Ahojte prosím o pomoc....posledné 2 týždne ma bolí osmička...bolí ma vždy lebo mi rastie ale väčšinou to po pár dňoch prejde...teraz sa to len zhoršuje a to celé opuchnuté bolí ma aj ucho kosť ostatné zuby krk no proste celá ľavá strana....zajtra idem k zubarke...len ma zaujíma aké mám možnosti keď som tehotná?? Som na začiatku tehotenstva ešte len v piatok som to zistila...Najradšej by som ju dala von ale rontgen neprichádza do úvahy že?? A čo injekcia keď sa rozhodne ju dať von?? Dá sa vôbec trhať zub keď som tehotná?? Bolesť je to neskutočná už som z toho zúfalá...poraďte nech viem čo ma čaká...vdaka
Ja som trhala osmičku v tehotenstve po 13 týždni to nie je problém
Ahoj. Aj mne trhali zub asi v 7 mesiaci aj s injekciou na umrtvenie. Rontgen ti urcite robit nebudu, mne ho hned vytrhli a mala som pokoj.
Horšie by bolo keby si mala krivé korene podľa mňa a bez toho röntgenu ti to nezistia ako nechcem strašiť ale to väčšinou osmičky majú. Ale ak to máš v tak strašnom stave ten zápal tak rozhodne vytrhnúť keďže ten zápal ti ide do krvi a osobne si myslím že to potom môže mať vplyv na bábätko. Neviem v kolkom si týždni ale určite sa poraď so zubarom. Držím palce...
Ahojte žienky ďakujem za odpovede..ja som ešte len teraz zistila zeo som tehotná..čo viem tak v neskoršom štádiu to be je problém ale v ,rannom tehotenstve netuším ako to je....hneď zajtra utekám k zubarke a rozhodne chcem aby šiel vonku...ja som mala aj strojček lebo mám strašne málo miesta a na tej osmičke vidím že nemá kde rásť aj preto myslím že to tak boli lebo tlačí na ostatné zuby a cítim ju až tam kde sa hýbe sánka .v tom kĺbe....ešte raz vďaka ....
Neboj, zubarku upozorni ze si tehotna a ona sa podla toho zariadi. Injekcie posobia iba lokalne v mieste pichu. Jedine co tak sa do tela dostane minimalne mnozstvo adrenalinu, preto sa v tehotenstve pouzivaju injekcie pre kardiakov. Zubari sa tym chrania ked povedia ze v prvom trimesti injekciu nepodaju lebo v tomto obdobi je vysoke percento potratov. V skutocnosti nie su dokazane ziadne nepriaznive ucinky na plod, naopak ked si v strese a bojis sa tak sa ti uvolnuje stresovy hormon co je niekolko nasobne viac adrenalinu pre plod ako jedna injekcia. Myslim ze pokial to nemas urgentne tak ti nieco da na ten zapal a trhanie odlozi na druhy trimester. Pokial uzna ze zub musi von, tak musi von. Ale neboj bez injekcie ti ho trhat nebude.
Mne trhal osmičku pred par mesiacmi, keď som bola myslím že vo štvrtom. Povedala som, že som tehotná, dal injekciu a hop sup, zub vonku. Predtým sa ho snažil opraviť, no žiaľ po týždni začal bolieť, tak sme ho radšej dali von. Sam mi povedal, že určite lepšie, ako si ho nechať pobolievat.
Ahoj.Ja som sa pýtala minuly týždeň svojho gynekológa azdroj povedal mi,že iba treba povedať u zubára že si tehotná a oni UZ prispôsobia injekciu požiadavkám a že to určite neublíži dieťatku.No na snímok zubov nechod.
S osmičkou som mala problem taký istý ako ty pred 4rokmi ani jesť ani piť bolesť ucha,uzlín,krku no všetko a nakoniec mi ju vytrhli ale tak,že mi pol pusi rozrezali,nedala sa im chytiť ... tak som potom ešte trpela ďalšie dva týždne 😥😥😥
A potom už v pohode.
@whatever1 ďakujem ukludnila si ma..mám zasebou už 3 tehotenstva z toho jeden potrat tak som opatrnejšia...už teraz fungujem na paralelne..skladala bez liekov ale to nedám...bolesť zubov je horšia ako pôrod do kelu....
@janulka2811 presne ako ja....tiež nie je úplne vonku a nebude závod ju chytiť tak som zvedavá...ale aj keď je zdravá chcem ju vybrať keď to bezpečné pre dieťatko....lebo tak sa trápiť to je katastrofa
@michaella94 ja ta chapem,tiez som sa strasne bala ist k zubarovi.V prvom trimestri mi vrtal tak mi pichol len polku injekcie tu setrnejsiu. A v druhom trimestri som si tiez pytala mensiu davku. Pytala som sa aj gynekologicky, potom este jednej aj v nemocnici na vysetreni dalsieho gynekologa, a vsetci jednoznacne povedali ze injekcia sa moze davat. Tiez som sa pytala znamych, presla cely internet atd😂takze nestresuj sa zbytocne, zubarka je odbornik, tak urcite urobi co uzna za vhodne a co bude pre teba aj pre male najlepsie.
