Troje antibiotiká a stav sa mi nezlepšil

10. máj 2023

ahojte dievčatá , chcela by som sa s vami poradiť lebo nemám s kým iným . Koncom marca začiatkom apríla má začalo bolieť hrdlo a sopel . Myslela som že covid nebol to covid . Išla som lekárke a po vyšetrení mi nasadila penicilín . Brala som ho týždeň a niečo a skôr sa mi stav zhoršoval tak som sla znovu a dostala som dalacin antibiotiká a až vtedy sme robili vytery …. V stredu spravený výter a až v pondelok výsledky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zistili mi hemofila infl. , tak mi poslala Zinnat . Priznám sa že som ho nebrala príliš pravidelne nakoľko mi už bolo zle z antibiotík , ani som všetkých 10 tabletiek nevybrala , tak mi poslala pani doktorka ešte jedno balenie . Nachvilku sa mi polepšilo ale už mi je zase hrozné zle , bola som včera na ORL vyšetrení opäť vytery a výsledok až za týždeň !!! Že v utorok mám prísť dovtedy doritricin ale to mi absolútne nepomáha . Prepáčte za dlhši popis , moja otázka znie skôr tak , či mi tak dlhodobo neliecena infekcia nemôže nejako uškodiť alebo sa skomplikovať , naozaj má nekonečne boli hrdlo pri prehĺtaní , z ničoho nič má začne tak škriabať hrdlo a drhnut že som sa v noci skoro dvakrát zadusila lebo som nemohla ani dýchať . Musím vraj vydržať do utorka , čo je týždeň , dovtedy mi žiadne antibiotiká nedajú . Veľmi sa bojím bolesť mi vystreľuje až do ucha som z toho totálne unavená vyčerpaná naozaj ako som nikdy nemala , do toho musím lietať okolo malého bábätka na ktoré som 90 percent času úplne sama . Moc moc ďakujem a prepáčte za dlhy príspevok.

floki1994
10. máj 2023

A dali ti aj niečo do nosa ? Pamycon napriklad? Ja by som do utorka nečakala...sla by som zas k lekarke ...vsak dovtedy sa utrapis a este mozu aj horucky nabehnut

pinkgirl
10. máj 2023

Proti bolesti si daj liek ako panadol alebo Ibalgin. A je dobré kloktať kloktadlom glimbax alebo si môžeš kúpiť sprej fo hrdla glimbax - je to proti bolesti výborný liek.
Čo sa týka čakania ba výsledky, tak to trvá dlho pretože výter - vzorka ide na kultiváciu. To sa robí v laboratóriu a nedá sa to skrátiť. Akonáhle budú vedieť čo ti je, tak nasadia cielenú liečbu. Vydrž to.

bluka2
10. máj 2023

Mňa keď boli hrdlo a mám sopel, ani by mi nenapadlo ísť k dr. Však to vždy skôr či neskôr prejde aj samo. Toľko antibiotík, z toho sa bude tvoje črevo spamätávať aj roky

katarinka89
10. máj 2023

My to iste. Ten istý bacil- tie isté problémy. Ja sa chystám akurát na kontrolné stery.

autor
10. máj 2023

@floki1994
@bluka2 dievčatá ďakujem za podporu ste zlate veľmi . Naozaj ani neviete ako to pomôže že niekto pekne odpovie , že nejak to zvládnem . Ja som síce mama ale som stále take malé veľké lutovadlo a ja si už predstavujem jak mi tá neliecena infekcia spôsobí sepsu atd . 😭😀🤦🏻‍♀️

autor
10. máj 2023

@bluka2 úplne s tebou súhlasím , ja presne takisto . Ale toto je nenormalna bolesť a naozaj som sa dvakrát v noci takmer zadusila tak strašne má Dávilo že som nemohla dýchať a pri prehltnuti slín má začalo Davit dusiť ešte viac bolo to hrozné a vystreľuje mi tá bolesť až do ucha 😭😭😭😭

autor
10. máj 2023

@katarinka89 ahoj to naozaj ? A koľko ti to trvá už ? Ja som toto v živote nemala a naozaj by som to nikomu nepriala…. Čo ti dali na to ?

eeffka
10. máj 2023

Pri bolavim hrdle a sopli si dam kvapky do nosa a sprej do hrdla. Isto nie 3x atb naslepo. Crp ti aapon urobili?

bluka2
10. máj 2023

A skore uzdravenie…

katarinka89
10. máj 2023

Atb 2 balíky, akurát včera som vyhodila krabičku ale volalo sa to nejako Diklo.......nepamätám si presne a mali sme to všetci aj deti aj moji rodicia + celá škôlka ( odtiaľ sme si to doniesli) deti atb nedostali a my áno. No bol to kolotoč, hrdlo, sopeľ, ucho. Hrôza trvajúca mesiace ....

