Trhanie zubu múdrosti

nika123477
5. máj 2022

ahojte budu mi trhat zub mudrosti mam tam len ako take spicky strasne sa bojim .... boli to? a musia to aj zasivat? a ako dlho trva trhanie ? dakujem za odpoved

jankasamulko
5. máj 2022

@nika123477 mam to za sebou pred troma tyzdnami. Vyberanie nebolelo po injekcii vobec, to by som sla hocikedy. Az po odzneni anestezi to zacalo boliet a riadne. Mohla som len Paralen kedze som tehu. Zozen si urcite nieco silnejsie. Ale do rana som opuchla a tym aj bolest presla. Brala som aj ATB. Vobec sa nemusis bat. Mne nebol vyrasteny, bol nalezato, takze aj zasivali. Vlastne ho netrhali ale rozpilili a po kuskoch vybrali. Cely zakrok bez pripravy osem minut

manzanillaa
5. máj 2022

@nika123477 mne trhali 7cku aj 8cku,po injekcií som nič necítila,ani šitie a ta 7cka bola už rozpadáva,že len kúsok trcal a pohoda,u mňa to trvalo ešte menej ako 8minut😁a najlepšie, po zákroku žiadny opuch,ani bolest😉”

maribell
5. máj 2022

@nika123477 ahoj, ja som sa tiež strašne bála. Aj zubár, že čo som taká bledá, veď už niesme v stredoveku 😅 .. dal injekciu a v pohode, cítiš iba tlak ako ho ťahá alebo páči, bolesť žiadna. Ja som ho mala pod ďasnom, čiže rezal a následne zašíval. Môj prípad bol trochu komplikovanejší, čiže trval dlhšie, ale naozaj bolesť žiadna. Akurát keď odznela injekcia, vtedy to začalo bolieť ...👍 takže zákroku sa nemusíš báť.

nika123477
autor
5. máj 2022

@jankasamulko takze v pohode nemusim sa bat.... ja tam citim iba take dva spicky .... dufam ze to zvladnem ... lebo sa fakt bojim

nika123477
autor
5. máj 2022

@maribell no ja citim dve spicky ked si prejdem jazykom ja sa strasne bojim aj toho zasivania ... neviem ci to robia stale alebo len v urcitych pripadoch... ja som sa pytala aj zubarky ci mi tam bude nieco rezat ale povedala ze nie ....

nika123477
autor
5. máj 2022

@manzanillaa dufam teda ze to zvladnem ja sa strasne bojim ....

maribell
5. máj 2022

@nika123477 to zašívanie vôbec nie je cítiť, keďže ešte účinkuje injekcia. Naozaj, keď budeš mať zatvorené oči, tak ani nebudeš vedieť čo ti robí... 👍

jankasamulko
5. máj 2022

@nika123477 po skusenosti nie je coho sa bat. Ja som sa tiez ale velmi bala, nevedela som co ma caka. Clovek sa prirodzene takychto veci boji. Urcite to zvladnes. Len mna to bolelo po, velmi, ale len do rana. Paralen zaberal len malo

nika123477
autor
5. máj 2022

@maribell a zasivaju stale alebo len urcitych pripadoch?

maribell
5. máj 2022

@nika123477 to ti žiaľ neviem povedať 🧐 ..ale naozaj sa nemáš čoho báť, aj keby šili ☺️

nika123477
autor
5. máj 2022

@maribell dobre dakujem ti a tebe ked sili tak ti dali tie rozpustne nite??

maribell
5. máj 2022

@nika123477 áno 👍

nika123477
autor
5. máj 2022

@maribell no dufam ze to zvladnem lebo uz teraz mi je zle z toho.... dufam ze to nebude hrozne

anicka182
5. máj 2022

@nika123477 trhali mi obe horne osmicky v jeden tyzden, nesili mi to dokonca bez opuchu a bez bolesti aj po odzneni injekcie ;) hlavu hore

nika123477
autor
6. máj 2022

@anicka182 a mozem sa spytat mali ste ich uplne vyrastene? lebo ja tam citim iba take spicky .... ja sa najviac bojim asi toho sitia .... dufam ze to zvladnem..

nestastna21
6. máj 2022

Mne ho trhali tak ze som ho mala celý dasne, takže to trvalo dlhšie ako bežné trhanie. Samotný zákrok vôbec neboli. Po od znení umrtvenia to boli asi ako každá rana, nič priserne.

