Trombóza nohy po očkovaní

Ahojte, zistili mi pred 4 mesiacmi trombozu nohy. Stalo sa to po ockovani Astrou. Uz 4 mesiace si picham Fraxiparin 0.6 Forte. Prosim poradte co s ubolenym rozpichanym bruchom. Je tu niekto s trombozou po ockovani?

zuzka565
3. nov 2021

Skúste natierať heparoidom

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@zuzka565 Dakujem ❤️

heidy222
3. nov 2021

Tromboza sa predsa lieci aj peroralne, tj tabletkami na zriedenie krvi, napr xarelto, eliquis. Fraxiparin sa nema dlhodobo uzivat, hrozi odvapnenie kosti. Guidelines jednkznacne preferuju oralnu liecbu.

veronikamich
3. nov 2021

Ja som po očkovani mala problém s krcovymi žilami na nohe. Problém so žilami som mala aj predtým, ale tak sa mi zdá že sa mi to výrazne zhoršilo. Velmi má noha bolela. Teraz je zo už lepšie po 6 mesiacoch. Ale žily mam hrozné 😔

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika_sk000
3. nov 2021

@andrejkahorvathova pichajte do iných miest nejaký čas, do stehien, prípadne ak je možnosť, že Vám to môže pichnúť niekto iný, tak do ramena

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@heidy222 uzivala som mesiac warfarin ale krvacala som po nom z nosa aj z usi. A bolela po nom hlava. Museli mi zmenit liecbu naspäť na Fraxiparin. Ine tabletky mi poistovna zamietla.

heidy222
3. nov 2021

@andrejkahorvathova nemyslela som Warfarin. Myslim lieky novej generacie. Cudne, ze ich zamietli

schatzinkaschatzinko
3. nov 2021

@andrejkahorvathova tak to su teda pekni hajzli. Aky bol dovod?

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@schatzinkaschatzinko vraj tromboza keby bola na stehne, co je blizsie k srdcu, mozem mat ine lieky.

ivik4
3. nov 2021

Mozem sa spytat na tu trombozu sa ako prislo? Ja sa do toho nerozumiem, to si mala bolesti ? Alebo ? A vysetruje sa to ako? Dakujem

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@ivik4 mna ta noha priserne bolela. Tak som isla k obvodnej a ta ma poslala na cievne. Tam mi urobili sono zil..a tam sa ta potvora 6 cm sa ukazala.

ivik4
3. nov 2021

@andrejkahorvathova prosim a to Ta bolelo stale alebo nejak ze si v klude lezala a zrazu iba bolest chvilkova ? Ja viem o jednej pani co ju bolela velmi noha pri chodzi stale, tak neviem ci to moze byt aj sem tam ze par sekund a prestane. To sono zil sa robi ako bezne sono ?

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@ivik4 ano, to sono je celkom sranda, celu ta namazu gelom. Teda cele nohy. A vysetrenie trvalo skoro 30 minut. A noha bolela cely den. Ale nemam ani krcove zily, ani nebola noha opuchnuta. Len bolela ako keby ma trhalo v nej

petamich
3. nov 2021

hepaorid/heparin nie aspon mne hematologicka zakazala - kedze je to oboje na riedenie krvi aj heparoid/heparin aj fraxiparin, mne lekarka kazala potierat octanovou mastou @andrejkahorvathova pripadne zmen miesto - ruky, boky, stehna, do ruk ti zial musi niekto asistovat, je to cele neprijemne :( pichala som po tromboze pred tym nez som presla na waefarin a teraz cele tehotenstvo a 600-nedelie uz mi az do placu bolo

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@miriam11 Mirka bohuzial som cislo v statistike hlaseni neziaducich ucinkov Astry. A mam to potvrdene z Centra hemostazy a trombozy ze to je post vakcinacna tromboza. V ziadnom pripade nechcem tvrdit ze ockovanie je zle. Prave ze ja som bola ockovana medzi prvymi. A tesila som sa z toho, len ma mrzi ze ma to obmedzuje v praci a v zivote.

poopsie
3. nov 2021

@miriam11 🤣moja zaspala si dobu? .. Oficiálne priznávajú zrazeniny a ty jej toto zadreš🤦‍♀️

angi07
3. nov 2021

@andrejkahorvathova ak sa smiem spytat po akom case po ocko sa ti to potvrdilo? Ja som tiez 20 dni po ocko Johnsonom a dneska som pocitovala taku zaujimavu hlboku bolest v lytku ale take obcasne iba ako keby nozom pichali ale ta bolest bola naozaj taka ina ....🤔🤔🤔 nie taka bezna bolest tak som sa zlakla

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@angi07 ja som to citila hned na druhy den.ale na cievne ma zobrali o tyzden. A uz to ficalo😀kazdy tyzden na krv na cievne a potom do centra trombozy.

angi07
3. nov 2021

@andrejkahorvathova oj tak drzim palce aby sa to zlepsilo 😞je mi to luto...

andrejkahorvathova
autor
3. nov 2021

@angi07 ❤️dakujem.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ecko80
3. nov 2021

@andrejkahorvathova Ahoj, prosim Ta, pises, ze ta noha bolela cely den. Bolela nepretrzite, alebo len pri chodzi, alebo v pokoji? Tiez mi zacala bolest v lytku po ockovani (nechcem to zvalit na ocko, ale dovtedy som to nemala). Ale boli ma hlavne v klude. Bola som u obvodneho a vraj ak ma neboli pri chodzi, to je len z pretazenia a vybavene. Bojim sa hlavne preto, ze mam vrodenu trombofiliu a tiez som si pichala Fraxik (pocas tehotenstiev).

dadis
3. nov 2021

@miriam11 Tvoja veta bola hlavne uplne zbytocna 🤦‍♀️.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurorastone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka21
4. nov 2021

@andrejkahorvathova ja som si pri zlomenine pichala fraxiparine do ramena alebo stehna skúste tam