Trhanie zubov pod narkózou

ivetka1445
12. mar 2023

Ahojte prosím vás kde v okolí Levíc sú ochotný vytrhat zuby v anestéze ? Potrebujem dať všetko von a chcem to naraz mám to strašné hnilé zápalene a furt trpím len silnými bolesťami poprípade kto má skúsenosti budem veľmi rada ak sa o ne somnou podeli

gemerka17
12. mar 2023

@ivetka1445 zväčša veľké kliniky ponúkajú túto možnosť. Obyčajný zubár nie. Ale bude to pekelne drahé. Cez poisťovňu jedine na stomatochirurgickej klinike v nemocnici. Tých je ako šafranu. Na také ošetrenie musí byť dôvod a myslím, že poisťovňa toto neschválili. Čiže ak to chceš hľadaj kliniky v okolí, tie sú väčšinou vo väčších mestách.

ivetka1445
autor
12. mar 2023

@gemerka17 Veľmi pekne ďakujem🙂

gemerka17
12. mar 2023

@ivetka1445 a ešte dodám, že ak chcete ísť pod narkózu, tak kliniky treba obvolať, či to aj reálne robia. V cenníku síce majú túto možnosť, ale napriek tomu to nerobia (ono tam treba mať normálne anestéziológa pri zákroku a interné predoperačné vyšetrenie). Inak je ešte možnosť aj rajského plynu (aj pre dospelých to majú). Na slovensku to nie je veľmi rozšírené, ale jedna klinika v BA to má. Je to lacnejšie ako celková anestéza a mohlo by to pomôcť v celkovom strachu zo zákroku, ak chcete to tak riešiť všetko šup šup.

cacianka
12. mar 2023

Ak v okolí lv nenájdeš, skús stomatokliniku v Ba na Heydukovej. Myslím že sa tam platí cez poisťovňu a nadštandard sa dopláca. Takže je to lacnejšie ako v úplne súkromnej klinike

gemerka17
12. mar 2023

@cacianka na to, aby to poisťovňa preplatila musí byť indikácia. Jedná sa o mentálne postihnuté deti, či dospelých, ktorý by inak ošetrenie nezvládli. Taktiež trhanie všetkých 4 osmičiek naraz (aj tu sa musí doniesť papier od psychológa, že to pacient nezvládne bežne). Samozrejme spýtať sa treba, že či by aj tento prípad nešiel. Ale nie som si tým istá. Za opýtanie autorka isto nič nedá.

cacianka
12. mar 2023

@gemerka17 skutočnosti sa dozvie až keď sa spýta, ja ani ty to nebudeme, lebo prečo, lebo nevieme indikácie