Často mám opary,pásový sa mi na tvári objaví tak 2x do roka.Je to dlhodobý problém..Chcem sa opýtať na tipy,baby čo tým trpíte tiež,u mňa je spúšťačom chlad,studené vlhko,napriklad ked si umyjem vlasy a idem v ten deň von,zásadne príde zápal,keď fúka vietor je jedno či leto,zima.A ako sa chrániť,čelenku a čiapku nosím,ale väčšinou okrem oblasti ucha mi to zasiahne oko aj sánku.Ja neviem,dať si kuklu?Ako vytvoriť nejakú bariéru na tie oči(nosím dioptrické okuliare) a sánku aby som nevyzerala ako úplne nenormálna.Aj tak sa mi smejú,že nosím čelenky,šatky a čiapky keď je ešte relatívne teplo,to je mi vlastne jedno,ale cez tvár niečo dať už je asi moc,neviem.
Ja som mala iba raz pásový opar a pýtala som sa na to imunologicky, či to niečo zle znamená, keď to dostane mladý človek. Ona povedala, že raz nie ale ak by sa objavil viackrát, tak treba to poriadne vyšetriť, tam nemusí byť niečo v poriadku. Ja by som zašla k dr
@snehulak77
@lenka_da vyšetrenia mám absolvovanē už dávno,aj kúru isoprinosinom za sebou bez výsledku.Imunitu ako takú mám v poriadku,iba ten herpeticky vírus sa prebúdza pri každej príležitosti.Mam to už roky.Milgammu beriem tiež v kurach.Posledné 2 roky je pravda,že mám viac stresu a často sa to opakuje a spúšťačom je aj slabý prievan,chladné ráno.
Užívaj pravidelne Lyzín, denne 1000 mg, vo výseve aj 3x denne 2000 mg. Veľmi účinný proti herpes vírusu👍 Značka now ponúka najlepšiu možnosť nákupu v pomere gramáž+ počet kapsúl a cena.
https://www.natima.cz/zdravi-a-krasa/now-foods-...
Info o lyzíne nájdeš dosť na webe napr..
https://www.kompava.sk/esencialna-aminokyselina...
Zvýš aj príjem vitamínu D. Skoré zlepšenie prajem!
Mozno dobra imunologicka by ti vedela pomoct. Ja som sa takto roky trapila s bradavicou na chodidle, kozna mi to vypalovala, obcas to zmizlo, zase sa vratilo, potom sa to zacalo rozsirovat dalej, no des... A este to aj bolelo. Mala som stastie na dobru imunologicku, nasadila mi dlhodobu liecbu isoprinosinom, davku presne vyratala podla hmotnosti. Poklopem si, uz je niekolko rokov fajn. A psychika robi velmi vela, u mna bol spustacom dlhodoby stres.
Jasne, toto je iny problem, ale tiez je to virus.