katarinka89
10. máj 2023

@bluka2 ale pokiaľ máš hemofila a robí problemy- treba ho zlikvidovať a nečakaj na zázrak

zuzkaa1991
10. máj 2023

Skuste na hrdlo glimbax kloktat aj sprej maju uz... od bolesti nurofen ak nekojitr aj ibalgin som brala..ja som take mala.3 dni jeden den brutal a to som si dávala každú hodinu daco do hrdla pastilky ake som doma nasla.plus doritricin kloktat glimbax sprej jox .....a nejak dlho sa caka vacsinou den dva sa cakalo na vytier a detail vie lekar dat poznamku ze urgent a ma to rychlo

autor
10. máj 2023

@eeffka no doktorka mi pri prvom vyšetrení keď som prišla že mi to neprechádza povedala že angína a dala penicilín …. Ten dalacin som si vyzobrala ja lebo mi bolo zle a ešte neboli výsledky sterov .. a Zinnat mi už dali cielene na hemofil , ale nepomohli . Na doktorky nemôžem povedať krivé slovo sú zlate všetky . Len teda mi to neprechádza tak zobrali znovu vytery ale je mi hrozné že až týždeň na to čakať 😭😭😭

patus_2
10. máj 2023

Keď ti nezabrali 3 antibiotiká a pôjdeš na kontrolu tak dostaneš štvrté? Skús niečo prírodné, napríklad tinktúry z kapucínsky, koloidne striebro, posilni si imunitu, je veľmi veľa rôznych prípravkov. Užívaj vitamíny - D, C, určite aj zinok a selén. Mne sa na hrdlo najviac osvedčil sprej Jox. Môžeš skúsiť kloktať propolisovu tinktúru.

bluka2
10. máj 2023

Či okrem toho, že sú zlate, sú aj kompetentne

autor
10. máj 2023

@zuzkaa1991 to naozaj ? Mne sa tiež zdá že veľmi dlho to je 🥺 na prve výsledky som čakala od stredy - c stredu výter v pondelok bol výsledok . Teraz mi pani orl doktorka povedala že mám prísť o týždeň , čo je v utorok . Och ja si to naozaj neviem predstaviť . Možno keby som bola bez malej v práci by som to zvládla ale takto doma na materskej s malinkym babom … 🥺 hlavne sa bojím nech to odo mna nedostane

autor
10. máj 2023

@eeffka krv mi brali ale to hneď povedali že ten zápal tam vyjde …

zuzkaa1991
10. máj 2023

Tak zavolať co robit ze.vas.to boli...ale.skuste dva dni glimbax mne to lekar minulý rok odporúčil a fakt topka odvtedy. To.mame pravidelne doma hneď ako citime hro.kloktam tak muz aj nasa.mala dcera.uz ;) takze.chodte zajtra si kupit ;)

autor
10. máj 2023

@katarinka89 presne tá posledná veta … nikdy by som tomu neverila a to má teda za moj dlhší život trápilo hrdlo viackrát ale vždy maximálne týždeň aj bez cielenej liečby atb , pri atb som bola po dvoch dňoch zdravá jak rybicka . Ale tento hemofil to je naozaj strašne . Vlastne naozaj , u mna je to už mesiac a pól čo sa trápim . Hrozné 🥺

katesocka
10. máj 2023

Ja som mala v decembri hemofila. Bola som mesiac pred pôrodom, brala som atb 3 krát. Na bolesť hrdla pomohol asi spomínaný Glimbax. Ale teda asi 2 týždne pred pôrodom mi zaľahlo v pravom uchu a ledva som na neho počula a trvalo to skoro mesiac a doteraz ma to ucho ešte trápi. Neviem na 100% povedať či to bolo z choroby, ale teda ja si to do súvisu dávam.

hariet
10. máj 2023

My to iste. Po tyzdnovej bolesti hrdla nam hned zabrali atb Penlac, synovi to udrelo na ucho, tiez musel vybrat atb. Snad aj tebe uz nieco pomoze, je to humus ten hemofil😣

lulu2014
10. máj 2023

Ahoj. Chod na ORL nech ti to cele zhodnoti. Drzim palce.

viera27
10. máj 2023

Teraz som mala zapal mandli,3 tyzdne dozadu a taky hnusny,ze som este nezazila. Na bolesti hrdla inak analgetikum,strepfen cerveny pomaha,ale nikde som nezohnala (vypadok). Ja som myslela ze zosaliem od bolesti. A vela caju s medom. Trvalo to tyzden,skoro bez spanku,co som sa na bolesti hrdla budila kazdu polhodinku. A tych hlienov.... Ale hlavne ti chcem povedat,kup si probiotika. Ja som si kupila,nebrala som ich (lebo som sprosta). A o tyzden nechci vediet,skoncila som na pohotovosti. Z blata pod odkvap.