Trojklanný nerv

tonka68
23. sep 2016

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť, ako liečiť bolesti trojklanného nervu? Niekoľko mesiacov ma liečila neurologička, opäť sa to vracia, akoby to užívanie liekov boli zbytočné...Ďakujem pekne za rady.

cervikpepik
23. sep 2016

@tonka68 ahoj,co si brala?

tonka68
autor
23. sep 2016

@cervikpepik , brala som lyricu a ešte jeden liek, nepamätám si názov, ale látka v ňom je tá istá

cervikpepik
23. sep 2016

@tonka68 viem,ze sa zvykne nasadzovat milgamma tbl alebo injekcne a b12 do sedacieho svalu,tozo bezne robia aj v nemocnici

huahua
23. sep 2016

Sestru rok tak liečili na neuveriteľné bolesti a stuhnutosť tváre - najskôr jej vysekali všetky nevyrastené zuby múdrosti, keď to ani po mesiacoch nepomohlo, tak usúdili, že nimi to asi nebolo, tak ju neurológ začal liečiť na zápal trojklanného nervu - antibiotiká, lieky od bolesti až do zblbnutia a až po ďalších niekoľkých mesiacoch prišli na to, že nemá zápal, ale že nejaká cieva jej tlačí na trojklanný nerv, tak ju cez leto operovali a už je dobre.

ataeb86
23. sep 2016

Podelím sa s osobnou skúsenosťou.Ja som mala zapálený nerv, veľmi mi pomohla návšteva neurológa. Predpisal mi lieky a poradil mi k liekom brať dva vitaminy, sú voľno predajné, vo forme tabletiek: aescin a milgamma. Mne osobne to pomohlo.

tonka68
autor
23. sep 2016

@huahua len nie operácia:(... neraz aj tí lekári tápajú...musím naspäť k neurologičke...ďakujem pekne za odpoveď

tonka68
autor
23. sep 2016

@ataeb86 musím naspäť k neurologičke, Milgamma mi nepomáha ani na ten "vraj" trojklanný nerv ani na bolesti chrbtice...aescin nepoznám...ďakujem pekne za odpoveď
Inak, aké lieky predpísal neurológ k tým vitamínom?

huahua
23. sep 2016

@tonka68 no jej to pomohlo, inak sa nedalo. Urobili jej tuším magnetickú rezonanciu a všetko bolo jasné. Keby jej to urobili skôr, mohli jej ušetriť kopec bolesti a zbytočných liekov.

misiaknunu
23. sep 2016

Ja, ked som mala zápal trojklanného nervu, tak som ochrnula na polku tváre. Trvalo to pár mesiacov. A brala som vitamín E. A pravidelné masáže tváre a rehabky. A ešte mi dávali k tvári lampu s červeným svetlom. Tá neviem ako sa volá. A dostala som to z prievanu cez ucho. Od vtedy ma zvykne bolieť hlava pri chladnom vzduchu a nosím čapice skôr než všetci ostatní.

aknelll
23. sep 2016

Mne predpisali pri zacinajucej bolesti Aulin, ak by bolesti neustupili, tak pregabalin Mylan. Plus este beriem baclofen a nejaky vitamin B.

kaery
24. sep 2016

Ja som to mala 2x.jedine co zabralo-Timonil 300,retard a prve dni ibalgin k tomu.mala som kazdy den ine davkovanie,no 2x to rychlo pomohlo.prvy som trpela...nez zistili co mam.

mia002
17. okt 2016

@huahua prosím ťa a čo to bola za operácia

huahua
17. okt 2016

@mia002 neviem ti to nejako bližšie popísať, ak by si chcela vedieť viac, tak by som sa musela sestry popýtať. Za uchom jej nejako otvorili lebku a oddelili tú cievu od nervu.

sasqia
31. júl 2018

@huahua ahoj. Rada by som sa opytala, ako sa má sestra. Môj otec taktiež takto dopadol s nervom. Operovali, oddelili cievu a pomohlo mu relatívne len na rok. Už má zas neznesiteľne bolesti... a nevieme kam ďalej... ďakujem

huahua
1. aug 2018

@sasqia Ahoj, ona zatiaľ vpohode, uz su to cez dva roky... Myslis, že to sa môže nejako vrátiť späť?

klaudinkax
21. jún 2021

Dobrý večer, chcem sa informovať či môže byť zápal trojklanného nervu vystrelovana až do oblasti medzi lopatkami. Priateľ plakal od bolesti, mali sme záchranku a teda diagnostikovali zápal trojklanného nervu, ale teda čítam ze ma bolieť úplne niekde inde. No jeho boli chrbtica v okolí lopatiek. Ale bolesť presne zodpovedá.

nikulincek
17. jún 2022

@misiaknunu ahoj môjmu mužovi teraz z ničoho nič celá tvár nie len polka. Ako dlho ťa dávali do hromady a z čoho si mala príčinu ,ak sa ťa môžem spýtať. Tiež mu povedali,že to bude zápal trojklanneho nervu nevie sa usmiať nič nepohne mimickymi svalmi. Teraz je v nemocnici. Na vyšetreniach. Ako dlho vám to trvalo on sa bojí,že mu to tak zostane dlhodobo. Tak ho chcem upokojiť,že to bude v poriadku a vráti sa to do normálu.

misiaknunu
17. jún 2022

@nikulincek 3 mesiace ani ťuk. Potom zo dňa na deň som začala hýbať kútikom, obočím a postupne všetko sa vrátilo. Chodila som denne na rehabilitácie, brala vitamíny. Masirovala tvár aj doma. Presne si pamätám ako sa mi to stalo. Umyla som si vlasy a s mokrou hlavou som bola v miestnosti,kde bolo otvorené okno. Už v noci som nevedela spať pre nenormálne bolesti ucha. A na ďalší deň mi to postupne ochrnulo. Zistila som to tak, že som sa išla klasicky napiť z pohára a obliala sa. Proste som sa nevedela napiť. A zrazu som nevedela pohnúť ničím.

nikulincek
17. jún 2022

@misiaknunu och.. muž je teraz s týmto v nemocnici. Ja mám nervy na dranc. Och takáto hnusoba v auguste máme svadbu sa bojí,že mu to zostane dlho a ešte aj na svadbe bude taký a ako v robote bude keďže robí sám za seba stres panika. Tak dúfam,že mu zaberie liečba. Ďakujem za skúsenosť. A nevracia sa to opakovane už si s tým nemala problém