nika123477
autor
6. máj 2022

@nestastna21 ja citim take spicky vonku uz ... dufam ze to bude v pohode ...a ze to zvladnem

anicka182
6. máj 2022

@nika123477 ano mala som ich uplne von uz. Ale predtym ked mi este len vychadzali tak jedna sa nechcela prerezat, tiez som mala von len špičky a bolelo to jak slak, zubarka mi pichla injekciu dasno okolo suba uvolnila obstrihala, nesila len nechala zahojit a zub sa predral von sam potom uz.

amiaja
7. máj 2022

@nika123477 mne trhali obidve horne osmicky a uplne v pohode boli za minutu vonku. Z jednej uz bolo odlomene tak som sa bala ze to nepojde na jedenkrat ale islo.
A pred tyzdnom mi trhali sestku ale tam uz boli len korene tak to trvalo trosku dlhsie. Aj som uz videla vsetkych svatych ale nie od bolesti ale od strachu🙈😂
V kazdom pripade bez sitia a ani bolest po injekcii nebola.
Drzim palce, to zvladnes.

nika123477
autor
7. máj 2022

@amiaja dakujem dufam ze hej .... lebo mna zvykne ajj napinat ked mi robi nieco vzadu ale dufam ze ked da injekciu tak to bude v pohode

amiaja
7. máj 2022

@nika123477 aj mna napinalo ale az ked mi ho uz vytrhla a dala tampon na zakusnutie. Aj sa ma pytala ze ci to zvladnem alebo ho dam von🙂 ale predychala som to.
Nic to nie je a to som ja mala obrovsky strach z trhania zubov, zvladnem hocico ale trhat zuby konecna😂
To das. Hlavne na to nemysli ze co ti robi.

nika123477
autor
7. máj 2022

@amiaja ved aj ja hocico ine dam ale zubar....to je pre mna hroza mozno preto ze ked som bola mala zubarka mi zavrtala do dasna .... a od vtedy to je hroza u mna uz tri dni pred tym nemozem nic jest lebo mi je tak tazko od zaludka

nika123477
autor
9. máj 2022

tak nakoniec som to zvladla dakujem vam vsetkym 😊 vobec to nebolo take hrozne ako som sa bala ani som sa nenazdala a zub bol vonku

amiaja
9. máj 2022

@nika123477 super, vidis ze si to zvladla. Uplne si viem predstavit tu ulavu co na teba potom prisla😄
Mas to za sebou, uz sa to len zahoji🙂

nika123477
autor
9. máj 2022

@amiaja no to hej je to ulava.... nastastie to bolo velmi rychle ani 5min a zub bol vonku... dokonca ani bolest neni velka zabral jeden paralen .... uz len cakat pokym sa to zahoji

31majka12
15. sep 2023

@manzanillaa ahoj a namiesto tých zubov 7a8 máš implantáty či nič?

sickynickyobsadene
15. sep 2023

@jankasamulko preco si ho dala von keď si bola tehu? Robil problémy?

manzanillaa
15. sep 2023

@31majka12 nič,pri usmiati mi to nevidno, pri jedeni mi to nijako neprekáža,všetko je ôk. Iné by to bolo,keby to boli predné zuby

jankasamulko
16. sep 2023

@sickynickyobsadene ano bolel. A ked ho vybral bolo vidiet zapal a hnis. Ale zvladla som to. Bolelo to len v ten den. Do rana som opuchla a prestal boliet. Malicky ma uz 10 mesiacov a je v poriadku. brala som aj atb a prvy den aj Paralen

mira0611
16. sep 2023

@nika123477 ahoj, mne trhali vsetky 4 osmicky, prve 3 dni su take bolestive, ale da sa to vydrzat s ibalginom, potom je to lepsie a lepsie, 2-3tyzdne a vsetko bude okej.
Ja som sa vela trapila s osmickami kym som sa rozhodla ich vytrhnut, len lutujem, ze som to nedala skorej.
4.osmicka mala nakrivo koren, tam som brala aj atb a chirurgicky bolo odstranene, poviem ti znova by som to bez rozmyslania podstupila.
Najlepsie rozhodnutie v mojom zivote.
Noci som sa trapila s tymi osmickami, zapal dasien...smrdelo mi z ust kvoli zapalu, ta hamba....😔