Trhanie zubu - strach

slavka1957
9. dec 2024

Ahojte, týždeň mam také tupé bolesti pod hornou osmičkou, ktorá je mŕtva. Bola som v piatok na pohotovosti a pani doktorka mi dala ATB že podľa nej ma len prefuklo-nič mi nerobila. Dnes som bola u svojej zubarky aj s RTG a poslali ma na trhanie toho zubu 😔 Ja som si myslela že mi ešte nejak ten zub ošetria ale vlastne som dostala hneď len papier na trhanie tak som z toho v šoku 😔 strašne sa bojím a som tak psychicky z toho dodeptana, že ďalší zub von 😭nechuti mi ani jesť, zle spím ….hovorim si sú iné choroby veci, toto sú zuby ktoré sa dajú ešte nejak nahradiť . Ale nejak mi to nepomáha😔

zobaka
9. dec 2024

ukludni sa, naco ti je osmicka? ved sa nic nedeje, mne ked tahali osmicku, bola von asi do minuty, ale ja som nesla ku klasickemu zubarovi, co by ma trapil pol hodinu v kresle s trhanim, ale rovno na stomatochirurgiu, kde vedia ako na to

ivik4
9. dec 2024

Pre boha upokoj sa, mne osmicky tahali v nemocnici pocas tehotenstva a tu som. Zvysne 2 idu von teraz v januari
Bud rada ze vazne choroby neriesis 🙄

slavka1957
autor
9. dec 2024

@zobaka vies ja mám už 7 zubov svojich vin, od mala mám strašne problémy so zubami a keď sa mám rozlúčiť s ďalším tak mi jw z toho strašne, plakala som ako malé dieťa, normálne som nechápala ako ma to môže položiť a to som naozaj v živote musela prežiť iné veci 😔 akokeby dom stále čakala že prestane bolieť , fakt som hlúpa

slavka1957
autor
9. dec 2024

@ivik4 áno ja som rada, len vieš u mňa je to to že nemám dosť už svojich zubov a každý ďalší ma takto zoberie:( ostanem bez zubov a to nemám ani 40

personality
9. dec 2024

@slavka1957 a ktoré máš už vonku? Sedmičky, osmičky? Alebo aj nejaké vpredu? Máš nejaký nejako nahradeny?

personality
9. dec 2024

Neprezivaj to, ved aj tak osmičku nepotrebuješ. A aj tak je zla, tak na čo by Ti bol zub, čo by Ti spôsoboval bolesti?

slavka1957
autor
9. dec 2024

@personality väčšinou stoličky vzadu a predok mám robený mostík 7 zubov- to mám na svojich. Ale zo 6 stoličiek mi chyba

aandrea9
9. dec 2024

@slavka1957 a co povedala tvoja doki, videla ten rtg vôbec?

slavka1957
autor
9. dec 2024

@aandrea9 to neviem. Lístok mi doniesla von len sestrička. Normálne uvažujem že zajtra ráno tam zas pôjdem 😔 už si prípadam ako debil. Na pohotovosti mi len pozrela zubárka do úst a trraz moja mi po sestričke poslala lístok na trhanie a reálne mi zub nik nepozrel. Akurát vedia zo snímku že je mŕtvy

aandrea9
9. dec 2024

@slavka1957 som sa teraz stratila. Ten zub ti nebude trhat tvoja zubárka? Nie som odborník ale môj zubár vždy hovorí, že osmičky je dobre zachrániť ak sa dá. Pilierovy zub pre prípadný mostík.

slavka1957
autor
9. dec 2024

@aandrea9 nie poslala ma k inému zubárovi 😔

aandrea9
9. dec 2024

@slavka1957 konzultuj ešte s tým zubarom. Aj mrtvy zub sa dá zachrániť. Alebo zmeň zubarku ak sa jej nechce pracovať a zachraňovať zuby.

koniarova
10. dec 2024

@slavka1957 konzultuj to s tým druhým zubárom. Nebuď nešťastná. Daj si dorobiť implantáty..Je to síce veľa peňazí,ale postupne sa to dá zvládnuť.

slavka1957
autor
10. dec 2024

@koniarova ďakujem už som bola pri svojej, vysvetlila mi nejaké veci ale opäť nik mi do úst ani nepozrel, asi ako vravíš musím sa s tým nejak vyrovnať že prídem postupne o zuby a bude treba náhrada, vieš kebyže mi chyba kde tu jeden dva ja to dam dorobiť len v mojom prípade je to už viac zubov plus neviem či by som to chcela robiť po častiach a už nerobila všetko naraz 😔zle mi je z toho nejem nespím už nech ti mám za sebou

slavka1957
autor
10. dec 2024

@aandrea9 len ona ma už poslala na tu extrakciu k nemu rovno na zákrok a pochybujem že mi už bude niekto pozerat zub keď prídem objednaná na trhanie 😔

kiki68
11. dec 2024

No co, pojde von, zase nechavat to je nebezpecne, ved napichaju to a pojde pekne von. Mne 8micku vytiahliza dve minuty, tiez strach, sestricka mi drzala ruku, zrazu lekarka, ze mame hotovo, ja ze cooo, ona ze ano.

heln
11. dec 2024

@slavka1957 naozaj sa nerucaj kvoli osmicke, je mrtva, osmicky zvyknu byt problematicke, rychlo sa kazia, mozu tlacit na nerv, kolegynu bolelo z osmicky ucho, inej sa upravila menstruacia po vytrhnuti....
a neboj sa, pichnu ti, o par minut bude vonku, tyzden poboli a bude dobre.