca

jaju_ska
autor
21. nov 2016

Bola som dnes, pohmatal mi to, povedal ze to bude zrejme z krcnej chrbtice.. Neposlal ma ani na sono v co som dufala. Dal lieky na uvolnenie svalstva a ze ked ich doberiem a neprejde to mam prist

mary1800
6. feb 2020

@jaju_ska ahoj, vidím, že už veľmi neaktuálne, ale prešiel Ti ten opuch? Ja mam momentálne niečo podobné, predlaktie opuchnuté a v ňom akoby aj zväčené to tkanivo/tuk, neviem ako to nazvať, dr povedal, že to nič nie je, no akosi na mňa nepôsobil dôveryhodne :/ ďakujem za odpoveď!

helllenya
13. jún 2020

@mary1800 ahoj, ako si to nakoniec doriešila, ruka odpuchla?... Zaujímam sa lebo mam podobný problém, v utorok som po troch mesiacoch doma sa vrátila späť do prace, robím na sklade takže riešim tovar... V stredu ma začalo tak pobolievať-pichať v ruke trochu ďalej za zápästím, a žila mi vystúpila, hovorím si ze asi presilenie, aj keď som si nebola vedomá toho, že by som nejake ťažké veci dvíhala, ale predsa 3 mesiace doma bez aktivity.... Tak si hovorím presilenie to bude... Vo štvrtok mi to miesto opuchlo, dnes je sobota, natierala som flektor gélom aj octanovou masťou, ale opuch neprechádza, keď niečo tlačím tou rukou neboli ma to, len keď ňou hybem a vykrucam ju do strán, niečo chytám tak vtedy cítim bolesť. .. Nasla som na nete niečo o trombóza, a teraz som celkom zmätená, myslela som, ze len presilenie, ale už som si není istá,ruka ma nikdy nebolela ani presilena nebola, tak neviem ci utekať na pohotovosť alebo počkať do utorka a ísť k doktorovi svojmu 🤷‍♀️opuchnuté a tvrdsie to mam v mieste kde bola ta zila, inde nie a ruka farbu nezmenila ani nie je chladná

mary1800
14. jún 2020

@helllenya ahoj! Ja som isla nakoniec s rukou este na sono, pretoze mi to stale nedalo pokoj, aj ked ma to nebolelo, tak sa tam potvrdilo, ze to je len tukova hrca, ktora uz nezmizne, este sa mi to moze zvacsovat, no nic vynimocne, ze to nie je.. vela ludi ma take nieco, takze som s tym aj zbytocne bola, no radsej ist nez doma googlit a hladat dg :D. Podla mna aj tvoj pripad nie je nic vazne, najskor to presilenie, ale ked to neprechadza chod urcite k dr, nech mozes pokojne spat 🙂, tazko povedat ci uz na pohotovost alebo pockat, to ti neviem a nemozem povedat...

helllenya
14. jún 2020

@mary1800 ďakujem za info, skočím k dr.a.uvidim, netreba veci podceňovať, tak želám veľa zdravíčka

mary1800
14. jún 2020

@helllenya určite, radšej niečo 5x preceniť než raz niečo vážne podceniť, podobne, nech to dobre dopadne