Dobrý deň.. Mala som fixný strojček, pretože som mala strašne úzku čeľusť a krivé zuby.. Zubárka mi teraz radi osmičky vytrhať (ešte sú pod ďasnom).. Ide o to, že keby mi vyrastú tak mi opäť skryvia zuby.. Išla by som si ich dať vytrhať ale ide o to že sa bojím bolesti tak sa chcem opýtať či s tým nemáte niekto skúsenosti.. Či to veľmi bolí, ako dlho sa to cca hojí adt adt.. Vopred ďakujem za odpovede
@beana nebolelo, a rýchlo cca do týždňa zahojene. Ale ja mam šikovného zubára, robi bezbolestne
Ahoj ja som si musela dat vybrat zub mudosti pocas tehotenstva nakolko som dostala silny zapal z prievanu, tyzden ma “preliečovali” lebo sa ma ziaden zubar nechcel odhodlat zoperovať, a bolo to hrozne bolestive...vybranie zubu mudrosti nebolelo, ja som bola na paralene (od bolesti) 2 dni, a na3 den som uz smelo jedla segedinky guľaš... mala som užasneho lekara a ranu som si kloktala so šalviovim čajom..strach je vacsi ako realna bolest...
@beana no mňa to bolelo, lebo mi pichol slabú injekciu a cítila som to, ale keď odpichol druhú, tak už nie, horšie je to potom, ožíva to a bolí hrooozne...horúčky som mala vysoké pár dní a bolesť obrovská, brala som každé tri hodiny ibalginy, a nastala kontraktúra svalov, nemohla som otvoriť sánku dlho, som si to nahrievala soluxom a pomohlo to...ak nemuší trhať nutne, enchoď, ja som musela, mne osmička tlačila na zdravé zub a ohrozovala ich...ale zas sa to dá prežiť, som tu :D pár dní utrpenia a potom doživotná úlava z toho, že už osmička netlačí na zuby
extrakcia neboli. po extrakcii mozu ale aj nemusia prist komplikacie.. to ti nikto dopredu nepovie