Triamcinolon masť - skúsenosti

5. okt 2022

Dobrý deň,máte skúsenosť s touto mastickou? Syn má rok a 5 mesiacov a keď sa mu snažím troška stiahnuť tak mu to akoby vyjde von a troška scervenie. S močením problémy nemá,nebalonikuje, neplače. Len mu to nejde dole. Čítala som recenzie na tento krém. Poprípade odporúčania na niečo z riadne čo pomáha? Okrem pinda masti,tá u nás nula bodov. Vdaka

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taktotedanie
5. okt 2022

Je len na predpis od kozneho
Sama ziadne maste nenasadzujte bez predoslej konzultacie s lekarom

stanulienkat
5. okt 2022

Je to antimykotikum. Treba ho dávať naozaj v prípadoch, keď to treba a mal by ho ordinovať lekár a nie mamičky na modrom koníku. Lebo narobíš viac skody ako úžitku.

joesvk
5. okt 2022

Pre synčeka na tieto problémy s "pipíkom " dávaj nejaký jemný krém,určite nie Triamcinolon kortikoidový.Nám detský doktor odporúčal očný Ophtalmoframykoin,keď bol syn malý.

anavixy
5. okt 2022

1,5 rocnemu dietatu este nemusi vybehnut cely zalud, ci hej? Nie je na to este cas? A co mu ocervenie, predkozka?

petkasaurus
5. okt 2022

Tak odveci.. Ja som tuto mast pouzivala kvoli zapalenym kútikom na ustach a hned pomohla.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. okt 2022

Áno,keď sa snažím mu troška stiahnuť tak mu scervenie

autor
5. okt 2022

@joesvk krém na očka mu pomôže s tým aby som mu troška mohla stiahnuť predkozku?

anavixy
5. okt 2022

Ja by som jeden a pol rocnemu dietatu predkozku nestahovala, je ok a aj ziaduce ju pri kupeli “požmolit”, trosku stiahnut co to da… nech si dieta aspon zvyka ze je to ok a nauci sa neskor aj sam. Ak sama vidite ze ma z toho problem, zacervenanie, bolest, trhlinky (tie su zasto mikroskopicke a vznika (aj) z nich fimoza), vobec by som nepokracovala. Na odlucenie predkozky (co sa deje samo na zaklade hormonov a vyluckov zliaz), ma este cas. AK mu chcete pomoct alebo predist niecomu, na co si skor zarabate predcasnym stahovanim, mozete aplikovat slezove kupele alebo slezovu mast. To si myslim ja, ako detska sestra so zaujmom o modernu medicinu.
Prikladam aj nazor lekarky, ktora ma nie len zaujem ale aj titul. 😄 🙏

Co sa tyka kremu do ocka, tak konkretne ta mast (co je asi hlavny ucinok, premastenie, resp. lubrikovanie) je antibioticka, na jednej strane pomoze pri pripadnej infekcii, na druhej strane moze zahubit bakterie, ktore su prirodzenou mikroflorou. V podstate s rovnakym ucinkom mozete pouzit klasicky framykoin.

ileas
23. dec 2022

Zdravím. Nemá niekto na predaj zvyšnú masticku Triamcinolon? Ďakujem