Trhanie zuba a wellness pobyt

viera1107
27. apr 2014

Ahojte, v piatok mi trhali zub ( neplánovane ) a o 30.4 mám ísť na welness pobyt. Mám super zubárku, ale korunka sa odlomila a koreň to nechcel vzdať. Teraz mám v ústach riadny boľavý a opuchnutý tankodrom. Prosím o radu čo napomáha k rýchlejšiemu hojeniu rany. Prípadne čo určite neskúšať 😉 . Ďakujem za každú radu.

sissy27
27. apr 2014

@viera1107 vyplachovať repíkom alebo šalviou... prípadne nejaký ibalgin alebo paralen od bolesti a proti zápalu, studené obklady... zubárka ťa nepoučila?

pepaa89
27. apr 2014

@sissy27 Pred 3 týždnami mi trhali zub a vraveli mi že v žiadnom prípade nevyplachovať, teraz tam volačo striekajú aby sa rýchlejšie vytvorila "zátka" a tá sa nesmie ničím vyplachovať, bola som aj šoknutá, lebo kedysi som vyplachovala o dušu

@viera1107 mne nepomohlo nič, všetko som skúšala, obklady kadejaké a nič, no dôležité je aby si spala vo vyvýšenej polohe

erivara
27. apr 2014

Chladiť niečim z chladničky, nie z mrazničky, aby neprechladla kosť. Vyplachovať odvarom zo šalvie lekárskej alebo Florsalmin(tinktura salvie lekarskej), šalvia robí v stomatologii zázraky. Ak by bolesti neustupovali,šklbanie v rane, červene horuce líce, chodte na kontrolu.

erivara
27. apr 2014

@pepaa89 Tak to ste ojedinelý prípad, normálne odporučame už na druhý den vyplachovať šalviou,

cherry1981
27. apr 2014

@erivara mne tiez doporucovali nevyplachovat, rana sa zevraj lepsie hoji, ked sa to necha tak a zbytocne sa to nevyplachuje, ja by som nevyplachovala. Vzdy ked som vyplachovala bolo mi horsie, potom mi bolo povedane nevyplachovat a lepsie sa to hojilo
@viera1107

erivara
28. apr 2014

Koľko lekárov, toľko názorov, všetko je individuálne. Ja som stomatolog. sestra, radím z praxe, nikoho nenutim .

viera1107
autor
29. apr 2014

Zubárka mi povedala, že vyplachovať môžem ale až na druhý deň. Inak mi moc neporadila, kúpila som si Nalgesin - moc mi nezabral a vodu Curasept. Dnes v noci som to v zúfalstve vypláchla Listerinom.
Teraz ma trápi, že zajtra cestujem na ten už dávno zaplatený wellness. Moc ďakujem za rady 😉