Trhanie zubov a strava

katka2717
12. júl 2022

Prosím vás, po ktorom dní od vytrhnutia zubu a následného šitia ste jedli aj inú stravu ako výživu, polievku a zemiakovú kašu? A von ste chodili? Ja mám dnes 4 deň od vytrhnutia zubu, zub tak jemne pobolieva ale nič strašné. Už mi to poriadne začína rásť hore krkom všetko a dala by som si aj niečo iné jednak na jedenie a jednak by som už rada aj von išla, ale skrz strachu že dostanem zápal či už z jedla alebo z toho že má ofukne radšej trcim doma na vyzivach. Tak sa obraciam na vás čo máte už niečo podobné za sebou ako ste to mali vy.
Ďakujem 🙂

sissy27
12. júl 2022

@katka2717 po vysekaní osmičiek som fungovala normálne prakticky hneď - pri prvej teda až na druhý deň, to bol masaker, pri ďalšej už to bolo lepšie, tam som fungovala ešte ten deň. Aj čo sa týka jedla, aj bežného života.
Ale je to samozrejme individuálne, každopádne ak sa ty cítiš dobre, tak nevidím dôvod sedieť zavretá doma - vytrhli ti zub, nie amputovali nohu.

anjelicek26
12. júl 2022

Tej otazke, ci sme chodili von nerozumiem 😂 To nejako ten zub obmedzuje? Tri dni som si davala pozor na stravu a potom jedla vsetko normalne, len viac na tej druhej strane, nerobili mi vsetky osmicky naraz, ale postupne...

mamamasama
12. júl 2022

Trhali mi 4 naraz a fungovala som hneď. Teda ak nerátam tých pár hodín, čo som mala opuch kvôli injekcii. Zaujímalo by ma aký bol pôrod, keď takto riešiš zuby. 🙈

slovenka753
12. júl 2022

Keď ma to prestalo bolet začala som jest viac menej normálne. Asi tak na 4 deň.

slovenka753
12. júl 2022

@mamamasama no neviem mne ich vysekavali z ďasna, neboli vôbec pre rezané. Trvalo to 2 hodiny jeden zub. A bolelo to naozaj dosť prvé dni. Celá som bola opuchnuta.

nelca84
12. júl 2022

@katka2717 asi nerozumiem otazke, normalne som isla od zubara do prace a po par hodinach som si dala obed, zula som na druhej strane ako mi trhali zub, ziadne vyzivy a kasicky 🙈

mamamasama
12. júl 2022

@slovenka753 takisto som ich nemala prerezané...preto išli von... Je mi jasné, že každý ma iný prah bolesti, ale aby som sedela 4 dni doma kvôli zubom? To mi príde cez čiaru.

katka2717
autor
12. júl 2022

@anjelicek26 tiež som si kládla túto otázku keď mi to bolo povedané že čo to s tým má🤔 ale bolo mi povedané že keď vonku fúka vietor alebo teda si v prievane tak tým že v Tom zube je rána tak je nachylnejsia na rôzne zápaly. Popravde neviem čo je na tom pravdy, či sa to len hovorí ale tak budeš riskovať opäť tie bolesti keď ti to povedalo viacero ľudí? Tak ja som to radšej neriskovala a teraz to vyznieva ako blbá otázka ale fakt som si to mne vymyslela😁

katka2717
autor
12. júl 2022

@nelca84 mne zubár vyslovene povedal aj v poučení to je písané že strava makksia skôr kasovite. Takže preto ťa otázka o strave🙈

katka2717
autor
12. júl 2022

@mamamasama pôrody má 2 za sebou a bolo to to najkrajšie a vôbec nie tak bolestivé ako zuby. Ale možno to je tým že som mala pri porode šťastie na doktorov a pri zuboch naopak smolu až na tohto posledného🙏 a to si myslím že mám naozaj silný prach bolesti ale niektoré veci čo mi robili boli naozaj neznesiteľné tak si teraz už radšej po mojich skúsenostiach ktoré mám dávam pozor a som opatrná.

janka1011
12. júl 2022

@katka2717 normálne hneď sa všetko môže jesť a aj chodiť von, veď na trhanie zuba sa nevypisuje PN. Mne ráno vytrhli a o 2 hodiny som išla som do roboty.