Trombóza a Norethisteron

dadka13
24. júl 2015

Maminky ktoré ste mali trombozu - uzivali ste niekedy liek na oddialenie menzesu - Norethisteron? Bolo to v našom prípade bezpečné? Mne ho predpísal gynekolog po tom čo som mu povedala o mojom zdravotnom stave - ale čítala som doma príbalový leták - a teda už som si nie istá :(

maria1989
24. júl 2015

@dadka13 nie nebrala som. ale prečítala som teraz leták, a na tvojom mieste by som išla za tým lekárom, a spýtala sa ho, či vie o tvojej trombóze.

evadek
24. júl 2015

tak ja som to prave brala kvoli menzesu...ale nie oddialenie ale zastavenie...a lytka ma bolia o dusu....a to som brala nejake 3 dni:( mam to iste co ty...
uz by som to nikdy nebrala...lekar ma aj informoval,ze musime....a kratku liecbu...ze v mojom pripade je to nebezpecne..dnes som na stastie vysadila...

ruthike
24. júl 2015

Urcite nie, prepac, ale mas lekara ignoranta, bud mu ide len o kseft - s farma firmou, alebo nie je velmi erudovany. Ziadny progesteron pri tromboze, ja som bola zdrava baba a dobre ma bolela tepna v stehne. Ani antikoncepcia pre teba.

duun
24. júl 2015

U mna presne to iste! bolesti v lytkach neskutocne.. je to svinstvo a to som to brala par dni. Potom mi znovu to iste urobila provera - ked som ju brala pred umelym oplodnenim. V comkolvek je estrogen, tak koniec, nohy mozem poslat kamsi. Duphaston (progesteron) je v pohode- aspon u mna, ziadne problemy a to som ho pri umelom brala dlho.

Vsetky problemy mi ostali. Do norethisteronu ziadne bolesti, po nom a to je uz 5 rokov, tak v lete ako zacnu horucavy, tak nohy ako sudky, napuchnute len prasknut, bolesti, co sa spat neda.

Sla by som mu to hned strcit naspat. Inak, mne gynekolog tiez vysvetloval, ze ano, je to tam napisane, ale to nebudete mat z toho.. nedaj sa, ty si poznas svoje telo najlepsie a on s nasledkami zit nebude!

evadek
24. júl 2015

ja prezivam teraz take stavy...mam pocit,ze moje nohy-hlavne lytka maju 50 kg..mravcenie..bolest...des...
a to boli asi tri dni brania kvoli zakroku ( kt. sa na koniec zrusil)...

duun
24. júl 2015

jedine, co ako tak pomohlo, bolo mat ich vylozene cim vyssie. Pod nohy aj dva vankuse, pod hlavu nic. Je to nechutne, ale po troch prebdetych nociach do bolesti sa da zaspat aj tak. A spala som v zufalstve aj na zemi s nohami polozenymi na radiatore a cez ne preveseny mokry uterak, aby chladil. Pomohli aj kompresne obvazy, ale nie velmi, treba nafacovat ihned rano, bez toho aby si dala nohy dolu. V lete v teple je to hrozne, ale lepsie ako bolest.
Pomoze tiez studena sprcha, ja som si sprchovala nohy, kym som ich takmer ani necitila od chladu. Zily sa stiahli, na polhodinu pomohlo.
Je lepsie chodit ako stat, chodila som vsade peso, nestala som ak to len trochu slo - obcas sice na mna pozerali ako na debila, ze preco chodim hore dolu, ked si prezeram knihy v predajni, ale neslo to inak.
Kto nezazil, neuveri a zazit to, neprajem nikomu.

dadka13
autor
25. júl 2015

No dik dievcata - ja som mala trombozu 2 roky dozadu ( z nezistenych pricin ) noha ma stale pobolieva , ale nie je to az take strasne. Teraz by sme mali ist na dovolenku a nejako sa mi tak poposuval menzes - ze mi vychadza v prvy den vyletu - tak som skusala ci mam nejaku moznost ako ho nemat .... ale teraz uz neviem.

maria1989
25. júl 2015

@duun berieš nejaké lieky ešte? vessel? mňa keď tak strašne bolia žily, dá mi lekárka na čas lieky, a je to omnoho lepšie.

duun
26. júl 2015

neberiem, lebo mi to zas robilo zle inak, pri jednych ma bolela hlava, pri druhych vysoky tlak.. len pancuchy, lebo vsetci aj tak skonstatovali, ze sa s tym vlastne neda nic robit, len liecit nasledky a najlepsia je kompresna liecba. Nastastie, od porodu sa to postupne zlepsilo a sucasna uroven je znesitelna - problemy su len v lete a to sa da rozchodit. Uvidime, ked starnem, co to bude postupne robit :( ale nejdem malovat certa na stenu.