Trhanie zubov z estetického hľadiska

iveta7677
18. jan 2022

Dobrý deň, chcela by som sa s vami poradiť. 18 ročný syn má už cca 1 rok strojček na horných zuboch. Zuby sa mu pekne vyrovnali, avšak dosť vystúpili a podľa čelustnej ortopedičky treba vytrhať 2 horné štvorky a tým pádom by sa zuby posunuli a neboli by vystúpené. Ja som sa však rozprávala s jednou známou a ona povedala, že jej dcére 4-ky tiež vytrhali. Najprv mala zuby dobre a potom sa tie zuby rozišli a má tam medzeru. Chcem sa spýtať či nemáte skúsenosť s takýmto prípadom? Ďakujem.

hori
18. jan 2022

ja mam štvorky vytrhnute od 8 rokov, teda odkedy mi narastli, zubari hned zhodnotili, ze pre vsetky zuby v ustach miesto mat nebudem... medzery nemam, je to akurat... kedysi to myslim bol dost bezny zakrok...

lilke
18. jan 2022

Sestre tiež v detstve vytrhli 4-ky, zuby sa jej samy poposuvali, bez strojčeka, má ukážkový chrup. Ale tiež nemala ani 10 rokov.

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
18. jan 2022

@iveta7677 zaujímavé, ja som nosila ako dieťa tiež strojček, ale najprv sa 4ky vytrhli a potom nastúpil strojček, ja som mala úzku klenbu a teda predkus.... 4 roky strojček a zuby boli na poriadku, žiadny posun, až po 40tke

lalulola
18. jan 2022

@iveta7677 tiež mi vytrhali horné štvorky kvôli strojčeku, mala som očné zuby vpredu hore ako upír...potom sa mi pekne posunuli

oli18
18. jan 2022

Dcére tiež vytrhli horne štvorky a nosila potom strojček. Má 36 r a zuby ako z reklamy.