Baby co mate skúsenosti s trimbozou po pôrode, ako ste zvládali injekcie doma? Vyliečili ste sa z toho? Co sa môže a nemôže jest?
@nellka21 a na vyšetrenie ta neposlali? Po pôrode sa mi urobil tromb pri kolene, zapálilo sa mi to a bolelo, viem že ma hneď poslali ešte v pôrodnici na vyšetrenie a pri prepúšťaní ma poslali na hematologiu. Iba si pamätám, že mi hematologicka strojnásobila dávku v a tromb sa mi postupne rozpustil. Držím palce nech je to v pohode čo najskôr.
@nellka21 ja som dostala trombozu pred porodom - asi 10 dni pred TP ma zacalo boliet v slbinach tak, ze som si nevedela nohavicky obliect. V nemocnici mi to zistili po 5 dnoch - ked si to spate premietam, taka zlost do mna ide, lebo som im povedala, ze ma to boli tam a oni riesili “bolest chrbta”... ale teraz je to uz jedno, hlavne, ze sa malemu a mne nic nestalo.
Po 5 dnoch mi dvakrat denne pichali 0,8 Fraxiparinu, po 4 dnoch pichania mi spravili sekciu. Po porode sme boli 9 dni v nemocnici, nohu som mala
obviazanu od prstov po nohavicky (tromby som mala v celej lavej nohe po malu panvu).
Prva cesta z nemocnice bola na hematologiu, kde mi spravili testy a zistili vrodeny trombofilny stav mutaciu Leiden V heterozygot. Mesiac som si pichala Fraxiparine a potom som brala rok Warfarin. Ak sa pytas na to obmedzenie zeleniny, ktora obsahuje vitamin K, pre mna to bola psychiatria. 3-4 krat do tyzdna som si chodila merat INR, lebo mi to skalalo tak, ze tanier paradajkovej polievky mi to bol schopny cele rozbabrat. Chodila som aj k angiologovi, aj s hematologickou boli spokojni, ako zabral warfarin. Nohy ma ale boleli a bolia aj po 2,5 roku - najviac pomahaju pancuchy kompresivne (uz mi stacia podkolienky).
Na dlhsie cesty si pichnem preventivne fraxi a dam pancuchy. Neviem, ci sa na druhe dieta odhodlam - hematologicka ma do toho motivuje, ale ked si to spatne premietnem, ake to boli strasne bolesti (plus co porobili so mnou v nemocnici - stale mi tiekli infuzky od bolesti, Atb, tolko veci mam ako cisty list papiera), plus sama neveri, ze som nikdy predtym nepotratila.
@pallacinka29 ja som bola 10dni, trombózu mi zistili po 3dnovom dobiedzani že ma boli lytko, ja som ani ne snívala že by to mohlo byt tak vážne.. Ale boli sviatky 25,26 tak až 27 som sa dostala na vyšetrenie.. Picham si ten fraxik ale bojím sa toho jak čert kríza..idem práve ku gyn a potom zrejme na tu hematologiu.. Všetko mi tak vyšlo ze musím čakať lebo vždy je nejaký sviatok 😔😔
@nellka21 drzim palce 🙂 mne na hematologii aj angiologii povedali, ze mali ma zobrat tesne po porode k nim, takto som mala strasne bolesti
Neboj, prejde vsetko, tes sa z babatka 😘
@pallacinka29 dúfam ze hej že máš pravdu, na hematologiubidem zajtra na odbery a na angiologiu si bola hneď.?mne napísal ze o tri týždne mam ísť 😒
@nellka21 ja som si pichala fraxiparin alebo clexan, už nepamätám ešte pred pôrodom asi dva mesiace. Po pôrode na popôrodnom oddelení mi nepichli v obvyklom čase doobedu a sestrička si spomenula na mňa až večer, preto sa mi to stalo. Bude to dobre, mne to trvalo nejaké tri mesiace potom, aby som už nepotrebovala žiadne lieky.
@pallacinka29 no výsledok z hematologiea ma veľmi nepotesil.. Mam dvojnásobne zvýšené hodnoty ddimerov, Dr mi dala na to fraxiparin forte 8a6 obden pichať plus detralex 2x denne.. Celý deň som zas prerevala.. Človek skoro bezproblémové tehotenstvo a tak sa to dokáže dodzubkat 😫.. Jeden angiológ ma odmietol tak musím zajtra volať ďalej a skúšať..
Prosím poraďte nejakého dobrého cievneho chirurga. Kľudne aj SS.
kočky, po akej dobe po pôrode sa vám objavila trombóza? ja som 6,5mes. po pôrode a asi 2-3 mesiace ma boli v lýtku, hlavne v noci
@jaruskatt ja dva tyzdne pred porodom
@jaruskatt môže sa objaviť hocikedy
Ja 5 tyzdnov po porode
Prosím vás po akom čase sa tromboza vylieči/rozpustí tromb? Mne sa spravila po cisárskom reze v ľavom lýtku, mám clexane 2xdenne
@nellka21 mala som v ruke. Injekcie som bola zvyknuta.sama somsi pichalaobe cele tehotenstvazj v sestonedeli. Pri tromboze dva krat denne. Jest som mohla vsetko. Nijak ma ten stav neobmedzoval. Tromba sa sama rozpustil.