Trhanie zuba - trizmus

ivra
7. okt 2021

Dobrý deň,chcem sa spýtať či je tu niekto kto zažil trizmus v dôsledku pichnutia injekcie pri trhaní zuba?

mamka34
7. okt 2021

@ivra ja neviem, čo je trizmus, ale mne ochrnula polovica tváre. Brali ma akútne na neurológia od dverí. Potom som niekoľko mesiacov nemohla otvoriť poriadne ústa. Po tom všetkom mi ešte zubárka vynadala, lebo som bola na zdravotnej poisťovni kvôli nej (nedávala mi doklady) a kamošky z poisťovne jej dali vedieť. Milujem túto krajinu. 🙂

ivra
autor
7. okt 2021

@mamka34 po vytrhnutí zuba neviem otvoriť sánku.uz sú tomu 2 týždne,teraz ma poslala dr do NR na stomatochirurgiu.Tam mi povedali,že musím cvicit-otvorit ústa.No to sú neskutočné bolesti.Kto to nezažil,si ani nevie predstaviť.

ivra
autor
7. okt 2021

@mamka34 čo ti potom pomohlo,že si otvorila ústa?

danik1505
7. okt 2021

@ivra no po trhani zuba ti mal zubár povedať, že treba ústa otvárať aj každých 15 minút, inak presne toto hrozí...

mamka34
8. okt 2021

@ivra ja som to nerobila nasilu. Šla som na pohotovosť, tam lekár strašne nadával na moju zubarku. Mne pretrvávala bolesť. Viem, že s asi mesiac jedla tak, že som iba po otvorila ústa a lyžicou som tam čosi napchala. Po dosť dlhom čase sa to úplne samé uvoľnilo.

ivra
autor
8. okt 2021

@mamka34 bolelo ta to ako si si dávala jedlo do úst?Ja mám hrozne bolesti.Brala si nejaké tabletky?

mamka34
8. okt 2021

@ivra no, mne najskôr ochrnula tvar, hovorila som ako pri mozgovej príhode, tak ma akútne naozaj vyšetrili na neurológii. Na druhý deň to prešlo, no sánka zostala zatvorená. Pamätám si, že na tú veľkosť asi 1 cm to šlo otvoriť, tak slamka, nejaká potrava v kaši. Nepamätám si na lieky od bolesti, ale viem určite, že lekárka mi povedala, že mám poškodený nerv a ten sa musí nejako sám obnoviť. Našťastie to povolilo potom celkom rýchlo.