Zdravim som 29 rocna mamicka ktora si od decemba do marca presla peklom... extremne bolesti na spankoch pomahalo len pojedanie tabletiek vo velkom mnozstve ako novalgin a quarelin a pod... podstupila som vysetrenia alo ortoped (kedze mi predtym aj stahovalo krk) ocne vysetrenie neurologicke kde mi zistili neurogennu tetaniu .. a na krcnom kde mi zistili zlateho stafylokoka...nasadili mi teda atb a sprejik do nosa no a na magnetickej s mozgom len mala neskodna cysta .... bolesti pretrvavali no riesila som vtedy aj bolave zuby a nahodou som zmenila zubarku pretoze moja na mna akosi kaslala a nerobila robotu poriadne .... nova zubarka mi povedala ze mam zapal po precisteni kanalikov bolest zahadne prec.... vsetka ta bolest ktora trvala skoro 3 mesiace kazdy den tak intenzivne bola fuc .. a teraz? stale opravujeme zuby ktore mi dodrbala moja predchaduajuca zubarka no tu zrazu zase ta ista bolest.... tak sa tahali nervy z dvoch zubov . ... teraz ale citim na spanch uz akoby len tlak akoby mi niekto stlacal spanky ... plus mi je na zaludku tazko ... tak po tom vsetkom co som citala mi vychadza ze sa zrejem jedna o zapal trojklanneho nervu...mate niekto podobne skusenosti ? viete mi poradit? Zajtra idem za svojou vseobecnou lekarkou na odber krvy myslite ze ak sa jedna o zapal nervu ukaze sa to vo vysledkoch?
@sonka_miro a nebolo to spojene so zubami? Lebo ja mam ten problem uz 2x a zase ked riesim opravu zubov
@shawlin nie vobec som to nemala spojene zo zubami. A nemozes mat zapalenu okostnicu? Mame tiez tak mala "sikovneho zubara" co jej liecil zub a nakoniec jej len rozniesol.zapal a musela jej ist cast kosti von.
@shawlin ahoj mala som zápal trojklanného nervu a tiež ako sa tu už písalo, napuchnutá polovica tváre , nevedela som ani oko zavrieť a polovicu úst som mala veľmi zvesenú dolu a nevedela som dobre rozprávať. Postihnutá časť tváre mi skrátka nefungovala . bolesti som mala ukrutné , nepomáhali mi žiadne lieky. Ja som to mala v takom štádiu že som musela stráviť 2 týždne v nemocnici na infúziách a následne skoro 2 mesiace rehabilitácií. A nie, so zubami to nemalo nič
pytala som sa mojej novej zubarky ci nemozem mat zapal tak vravela ze keby ze tam mam silny zapal napr korenovy a tak ze by to na snimku videla . ale idem zajtra na odber krvy tak uvidim ze co ... keby ma prekryla atb mozno by pomohlo ... tato nova zubarka len krutila hlavou co mi tamta porobila ...
@sonka_miro ako na to prisla ze ma zapalenu okostnicu? moja doktorka tvrdi ze tam nevidi zapal hmm
@shawlin ona dost opuchla a druhy zubar jej na to.dosiel na to.druby zubar ale.ako presne to uz neviem. Ale na rtg by to asi videla , kazdopadne krv by mala ukazat ak.je v tele zapal
@luccija na neurologii mi potvrdili neurogennu tetaniu ...mala som.uz zachvat z tetanie bolo to ine ...v mojom pripade tie spankove bolesti odozneli ked mi zubarka precistila kanaliky bolo to okamzite prec..a teraz zase to.iste tak tahala nervy a.citim uz nie neznesitelnu bolest ale tlak v spankoch a licne kosti ..
@shawlin ahoj ja som mala zapal trojklanneho nervu, tie bolesti neprajem nikomu. Zacalo to po vytrhnuti zuba/spodnej stolicky/. Boleli ma vsetky zuby, lico akoby mi niekto po lici slahal myslela som, ze sa zblaznim. Po tyzdni cca som bola odoslana na neurologiu a bola mi nasadena liecba liekom Lyrica. To zabralo chvala bohu
@minnkaa ahoj vies co na vine bolo asi to ze mi kazy v zuboch presli k nervom a muselo mi to poskodit nervy... potom co mi nova zubarka davala dokopy zuby to prestalo a sem tam sa to vratilo ked vrtala iny zub.. nervy takto reagovali ..to znamenalo ze problem je neurologickecho charakteru ..sla som teda za novou neurologickou a ta ked videla ze som uz psychicky na dne nasadila mi biston..antiepileptika ... dlhodobo dve polky denne.. a magnezium zvysena davka pri zachvate aj 3x 2 tablety magnezka... preslo to.. ta tetania robila sarapatu ..potom som.uz podstupovala zakroky u zubarky a v pohode.. lieky som brala asi viac jak pol roka nakoniec som ich vysadila ked uz to bolo ok.. a ty to mas ako teraz?
@shawlin no mna bolia zuby a tvar ale skor by som povedala ze tak mierne alebo tak ze si tabletku davat nemusim a tie bolesti sa daju zvladat ale su to celodenne bolesti a tabletky mi aj tak nezaberaju a dost ma to depta ked mi to trva uz skoro rok. Lenze ja vobec neviem ze z coho by sa mi to mohlo podrazdit. Jeden neurolog mi trojklanny vylucil a druhy mi povedal ze sa mohol podrazdit a mam vyskusat lieky. Tak neviem ci je mozne ze by som pri trojklanom nerve mohla mat aj take mierne bolesti
kludne si myslim ze aj samotna tetania .. nasad magnezium vo vyssej davke ukludni to nervovu sustavu … potom jedine asi tia antiepileptika 😕 sama viem ze takto sa fungovat neda
@shawlin ja som mala 2 krat zapal trojklanneho nervu a v oboch pripadoch mi ochrnula polka tvare , raz skoro na 2 mesiace pomohli az rehabilitacie a obklady s parafinom a druhy krat v tehu cca 2 tyzdne , nahrievala som, biolampou svietila a jedine co som mohla brat bola milgama ale zabralo. Mala som ukrutne bolesti hlavy a trhanie a taku.hmusnu bolest ako.je cela ta kost pod okom.