@whatever1 ďakujem 😊 ja sa snáď 1x v živote teším k zubarke...som sa asi zbláznila z tej bolesti 😂 ostáva mi len veriť jej...ešte raz ďakujem za povzbudenie 😉
@michaella94 v kľude môžu trhať ..mne vyberali operatívne 8 spodnú sekali brúsili ťahali a sili v 30 TT cca jedine že nemôžeš proti bolesti ale v pohode som to zvládla aj na paralelne 2 krát do dňa 🙂hlavne dobre chladiť 🙂
@michaella94 aha,no to uvidíš ... no ako prišiel primár a povedal,nachystajte zelenú ruzku už som vedela,že je zle 😕😕😕 no po hodine trápenia bol kľud aspoň s tým,že mi to vytrhli ,zašili atď a potom ešte dva týždne ... no ale neviem čo si dáš od bolesti,mne nezaberal ani ibalgin 800 od bolesti,nechcem ta strašiť nič, ale bola to ozaj otrasna bolesť a nebola som ani tehotná 😱
Bola to vacsia bolesť než predtým 😟 a to mám dost vysoký prah bolesti...
@michaella94 mne trhali na pohotovosti pred 2 tyzdnami osmicku lebo ma tak zacala boliet ze som nevedela vydrzat a v pohode ani lieky som nemusela brat od bolesti az posledne 2 dni ma zacina bolet ta rana.
@janulka2811 jezisi nestras autorku😂to je u kazdeho individualne... Priatelovi trhali 8cku teraz pred nedavnom, behom 10minut uz bol vonku z ordinacie vysmiaty. Este isiel do prace a bol v pohode ani od bolesti nic nebolo treba..
@whatever1 nikoho nestrasim ... no viem čo robili mne a čo ju môže čakať,keďže ju nemá celú vonku ... a keď jej ju vytrhnu bez chirurgického zákroku si iba oddýchne ... ja som s 8 mala dosť zlé skúsenosti a to mi jedna klientka čo sedela vedľa mňa povedala,že to je hneď a nebolí to 😂😂😂
No zo 6tkou ked mi trhali problém nebol žiaden 👍
Tak osmičky sú zákerné, mne trhali hornú a ani som o Tom nevedela za pár sekúnd bola von. Keď išla von dolna, trápila som sa týždeň, zubár ma poslal len na konzultáciu na chir. stomatológiu a tam keď ma videli išli hneď na to - zub totálne zapálený, analgetiká nezaberali absolútne, pilili, rezali, ťahali na niekoľko krat, predychavali so mnou, striekali má vodou a po 40minutach bol von, zašili a hotovo. A to mal chudák zub ešte zahrnuté korene...
Takže nie je osmička ako osmička, dokonca ani v jedných ústach, každopádne nič sa nevyrovná potom tomu pocitu úľavy, že už je pokoj. Ja som tak plakala že to mám za sebou a to som 26rocna krava 😂
Verím že s dobrou lekárkou sa to zvládnuť dá 😉 držím palce
Baby ja sa nebojím....ja sa tam teším a nech mi stekajú aj 2 hodiny len nech je už von lebo sa zbláznim.....taká mrzuta a ubolena som nebola za celý život ako teraz.....zajtra dám vedieť ako som dopadla....držte palce
@michaella94 no ako????? 😮
jaaaj som uplne zabudla 😀 takze neurobila mi nic...ze aj tak moze boliet ked zub rastie a musim vydrzat na paralene...trhat ho moze aj v druhom trimestri ☹
@michaella94 Skoda😞myslela som ze uz budes mat pokoj... Brat paralen kazdy den tiez nie je dobre. Povedala si zubarke, ze ta to boli tak ze bez liekov vobec nevydrzis? Vacsina zubarov je toho nazoru ze tehotna by nemala trpiet a ze dlhodobe uzivanie liekov, stres a mozna infekcia by mohla plod ohrozit skor ako neaky zakrok...byt tebou ak sa to nebude zlepsovat tak skocim na pohotovost k inemu zubarovi.
Áno viem o a hovorila že nie je problém ale prvý trimester je vraj riziko a ja som už raz potratila.....ale musím povedať že včera už som to dala bez liekov a dnes už je to lepšie....tak hádam že sa to bude už len a len zlepšovať...ale hneď ako prejdem do druhého trimestra idem k nej že ho chcem vybrať aby sa to nezopakovalo....ja som myslela že sa rozplačem keď mi povedala že mi nepomôže....dala mi taku ústnu vodu čo trošku tlmí bolesť ak dezinfikuje aby sa tam nedostala infekcia ale môžem ju užívať len 2 týždne..... 😊
@michaella94 skus si dat vatu do ucha. Mozes mat aj prievan. Mna tak bolia osmicky ked mi rastu, ale aj ked mam prievan. A tiez na zaciatku tehu som mala to iste a na pohotovosti iba mi to precistili.
@michaella94 ahoj, pokiaľ ja viem v dnešnej dobe to nieje nič nezvyčajné.. Radšej so zubom von ak má aj zápal ako trpieť a bolesť neskôr prenášať aj na baby.. Lokálna anastezu vplyv na plod nemá, rontgen sa neodporúča ale tiež v dnesnej dobe pri rontgene zubu a ochrannej veste cez bruško by to malo byt znesitelné.. Určite zubárovi povedz, že si tehotná ale myslím, že problém pri trhanie a anesteze to nebude.. 🙂